دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

واقعیت ضروری یائسگی

نویسنده Mahan Medical 1402/03/03 02:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : زنان و زایمان,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

یائسگی نشان دهنده پایان سالهای باروری زنان است. این یک فرآیند طبیعی است که شامل تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی است. دانستن اینکه چه چیزی باید انتظار داشته باشید می تواند انتقال را ساده تر کند. هرکسی یائسگی را متفاوت تجربه می کند. برای برخی، این زمان می تواند چالش برانگیز باشد، به خصوص اگر تغییرات هورمونی منجر به علائمی مانند گرگرفتگی و اضطراب شود. برخی دیگر آن را به عنوان زمان رهایی تجربه می کنند که دیگر نیازی به فکر کردن در مورد قاعدگی و کنترل بارداری ندارند. در اینجا چند واقعیت ضروری یائسگی وجود دارد که به فرد کمک می کند تا روند را بیشتر درک کند.

1. یائسگی ناگهانی نیست

یائسگی برای اکثر افراد به طور ناگهانی اتفاق نمی افتد. این یک فرآیند است و یک نقطه زمانی مشخص نیست. در طول 30 یا 40 سالگی، سطح استروژن و پروژسترون شروع به کاهش می کند و یائسگی شروع می شود. پریودها ممکن است کمتر منظم شوند تا زمانی که به طور کامل متوقف شوند. یائسگی معمولا 12 ماه پس از آخرین قاعدگی شروع می شود. طبق گفته انجمن یائسگی آمریکای شمالی، این معمولاً بین 40 تا 58 سال و میانگین آن 51 سال است. گرگرفتگی معمولا بین 6 ماه تا 2 سال طول می کشد، اما می تواند تا 10 سال یا بیشتر ادامه یابد. اگر فردی برای برداشتن تخمدان های خود جراحی کند، یائسگی تقریباً بلافاصله شروع می شود. در اینجا درباره یائسگی جراحی بیشتر بدانید. برخی از درمان‌های پزشکی، مانند شیمی‌درمانی، می‌توانند باعث یائسگی شوند. در برخی موارد، این موقتی است و پس از پایان درمان، قاعدگی دوباره شروع می شود. برخی از شرایط پزشکی نیز می توانند باعث شروع یائسگی در سن پایین تر شوند.

2. پیش یائسگی می تواند در دهه 30 شروع شود

قبل از یائسگی مرحله قبل از یائسگی است. می تواند 8 سال دوام بیاورد. در دوران پیش از یائسگی، سطح استروژن و پروژسترون به تدریج کاهش می یابد. قاعدگی منظم تر می شود و علائم یائسگی ممکن است ظاهر شود. این شامل:

گرگرفتگی و تعریق شبانه

خشکی واژن

هر کسی که در مورد علائم نگرانی دارد باید به پزشک مراجعه کند تا بررسی کند که این علائم به دلیل یک بیماری مانند تیروئید پرکار نیست. هنگامی که یک فرد در دهه 40 خود است، عقب افتادن قاعدگی می تواند نشانه بارداری یا یائسگی باشد.

3. بیشتر افراد علائم را تجربه می کنند

یائسگی یک بیماری نیست، اما تغییرات هورمونی که رخ می دهد می تواند باعث ایجاد علائم شود. این می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد که در برخی موارد منجر به ناراحتی و ناراحتی می شود. درمان می تواند به مدیریت علائم کمک کند. علائم رایج عبارتند از:

  • گرگرفتگی: احساس گرمای ناگهانی در قسمت بالایی بدن تا ۷۵ درصد افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • تعریق های شبانه: گرگرفتگی هایی هستند که در شب رخ می دهند.
  • مشکل در خوابیدن: تعریق شبانه، تغییرات خلق و خو و اضطراب می تواند خواب را سخت کند.
  • خشکی واژن: در نتیجه رابطه جنسی می تواند دردناک باشد.
  • کاهش میل جنسی: با کاهش سطح هورمون میل جنسی کاهش می یابد، اما خشکی واژن نیز می تواند رابطه جنسی را ناراحت کند.
  • تغییرات خلقی: نوسان سطح هورمون ها و عوامل محیطی می تواند به استرس، اضطراب و افسردگی کمک کند.

تغییرات هورمونی نیز می تواند به پوکی استخوان کمک کند. زمانی که فردی به پوکی استخوان مبتلا می شود، تراکم استخوان او کاهش می یابد و احتمال شکستگی استخوان ها بیشتر می شود. خطر پوکی استخوان در دوران یائسگی و بعد از آن افزایش می یابد.

4. درمان در دسترس است

اگر علائم بر زندگی روزمره فرد تأثیر بگذارد، پزشک می تواند دارو تجویز کند.

  • درمان هورمونی: این می تواند بسیاری از مشکلات را با متعادل کردن هورمون ها حل کند. با این حال، ممکن است برای کسانی که در معرض خطر لخته شدن خون، سکته مغزی، سرطان سینه، زوال عقل و بیماری کیسه صفرا هستند، مناسب نباشد. یک پزشک می تواند به فرد در مورد گزینه های خود توصیه کند.
  • داروهای ضد افسردگی: دوزهای پایین پاروکستین ممکن است به درمان گرگرفتگی کمک کند.
  • سلامت جنسی: روان کننده ها می توانند به رفع خشکی واژن کمک کنند. اگر روان‌کننده‌ها و درمان‌های طبیعی مؤثر نباشند، پزشک ممکن است هورمون‌های واژینال را به‌عنوان حلقه، کرم یا قرص برای استفاده مستقیم روی واژن تجویز کند.
  • پیشگیری از پوکی استخوان: پزشک ممکن است ارزیابی منظم تراکم استخوان را برای نظارت بر استحکام استخوان پیشنهاد دهد. اگر نتایج نشان دهد که استخوان‌ها ضعیف‌تر می‌شوند، پزشک ممکن است مکمل‌های ویتامین دی را تجویز کند و توصیه‌هایی در مورد رژیم غذایی و ورزش برای کاهش خطر پوکی استخوان ارائه دهد.
  • تغییرات خلقی، اضطراب و افسردگی: درمان هورمونی ممکن است کمک کند یا پزشک می تواند دارو تجویز کند. مشاوره و آرامش می تواند به مدیریت استرس و افسردگی کمک کند. برخی افراد رایحه درمانی را مفید می دانند.
  • مشکلات خواب: عوامل مختلفی می تواند منجر به مشکلات خواب در این زمان شود. ورزش کافی، محدود کردن مصرف الکل و قهوه و حفظ یک برنامه خواب سالم می تواند به منبع مورد اعتماد کمک کند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - زنان و زایمان,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
تنتور گیاهی چیست؟
تنتور گیاهی چیست؟
1401/08/23 02:00:01 0

کمک به افراد دچار پانیک
کمک به افراد دچار پانیک
1402/02/06 08:00:01 0

انواع بیماری های استخوانی
انواع بیماری های استخوانی
1401/10/07 20:00:01 0

داروی ضدعفونی و عفونت ادراری
داروی ضدعفونی و عفونت ادراری
1401/01/10 08:00:01 0

شایستگی فرهنگی چیست؟
شایستگی فرهنگی چیست؟
1401/08/19 14:00:00 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن