علت گودی کمر چیست؟
گودی کمر چیست؟
هایپرلوردوز یا گودی کمراختلالی است که در آن، در ناحیهی کمر انحنای بیش از حد در ستون فقرات وجود دارد.
گودی کمر، جایی که ستون فقرات درست بالای باسن به سمت داخل منحنی می شود، منحنی C شکل مشخصی را در قسمت کمر ایجاد می کند. این وضعیت در نتیجه وضعیت بد بدن یا عدم ورزش رخ می دهد.
در این قسمت از کمر باید منحنی جزئی وجود داشته باشد ، اما در گودی کمر این انحنا بیش از حد میشود و می تواند باعث درد و آسیب به ستون فقرات و همچنین برآمدگی قسمت شکم شود.
در بسیاری از موارد گودی کمر ناشی از ضعف های عضلانی خاص یا مشکلات مربوط به ستون فقرات است. در این مشکل برخی از عضلات کشیده جلوی بدن و عضلات ضعیف پشت درگیر می شوند. در نتیجه ، اصلاح این موارد از طریق تمریناتی که عضلات پشت ، ران و پهلو را هدف قرار می دهند امکان پذیر است. این تمرینات به ماهیچه ها کمک می کند تا تراز ستون فقرات شما حفظ شود.
علائم گودی کمر
گودی کمر می تواند باعث سفت شدن عضلات و در نتیجه سفتی کمر شود. همچنین می تواند به ستون فقرات، بافت های نرم و مفاصل، در ناحیه کمر آسیب برساند.
یک فرد مبتلا به گودی کمر ممکن است علائم زیر را تجربه کند:
1. ستون فقرات منحنی گودی کمر منجر به انحنای بیش از حد ستون فقرات در ناحیه کمر می شود و باعث می شود شکم و باسن در نمای نیم رخ برجسته تر دیده شود.
2. درد پایین کمر: افراد مبتلا به گودی کمر ممکن است کمردرد خفیف تا شدید داشته باشند که با حرکت بدتر می شود.
علت گودی کمر
فاکتورهای زیادی ممکن است باعث ایجاد این وضعیت شوند ، از جمله:
1. وضعیت بد بدن
وضعیت بد یکی از رایج ترین دلایل هایپرلوردوز است.
هنگامی که بدن در حالت نشسته قرار دارد ، عضلات ناحیه کمر می توانند بیش از حد سفت شوند زیرا آنها سعی می کنند ستون فقرات را تثبیت و حمایت کنند. این امر به تدریج ستون فقرات را از تراز خارج می کند و باعث افزایش خمیدگی ستون فقرات می شود.
افرادی که مشاغل لازم برای نشستن طولانی مدت دارند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به هایپرلوردوز باشند.
2. چاقی
چاقی منجر به وجود چربی اضافی در شکم و باسن می شود. این امر باعث ایجاد فشار اضافی در قسمت تحتانی کمر می شود که ممکن است باعث خم شدن ستون فقرات کمر شود.
برای مشاهده انواع کمربند طبی، زانوبند، قوزک بند، مچ بند و... به فروشگاه اینترنتی لوازم و تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال مراجعه نمایید.
3. عدم ورزش
علاوه بر افزایش خطر چاقی ، عدم ورزش می تواند عضلات اصلی را که در اطراف تنه و لگن قرار دارند ضعیف کند. عضلات ضعیف توانایی پشتیبانی کمتر از ستون فقرات را دارند و به ستون فقرات اجازه می دهد بیش از حد منحنی شود.
4. مشکلات ستون فقرات
در بعضی موارد ، هایپرلوردوز ممکن است نتیجه سایر مشکلات زمینه ای ستون فقرات مانند کیفوز ، اسپوندیلولیستیز و دیسکیت باشد.
تشخیص
تشخیص هیپرلوردوز ممکن است دشوار باشد زیرا تنوع زیادی در انحنای طبیعی ستون فقرات پایین (لوردوز کمر) در کل جمعیت وجود دارد.
تصویربرداری و ام آر آی ممکن است به اندازه گیری میزان انحنای ستون فقرات کمک کند و پزشک با توجه به آن درمان انجام دهد.
منبع: webmd.com
ترجمه: تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - ارتوپدی,ارسال یک نظر
مطالب گوناگون
بورسیت ایلیوپسواس چیست؟
1401/08/19 20:00:00
0
احساس کشیدگی فلکسور لگن
1401/09/05 08:00:00
0
اجبار جنسی چیست؟
1401/08/29 20:00:01
0
دستگاه تنفسی
1402/03/08 02:00:01
0
مواد مغذی مهم برای مادران شیرده
1401/02/15 08:00:01
0