التهاب لوزه چیست؟
التهاب لوزه ها عفونت شایع لوزه ها است. لوزه ها در پشت گلو می نشینند. آنها مجموعه ای از بافت لنفاوی هستند که بخشی از سیستم ایمنی را تشکیل می دهند. اگرچه التهاب لوزه ها می تواند ناراحت کننده و ناخوشایند باشد، این وضعیت به ندرت یک نگرانی عمده برای سلامتی است. اکثر افراد چه دارو مصرف کنند چه نکنند ظرف چند روز از التهاب لوزه بهبود می یابند. اکثر علائم در عرض 7 تا 10 روز برطرف می شوند. و در این مقاله علل، تشخیص و علائم التهاب لوزه را توضیح می دهیم. ما همچنین حقایقی در مورد درمان، از جمله برداشتن لوزه ها ارائه می دهیم.
علائم
شایع ترین علائم التهاب لوزه عبارتند از:
- گلو درد و درد هنگام بلع
- لوزه های قرمز و متورم با لکه های پر از چرک
- تب
- سردرد
- مشکل در بلع
- درد در گوش و گردن
- خستگی
- مشکل در خوابیدن
- سرفه کردن
- لرز
- غدد لنفاوی متورم
علائم کمتر رایج ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خستگی
- درد معده و استفراغ
- حالت تهوع
- زبان پشمالو
- تغییر در صدای صدا
- بوی بد دهان
- مشکل باز کردن دهان
برخی از افراد ممکن است دچار سنگ لوزه شوند که پزشکان آن را سنگ لوزه یا سنگ لوزه نیز می نامند. تونسیلولیت تجمع کلسیفیه مواد در شکاف لوزه ها است. آنها معمولا کوچک هستند، اما در موارد نادر، ممکن است بزرگتر باشند. سنگ لوزه ها می توانند آزاردهنده باشند و گاهی اوقات به سختی از بین می روند، اما به طور کلی مضر نیستند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
التهاب لوزه ها گاهی اوقات می تواند باعث تورم گلو به حدی شود که تنفس دشوار می شود. این نادر است، اما اگر رخ داد، فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. همچنین، اگر فردی هر یک از علائم زیر را تجربه کرد، باید به پزشک خود مراجعه کند:
- یک تب بالا
- یک گردن سفت
- ضعف عضلانی
- گلودردی که بیش از 2 روز ادامه دارد
تشخیص
برای تشخیص التهاب لوزه، پزشک با معاینه عمومی شروع می کند و تورم اطراف لوزه ها را که اغلب دارای لکه های سفید است، بررسی می کند. پزشکان همچنین ممکن است قسمت بیرونی گلو را برای علائم بزرگ شدن غدد لنفاوی و بثورات پوستی که گاهی اوقات رخ می دهد، بررسی کنند. پزشک ممکن است یک سواب از ناحیه عفونی را برای بررسی دقیق تر بگیرد. با استفاده از این تکنیک، آنها می توانند تشخیص دهند که علت عفونت ویروسی است یا باکتریایی. آنها همچنین ممکن است شمارش کامل سلول های خونی را انجام دهند. این آزمایش شامل گرفتن مقدار کمی خون برای بررسی سطوح خاصی از سلول های خونی است. این آزمایش خون می تواند به پزشک کمک کند تا اطلاعاتی را که از سواب به دست آورده است تکمیل کند. در برخی موارد، اگر سواب بی نتیجه باشد، شمارش کامل سلول های خونی می تواند به پزشک کمک کند تا بهترین درمان را تعیین کند.
رفتار
اگر فردی نتواند التهاب لوزه را در خانه درمان کند، طیف وسیعی از گزینه های درمانی در دسترس است.
داروها
افراد می توانند از داروهای مسکن بدون نسخه، برای بی حس کردن علائم لوزه استفاده کنند.اگر عفونت باکتریایی باعث التهاب لوزه شود، پزشک معمولا آنتی بیوتیک تجویز می کند. با این حال، آنها این کار را برای یک فرد مبتلا به لوزه های ویروسی انجام نمی دهند. آنتی بیوتیک ها در برابر ویروس ها موثر نیستند. پنی سیلین رایج ترین آنتی بیوتیک است. هنگامی که در یک دوره آنتی بیوتیکی است، فرد باید دوره کامل را دنبال کند و حتی اگر علائم برطرف شده باشد، به مصرف آنها ادامه دهد. توقف یک دوره آنتی بیوتیک در بخشی از راه ممکن است باعث گسترش عفونت شود. و به ندرت، در صورت عدم درمان، انواع خاصی از باکتری ها ممکن است منجر به تب روماتیسمی یا التهاب کلیه شوند.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - دهان و دندان,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,