دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

کیست شکلاتی چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/04/16 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : پوست و مو,گروه : سلامت عمومی,

کیست شکلاتی یک کیست تخمدان پر از خون قدیمی است. این کیست‌ها، که پزشکان آن‌ها را آندومتریوم می‌نامند، سرطانی نیستند، اگرچه معمولاً به این معنی هستند که اندومتریوز یک فرد به اندازه‌ای شدید است که باروری او را پیچیده کند. و بین 20 تا 40 درصد از افراد مبتلا به آندومتریوز دچار کیست های شکلاتی می شوند. و در این مقاله به بررسی علل، علائم و درمان کیست های شکلاتی می پردازیم. ما همچنین به روش هایی که این کیست ها و اندومتریوز می توانند بر باروری تأثیر بگذارند نگاه می کنیم.


ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی


علل شناسی

اندومتریوز باعث ایجاد کیست های شکلاتی می شود. بافت آندومتر رحم را می پوشاند و اندومتریوز باعث می شود که این بافت در خارج از رحم نیز رشد کند. و بافت آندومتر می تواند منبع قابل اعتماد را به تخمدان ها، لوله های فالوپ و اندام های مجاور مانند مثانه متصل کند. این می تواند باعث قاعدگی های دردناک و سنگین شود و همچنین می تواند به اندام هایی که تحت تاثیر قرار می دهد آسیب برساند. و پزشکان آندومتریوز را بر اساس میزان گسترش بافت آندومتر به سایر نواحی بدن به مراحلی تقسیم می کنند. مراحل 3 و 4 شدیدترین هستند و بیشترین احتمال ایجاد آندومتریوم را دارند. و اگر فرد مبتلا به آندومتریوز تحت درمان قرار نگیرد، ممکن است شدیدتر شود و کیست های شکلاتی ایجاد شود. و کیست های شکلاتی کیسه هایی حاوی خون قدیمی هستند. آنها به تخمدان ها متصل می شوند و می توانند بر عملکرد تخمدان تأثیر بگذارند. در برخی موارد، کیست های شکلاتی می توانند کار تخمدان ها را متوقف کرده و از بارداری جلوگیری کنند. و پزشکان نمی دانند چه چیزی باعث آندومتریوز می شود. اکثر تحقیقات نشان می‌دهند که استروژن نقش کلیدی را ایفا می‌کند، اگرچه محققان مطمئن نیستند که چرا این هورمون باعث ایجاد این بیماری در برخی افراد می‌شود و در برخی دیگر نه. و عوامل خطر برای اندومتریوز و کیست های شکلاتی می تواند شامل منبع مورد اعتماد باشد:

  • ژنتیک: افرادی که سابقه خانوادگی آندومتریوز دارند بیشتر احتمال دارد به این بیماری مبتلا شوند.
  • جریان قاعدگی رتروگراد: این اتفاق زمانی می افتد که خون پریود در جهت معکوس حرکت می کند و به جای خروج از واژن از لوله های فالوپ بالا می رود.
  • اختلالات ایمنی: برخی از مشکلات سیستم ایمنی، به ویژه اختلالات خود ایمنی، ممکن است باعث اندومتریوز شوند.
  • صدمات: آسیب به رحم یا ساختارهای اطراف آن با افزایش خطر ابتلا به اندومتریوز مرتبط است. این صدمات می تواند مثلاً در حین زایمان سزارین رخ دهد.

علائم شناسی

تشخیص کیست شکلاتی به تنهایی از روی علائم غیرممکن است. در عوض، پزشک باید تخمدان ها را با سونوگرافی معاینه کند. و برای تشخیص قطعی این نوع کیست، یک متخصص مراقبت های بهداشتی باید بافت را زیر میکروسکوپ بررسی کند. اگر هنوز مطمئن نیستند، ممکن است توصیه کنند کیست را برای تجزیه و تحلیل بردارید. و علائم کیست شکلاتی مشابه علائم آندومتریوز است. آنها می توانند شامل موارد زیر باشند:

  •     دوره های دردناک
  •     درد لگن غیرقابل توضیح بین قاعدگی
  •     درد هنگام رابطه جنسی
  •     مسائل گوارشی منبع مورد اعتماد
  •     حرکات روده دردناک
  •     دوره های قاعدگی سنگین
  •     مشکل باردار شدن

رفتارشناسی

درمان بستگی به علائم و اهداف تولید مثل دارد. اگر این موارد شامل بارداری باشد، هدف اصلی درمان حفظ یا افزایش باروری است. و در برخی موارد، پزشک ممکن است منتظر ماندن و مشاهده دقیق کیست برای مشاهده رشد آن باشد. و پزشکان ممکن است جراحی را برای برداشتن کیست در شرایط زیر توصیه کنند:

  •     کیست بسیار بزرگ است
  •     پریودها دردناک هستند
  •     علائم ناباروری وجود دارد

اندومتریوم و سایر علائم آندومتریوز می توانند پس از جراحی دوباره ظاهر شوند، بنابراین ممکن است در نهایت چندین روش لازم باشد. و گاهی اوقات، پزشکان روشی به نام اوفورکتومی را انجام می دهند که تخمدان را برداشته و می تواند علائم آندومتریوز را تسکین دهد. با این حال، پزشکان این درمان را برای زنانی که امیدوارند باردار شوند توصیه نمی کنند. و تصویربرداری اولتراسوند می تواند به پزشک بگوید که کیست احتمالا آندومتریوم است، اما پزشک تنها پس از بررسی کیست در زیر میکروسکوپ می تواند تشخیص قطعی بدهد. و به ندرت، یک کیست بزرگ تخمدان که در سونوگرافی شبیه اندومتریوم به نظر می رسد سرطانی است. در نتیجه، پزشک ممکن است برداشتن کیست را در صورتی که بزرگتر از 4 سانتی متر باشد، در صورت رشد یا هر دو توصیه کند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - پوست و مو,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن