دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

سیب زمینی سبز

نویسنده Mahan Medical 1401/05/10 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : دستگاه گوارش,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : تغذیه,گروه : سلامت عمومی,

سیب زمینی یک غذای همه کاره است که افراد می توانند به عنوان غذای جانبی بپزند یا در سوپ ها و کاسرول ها بگنجانند. با این حال، سیب زمینی گاهی اوقات سبز می شود، که ممکن است نشان دهنده سطوح بالای یک ترکیب بالقوه سمی باشد. و به طور کلی، افراد نباید سیب زمینی سبز بخورند مگر اینکه اقدامات احتیاطی خاصی انجام دهند، مانند قطع کردن تمام قسمت های سبز آن که البته حاوی ترکیب سمی است بنام سولانین. در این مطلب قصد داریم درباره ایمن بودن یا نبودن خوردن سیب زمینی سبز بحث می کند و علائم مسمومیت با سولانین را با شما به اشتراک گذاریم. همچنین به دلایل سبز شدن سیب زمینی و راه های ممکن برای جلوگیری از تغییر رنگ آن می پردازد. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.


ماهان مدیکال مرجع تخصصی مشاوره و عرضه انواع جوراب واریس در ایران میباشد.


آیا خوردن سیب زمینی سبز بی خطر است؟

در حالی که کلروفیل موجود در سیب زمینی سبز لزوما مضر نیست، ولی رنگ سبز آن ممکن است نشان دهنده فرآیندهای دیگری در داخل سیب زمینی باشد. مهمترین این عوامل تشکیل ماده ای بنام سولانین است که پس از قرار گرفتن سیب زمینی در معرض نور ایجاد می شود. سولانین همچنین در جوانه ها، ریشه ها و برگ های سیب زمینی وجود دارد. این ماده یک نوروتوکسین است. اگر فردی سولانین بخورد می تواند باعث سردرد و حالت تهوع شود. البته اساره به این نکته ضروری است که، سولانین به طور طبیعی در همه سیب زمینی ها، غالباً در یک هشتم بالای پوست وجود دارد. این ماده یک آلکالوئید بی رنگ با طعم تلخ است و معمولاً فرد به دلیل طعم و مزه بد به خوردن یک سیب زمینی تلخ ادامه نمی دهد. با این حال، اگر مقدار زیادی سیب زمینی سبز توسط فردی خورده شود، ممکن است دچار مسمومیت با سولانین شود. هنگامی که سطح سولانین در سیب زمینی بیش از 0.1٪ باشد، سبزی برای خوردن مناسب نیست و می تواند فرد را بیمار کند.

.


جهت مشاوره با کارشناسان ماهان مدیکال در خصوص انواع مچ بند و مشاهده لیست قیمت ها به ما تماس بگیرید.


.

علائم مسمومیت با سولانین

به گزارش تحقیقی از دانشگاه نبراسکا، مقدار طبیعی سولانین در پوست سیب زمینی به این معنی است که یک فرد 200 پوندی باید 20 پوند سیب زمینی سبز بخورد تا سطح سمی آن را تجربه کند. با این حال، قرار گرفتن در معرض نور می تواند سطح سولانین را تا 10 برابر افزایش دهد. این امر حتی 2 پوند سیب زمینی را به طور بالقوه خطرناک می کند، زیرا یک سیب زمینی پخته بزرگ می تواند حدود 1 پوند وزن داشته باشد. بیشتر وعده های سیب زمینی در یک رستوران حدود 6 تا 8 اونس است.

علائم مسمومیت با سولانین عبارتند از:

  •     تب
  •     سردرد
  •     درد در معده یا شکم
  •     اسهال
  •     دمای بدن کمتر از حد نرمال
  •     استفراغ
  •     نبض آهسته
  •     تنفس آهسته

اگر فردی پس از خوردن سیب زمینی، علائم مسمومیت با سولانین ناشی از خوردن سیب زمینی سبز را دارد، باید فوراً به پزشک مراجعه نماید.

چه چیزی باعث سبز شدن سیب زمینی می شود؟

بسیاری از انواع سیب زمینی در سراسر جهان رشد می کنند، اگرچه این گیاه در اصل بومی آمریکای جنوبی بوده و از خانواده گوجه فرنگی و تنباکو است. قسمتی از گیاه سیب زمینی، که معمولاً خورده می شود غده نامیده می شود و در زیر زمین روی ریشه گیاه رشد می کند. زیر پوست، سیب زمینی به طور کلی یک رنگ سفید است. با این حال، اگر سیب زمینی در معرض نور آفتاب قرار گیرد، کلروفیل تولید می کند که به آن رنگ سبز می دهد و همچنین ممکن است سطح بالایی از سولانین ایجاد کند. برخی گونه های سیب زمینی بیشتر از سایرین سبز می شوند، به عنوان نمونه سیب زمینی با پوست سفید بیشتر از سیب زمینی های با پوست قرمز امکان سبز شدن دارند. همچنین، مکانی که سیب زمینی در آن رشد می کند - مانند مزرعه ای در بالای یک تپه، که احتمال سبز شدن رنگ سیب زمینی را بالا میبرد.

آیا می توانید سیب زمینی سبز را برای خوردن بی خطر کرد؟

شخص هرگز نباید سیب زمینی سبز رنگ بخورد. و پختن سیب زمینی سبز آن را ایمن و سالم نمی کند. اگر قسمت سبز سیب زمینی فقط در بالای پوست یا در ناحیه کوچکی باشد، معمولاً فرد می تواند آن قسمت را بریده و باقیمانده را با خیال راحت بخورد. اما اگر سیب زمینی طعم تلخی داشت، فرد نباید به خوردن آن ادامه دهد. به طور کلی، اگر رنگ سبز گسترده ای در سراسر سیب زمینی وجود داشته باشد، نمی توان به این قطعیت رسید که به اندازه کافی از مواد سولانین را از آن جدا کرده ایم تا برای خوردن ایمن باشد.

چگونه از سبز شدن سیب زمینی جلوگیری کنیم؟

از آنجایی که نور خورشید باعث سبز شدن سیب زمینی ها می شود، دور نگه داشتن آنها از نور خورشید می تواند از سبز شدن آنها جلوگیری کند. وب سایت و برنامه فوودکیپر وزارت کشاورزی ایالات متحده در مورد نحوه نگهداری سیب زمینی و سایر غذاها توصیه هایی دارد. و در این خصوص روش های نگهداری زیر را توصیه کرده است:

  •     در یک انبار یا زیرزمین، جایی که دما معمولاً سردتر و تاریک است
  •     در دمای بین 45 تا 50 درجه فارنهایت
  •     دور از هر وسیله ای که گرما می دهد، مانند یخچال

فردی که سیب زمینی می کارد باید خاک اطراف گیاه سیب زمینی را که به عنوان، تپه شناخته می شود، بالا نگه دارد تا اطمینان حاصل شود که غده های آن با نور تماس ندارند. همچنین اجازه دادن به سیب زمینی برای رشد بیش از حد و نزدیک شدن غده به سطح خاک می تواند باعث سبز شدن آنها شود.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن