کف پای صاف
افراد مبتلا به کف پای صاف که به آن قوس های افتاده یا پس پلان نیز می گویند، یا در پاهای خود قوس ندارند یا قوس بسیار پایینی دارند. هنگامی که فردی کف پای صاف دارد، معمولاً هنگام ایستادن یک شکاف در زیر قسمت داخلی پا وجود دارد، زیرا قوس کف پا کمی از زمین بلند می شود. نکاتی که باید در مورد کف پای صاف بدانید شامل موارد زیر است:
- کودکان ممکن است دچار صافی کف پا شوند، اما معمولاً از این عارضه بیشتر می شوند.
- بزرگسالانی که دچار صافی کف پا می شوند معمولاً یک بیماری زمینه ای دارند که روی پای آنها تأثیر می گذارد.
- علائم شامل درد، تورم یا سفتی است که قوس پا، پاها و گاهی اوقات پشت را تحت تاثیر قرار می دهد.
- کف پای صاف تنها در صورتی نیاز به درمان دارد که باعث ناراحتی شود، نشان دهنده یک اختلال زمینه ای باشد یا منجر به درد در جای دیگری از بدن شود.
به نظر می رسد برخی از افراد دارای قوس بسیار کم یا بدون قوس هستند بدون اینکه هرگز مشکلی را تجربه کنند. هنگامی که صافی کف پا باعث ایجاد علائم می شود، دستگاه ها و ورزش های ساده می توانند به کاهش ناراحتی کمک کنند. این مقاله جزئیات بیشتری در مورد علل، علائم و درمان صافی کف پا ارائه می دهد.
کف پای صاف چیست؟
افرادی که کف پای صاف دارند قوس بسیار کم یا بدون قوس دارند، به این معنی که ممکن است یک یا هر دو پا روی زمین صاف باشد. صافی کف پا می تواند روی تراز بدن زمانی که فرد ایستاده، راه می رود یا می دود، تأثیر بگذارد. در نتیجه داشتن کف پای صاف می تواند احتمال ایجاد درد در لگن، زانو و مچ پا را افزایش دهد.
کف پای صاف چگونه ایجاد می شود؟
یک منبع قابل اعتماد پای انسان معمولی دارای 33 مفصل است که 26 استخوان مختلف را در کنار هم نگه می دارد. همچنین بیش از 100 ماهیچه، تاندون و رباط دارد. قوس ها فنری را برای پله فراهم می کنند و به توزیع وزن بدن در پاها و پاها کمک می کنند. ساختار قوس ها نحوه راه رفتن فرد را تعیین می کند. قوس ها باید هم محکم و هم انعطاف پذیر باشند تا با استرس و سطوح مختلف سازگار شوند. هنگامی که افراد صافی کف پا دارند، ممکن است هنگام ایستادن و راه رفتن، پاهایشان به سمت داخل بچرخد. این به عنوان بیش پرونیشن شناخته می شود، و همچنین ممکن است باعث شود پاها به سمت بیرون حرکت کنند. افراد اغلب در دوران کودکی دچار صافی کف پا می شوند. با این حال، این بیماری می تواند در بزرگسالی نیز ایجاد شود. بسیاری از افراد مبتلا به کف پای صاف هیچ علامتی ندارند، اما برخی دیگر علائم مختلفی را تجربه خواهند کرد که به طور کلی به شدت بیماری بستگی دارد.
انواع کف پای صاف
به طور کلی، دو نوع بیماری کف پای صاف وجود دارد:
کف پای صاف انعطاف پذیر
این وضعیت بیشتر کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد. وقتی کودک می ایستد، قوس پای او از بین می رود. هنگام نشستن یا راه رفتن روی نوک پا، قوس دوباره نمایان خواهد شد.
کف پای صاف سفت و سخت
هنگامی که فردی دارای کف پای صاف سفت و سخت است، بدون توجه به اینکه آیا روی پای خود وزن میاندازد، مانند زمانی که میایستد، قوس نخواهد داشت. این وضعیت می تواند کودکان را تحت تاثیر قرار دهد و می تواند در بزرگسالان ایجاد شود.
علائم صافی کف پا
شایع ترین علامت صافی کف پا درد در پا است. این می تواند در نتیجه کشیدگی عضلات و رباط های متصل رخ دهد. فشارهای غیرعادی روی زانو و لگن ممکن است منجر به درد در این مفاصل شود. اگر مچ پا به سمت داخل بچرخد این استرس ها محتمل است. درد، و گاهی اوقات تورم یا سفتی، اغلب بر قسمتهای منبع مورد اعتماد زیر بدن تأثیر میگذارد:
- مچ پا
- قوس پا
- گوساله
- زانو
- باسن
- پایین کمر
- پایین پاها
کف پای صاف همچنین می تواند باعث توزیع نابرابر وزن بدن شود. این ممکن است منجر به فرسودگی کفش ها به طور ناهموار یا سریع تر از حد معمول شود، به خصوص در یک طرف، که می تواند منجر به آسیب های بیشتر شود. افراد ممکن است در راه رفتن یا دویدن یکنواخت مشکل داشته باشند.
عوامل خطر
علل و عوامل خطر برای ایجاد کف پای صاف در هم تنیده شده اند. برخی از عواملی که می توانند فرد را در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهند نیز ممکن است باعث آن شوند. خطرات رایج عبارتند از:
- چاقی
- بارداری
- دیابت
- ضربه به پا
- داشتن اعضای خانواده مبتلا به این بیماری
- ایجاد شرایطی که می تواند تاندون ها را تحت تاثیر قرار دهد
- جوان بودن یا بزرگسال بودن
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال