کشیدگی کف پا
کف پا ماهیچه ای در ساق پا است که مستقیماً از پشت زانو تا درست بالای ماهیچه های اطراف مچ پا کشیده شده است. کف پا برای فعالیت های روزمره مانند دویدن، راه رفتن، ایستادن، رقصیدن و حفظ تعادل ضروری است. آسیب های عضلانی شایع ترین آسیب در ورزش است. تشخیص و درمان صحیح فشار عضلانی برای بهبودی کامل و سریع حیاتی است. شناسایی عضله آسیب دیده و دریافت درمان مناسب می تواند به جلوگیری از آسیب مجدد کمک کند. در این مقاله با کشیدگی کف پا و سایر آسیب های شایع ساق پا و همچنین نحوه پیشگیری و درمان آنها آشنا شوید.
سویه سولئوس چیست؟
صدمات سولئوس در دوندگان نسبتاً شایع است. این نوع آسیب به عنوان آسیب ناشی از استفاده بیش از حد شناخته می شود، به همین دلیل است که دوندگان استقامتی و مسافت های طولانی در معرض خطر بیشتری هستند. آسیب ها معمولاً در نتیجه خستگی یا تمرین بیش از حد اتفاق می افتد. همچنین زمانی که زانو برای مدت طولانی در حین دویدن خم می شود، مانند دویدن در سربالایی، ممکن است رخ دهند. سایر آسیبهای ساق پا، از جمله سویههای گاستروکنمیوس، در ورزشکارانی که دوی سرعت دارند، از جمله بازیکنان تنیس، شایعتر است.
تشخیص
تشخیص آسیب کف پا فقط از طریق معاینه فیزیکی می تواند چالش برانگیز باشد. در نتیجه، پزشکان معمولاً از ام آر ایی، یا سونوگرافی برای تأیید این تشخیص استفاده میکنند. سونوگرافی در تشخیص این نوع آسیب کمتر خوب است، اما پزشکان ممکن است در برخی موارد از آنها استفاده کنند. پزشک همچنین از فرد در مورد علائمش سوال خواهد کرد. هر فردی که دچار کشیدگی کف پا باشد در موارد زیر احساس درد می کند:
- با استفاده از عضلات ساق پا
- فشار دادن روی تاندون آشیل
- انجام دورسی فلکشن، که بلند کردن پا با اشاره انگشتان پا به سمت بالا است
- کشش پا یا راه رفتن روی نوک پا
به عنوان بخشی از تشخیص، پزشک آسیب کف پا را به عنوان فشار درجه 1، 2 یا 3 طبقه بندی می کند.
درجه 1
فردی با سویه درجه 1 ممکن است موارد زیر را تجربه کند:
- شدت یا درد در ابتدا در طول یک فعالیت
- ناراحتی خفیف یا بدون درد در هنگام ادامه فعالیت
- تنگی
- درد پس از فعالیت یا عضلات سفت
درجه 2
فردی که دارای کشیدگی سولئوس درجه 2 است ممکن است علائم زیر را داشته باشد:
- تندی یا درد در طول یک فعالیت
- ناتوانی در ادامه فعالیت
- درد هنگام راه رفتن بعد از فعالیت
- ورم
- کبودی یا تغییر رنگ
درجه 3
علائم سویه سولئوس درجه 3 عبارتند از:
- درد شدید
- ناتوانی در انجام فعالیت بدنی
- کبودی یا تغییر رنگ قابل توجه
- ورم
سایر آسیب های ساق پا و نحوه تشخیص تفاوت
عضله ساق پا از سه عضله مختلف به نامهای گاستروکنمیوس، کف پا و پلانتاریس تشکیل شده است. این ماهیچه ها در بالای مچ پا جمع می شوند و تاندون آشیل را تشکیل می دهند. آسیب هایی که می توانند بر این عضلات تأثیر بگذارند عبارتند از:
سویه گاستروکنمیوس
گاستروکنمیوس ماهیچهای در ساق پا است که معمولاً تحت فشار قرار میگیرد. همچنین در پشت زانو، گاستروکنمیوس بزرگتر از کفی است. در حالی که آسیبهای کف پا معمولاً در اثر استفاده بیش از حد ایجاد میشوند، سویه گاستروکنمیوس احتمالاً یک آسیب ناگهانی است. این فشار که معمولاً پای تنیس نامیده می شود، اغلب در نتیجه یک حرکت سریع مانند دوی سرعت یا پریدن است.
سویه های پلانتاریس
صدمات به پلانتاریس نادر است، زیرا این عضله به خوبی توسط سایر عضلات محافظت می شود و عملکرد بسیار کمی دارد. در واقع، بدن برای عملکرد به این عضله نیازی ندارد و ممکن است در 7 تا 20 درصد از منابع مورد اعتماد جمعیت وجود نداشته باشد. پزشکان از ام آر آیی، برای تشخیص سویه پلانتاریس استفاده می کنند.
رفتار
پزشکان اغلب روش رایس را به عنوان درمان اولیه برای کشیدگی ها و آسیب های عضلانی توصیه می کنند. روش رایس به موارد زیر اشاره دارد:
- استراحت: تا حد امکان از حرکت دادن عضله تحت فشار خودداری کنید. برای کمک به ترمیم بدن به اندازه کافی بخوابید.
- یخ: برای کاهش التهاب و درد، یخ را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. یخ را در یک حوله سبک بپیچید تا پوست در برابر سوختگی یخ محافظت شود.
- فشرده سازی: ناحیه آسیب دیده را با بانداژ طبی بپیچید تا از تورم جلوگیری شود. پا را خیلی محکم نبندید، زیرا این کار می تواند جریان خون را قطع کند. اگر ناحیه احساس سوزن سوزن شدن، سردی یا آبی به نظر می رسد، بانداژ را شل کنید.
- ارتفاع: در صورت امکان برای کاهش کبودی و درد، پا را بالاتر از قلب نگه دارید.
منبع: Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریهریه ماهان مدیکال