کافئین در دوران بارداری
مصرف کافئین در دوران بارداری یک حوزه تحقیقاتی است که در حال انجام است، اما کارشناسان همچنان می گویند که مقداری کافئین در دوران بارداری ممکن است بی خطر باشد. دادههای یک مطالعه اخیر نشان میدهد که افراد بارداری که کافئین مصرف میکنند، دارای فرزندانی کوتاهتر از بچههایی هستند که در دوران بارداری کافئین مصرف نکردهاند. افراد باردار می توانند توصیه های متخصصان پزشکی را دنبال کنند و در طول بارداری از نزدیک با پزشک خود همکاری کنند، از جمله در مورد ایمنی مصرف کافئین سوال کنند. توصیه ها و نکاتی برای بارداری سالم در طول سال ها با ظهور داده های بیشتر تغییر کرده است. یکی از زمینه های مورد علاقه این است که چگونه مصرف کافئین می تواند بر نتایج بارداری و رشد کودک تأثیر بگذارد. یک مطالعه اخیر منبع معتبر منتشر شده در جاما، نشان داد که مصرف کافئین در دوران بارداری ممکن است بر رشد کودک تأثیر بگذارد. این مطالعه نشان داد که افراد بارداری که کافئین مصرف میکردند، در اوایل کودکی فرزندانی داشتند که قد کوتاهتری داشتند.
توصیه هایی برای مصرف کافئین در دوران بارداری
داده های مربوط به مصرف کافئین در دوران بارداری متفاوت است. برخی از شواهد منبع معتبر نشان می دهد که کافئین ممکن است برای جنبه های خاصی از بارداری مضر باشد. با این حال، مصرف مقداری کافئین ممکن است خوب باشد و اثرات نامطلوبی بر سلامتی نداشته باشد. در واقع، کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان بیان می کند که کمتر از 200 میلی گرم کافئین در دوران بارداری بی خطر در نظر گرفته می شود. دکتر جولیا آرنولد ونروین، جراح زنان و زایمان دارای گواهی هیئت مدیره، خاطرنشان کرد که افراد باردار معمولاً باید مصرف کافئین خود را به کمتر از 200 میلی گرم محدود کنند. زنان باید همیشه هر گونه سوال و نگرانی را با پزشک خود در میان بگذارند. پزشک آنها می تواند آنها را از دستورالعمل های کلی موجود آگاه کند و بر اساس تاریخچه منحصر به فرد بیمار، هر گونه توصیه خاصی را برای بیمار ارائه دهد.
آیا کافئین در بارداری و رشد کودک تأثیر می گذارد؟
مطالعه جدید مصرف کافئین در دوران بارداری و تاثیر آن بر رشد کودک را مورد بررسی قرار داد. محققان یک گروه تاریخی از مادران را بین سالهای 1959و1965 و کودکان بین سالهای 1960و1974 مورد بررسی قرار دادند. آنها سپس گروه جدیدی از مادران و کودکان را بین سالهای 2009و2013 و 2017و2019 بررسی کردند. محققان غلظت کافئین و پاراکسانتین - متابولیت کافئین، را در خون فرد باردار در سه ماهه اول بارداری اندازهگیری کردند. آنها سپس به قد کودکان تا سن 8 سالگی نگاه کردند. این تجزیه و تحلیل نشان داد که مصرف کافئین در دوران بارداری با کوتاهتر بودن کودکان در سنین بالاتر مرتبط است. این تفاوت مشخص بود و حدود 2 سانتیمتر اختلاف قد بین کودکانی که مادرشان کافئین مصرف میکردند و کودکانی که مادرشان نداشتند، مشخص بود.
پیامدهای تفاوت قد ناشی از کافئین
تأثیر کامل تفاوت های قد ثبت شده این مطالعه بر سلامت کلی کودکان نامشخص است. دکتر سواراپ گفت، پیامدهای قوی وجود دارد که نشان می دهد مصرف کافئین مادر حتی کمتر از 200 میلی گرم در روز با رشد کودک کوچکتر همراه است. این از 4 سالگی شروع می شود و تا 8 سالگی ادامه می یابد. پیامدهای تفاوت قد نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. دکتر گلیسون اضافه کرد که قد کوتاهتر در صورت تداوم در بزرگسالی می تواند منجر به مشکلات بیشتر سلامتی شود. و او گفت، پیامدهای بالینی این کار نامشخص است، زیرا تفاوتهای قد که مشاهده کردیم بسیار اندک است. تعیین اینکه آیا تفاوتهای قد بعد از دوران کودکی ادامه مییابد، مهم است، زیرا کوتاهتر شدن قد در بزرگسالی با خطر بالاتر دیابت و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال