ورزش و حمام و سلامت قلب
محققان اثرات ورزش و حمام سونا را بر سلامت قلب و عروق بررسی کردند. وآنها دریافتند که ورزش و حمام سونا با هم برای سلامت قلب و عروق مفیدتر از ورزش به تنهایی است. و تحقیقات بیشتری برای تعیین درجه حرارت و مدت زمان بهینه سونا برای سلامت قلب و عروق در جمعیت های مختلف مورد نیاز است. و فعالیت بدنی باعث ارتقای سلامت قلب و عروق و کاهش خطر مرگ و میر می شود. و آمادگی قلبی تنفسی، که از طریق حداکثر جذب اکسیژن در طول تست تمرین حداکثر تلاش اندازه گیری می شود، به طور معکوس با شرایط قلبی عروقی و مرگ و میر به هر علت مرتبط است. و حمام سونا یک گرم درمانی غیرفعال است که برای لذت، آرامش و سلامتی استفاده می شود. و تحقیقات انجام شده در سال 2015 نشان می دهد که حمام کردن مکرر سونا با کاهش خطر مرگ و میر قلبی عروقی و مرگ و میر ناشی از همه علل مرتبط است. علاوه بر این، یک مطالعه مشاهدهای در سال 2018 نشان داد که سطوح بالاتر آمادگی قلبی تنفسی، و حمام کردن سونا 3 تا 7 بار در هفته در مقایسه با آمادگی قلبی تنفسی، خوب یا حمام مکرر سونا به تنهایی، حوادث مرگومیر قلبی عروقی و مرگومیر تمام علل را کاهش میدهد. و دانستن بیشتر در مورد اثرات ترکیبی حمام سونا و ورزش بر سلامت قلب و عروق می تواند به افراد در مدیریت عوامل خطر قلبی عروقی کمک کند. ئ یک مطالعه جدید از دانشگاه فنلاند یک کارآزمایی تصادفی کنترلی را برای مقایسه اثرات حمام سونا و ورزش با ورزش به تنهایی بر سلامت قلب و عروق انجام داد. محققان دریافتند که ترکیب حمام سونا با ورزش بیش از ورزش کردن، سلامت قلب را بهبود می بخشد. و این یافته ها اخیرا در مجله آمریکایی فیزیولوژی منتشر شده است.
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی
اثرات حمام سونا و ورزش بر سلامت قلب
برای این مطالعه، محققان در مجموع 48 شرکت کننده مرد و زن بین 30 تا 64 سال را انتخاب کردند. همه آنها سبک زندگی بی تحرکی داشتند، که محققان آن را به عنوان داشتن یک شغل روی میز و کمتر از 30 دقیقه کل فعالیت بدنی در هفته تعریف کردند. و هر شرکت کننده همچنین حداقل یک عامل خطر قلبی عروقی داشت، از جمله:
- کلسترول بالا
- سابقه خانوادگی بیماری عروق کرونر قلب
- فشار خون
- چاقی
- سیگار کشیدن
جهت مشاوره با کارشناسان ماهان مدیکال در خصوص انواع مچ بند و زانوبند مشاهده لیست قیمت ها به ما تماس بگیرید.
سپس شرکت کنندگان به صورت تصادفی به یکی از سه گروه درمانی تقسیم شدند:
- ورزش منظم مبتنی بر دستورالعمل و سونای 15 دقیقه ای بعد از ورزش
- ورزش منظم مبتنی بر راهنما به تنهایی
- گروه کنترل
گروه های مداخله 3 بار در هفته به مدت 60 دقیقه ورزش کردند که شامل 10 دقیقه گرم کردن کامل بدن، 20 دقیقه ورزش مقاومتی و 30 دقیقه ورزش هوازی بود. و شرکت کنندگان در طول کارآزمایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. پیامدهای اولیه شامل آمادگی قلبی تنفسی، اندازه گیری شده با حداکثر جذب اکسیژن و فشار خون بود. پیامدهای ثانویه شامل توده چربی، سطح کلسترول تام و سفتی شریانی بود. و پس از تجزیه و تحلیل نتایج، محققان دریافتند که هر دو گروه مداخله توده چربی کمتر و آمادگی قلبی تنفسی، بالاتری نسبت به گروه کنترل داشتند. و با این حال، افرادی که در گروه حمام سونا و ورزش ترکیبی بودند، افزایش قابل توجهی در آمادگی قلبی تنفسی، و کاهش قابل توجهی در فشار خون سیستولیک و کلسترول تام نسبت به افرادی که در گروه تمرین به تنهایی بودند، تجربه کردند.
مکانیسم های اساسی که نقش دارند
اریک لی، محقق دکترا در دانشگاه فنلاند و نویسنده اصلی این مطالعه، در پاسخ به این سوال که چگونه ترکیب حمام سونا با ورزش ممکن است برای عوامل خطر قلبی عروقی مفیدتر از ورزش به تنهایی باشد، و آنچه ما از ادبیات می دانیم این است که دوره پس از ورزش چیزی است که به عنوان، پنجره فرصت شناخته می شود، جایی که حساسیت به انسولین افزایش یافته و سطح چربی خون کاهش می یابد. این خود را به عنوان یک فرصت ایده آل برای مداخلات مرتبط مانند گرما درمانی، و در این مورد، حمام سونا نشان می دهد. و علاوه بر این، در طول دوره پس از ورزش، عوامل رگزایی افزایش مییابد و بنابراین تغییر جریان خون یا تحویل اکسیژن پس از ورزش میتواند اثر افزایشی یا هم افزایی بر سیگنالهای رگزایی ناشی از ورزش به تنهایی داشته باشد، اگرچه این هنوز به صورت تجربی در انسانها. و کریس مینسون، استاد فیزیولوژی انسانی در دانشگاه اورگان، که در این مطالعه شرکت نداشت، نیز به ما گفت، برخی از این تغییرات احتمالاً از طریق واکنش بیشتر پروتئین شوک حرارتی در، گروه ورزش و سونا در مقابل گروه تمرین به تنهایی آشکار شده است. و به عنوان اثرات مفید بسیاری بر سلامت رگ های خونی، عملکرد اندوتلیال و عملکرد قلب در صورت تنظیم بالا شناخته شده اند. آنها همچنین در عملکرد ماهیچه های اسکلتی و افزایش حجم خون استفاده شده اند که ممکن است عملکرد قلبی تنفسی را بهبود بخشد.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - قلب و عروق,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - دستگاه تنفسی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,