نکروبیوز لیپویدیکا چیست؟
نکروبیوز لیپویدیکا یک بیماری التهابی پوستی نادر است که می تواند باعث ایجاد لکه های پوستی شود که گاهی اوقات می تواند به زخم تبدیل شود. با توجه به انجمن دیابت آمریکا، نکروبیوز لیپویدیکا به طور معمول در افرادی که دیابت دارند رخ می دهد. در این مقاله، درباره نکروبیوز لیپویدیکا ، از جمله علائم اصلی، علل و عوامل خطر بیشتر بدانید. این مقاله همچنین به گزینه های درمانی موجود و زمانی که فرد باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشد می پردازد.
نکروبیوز لیپویدیکا چیست؟
به گزارش مرکز اطلاعات ژنتیک و بیماری های نادر، نکروبیوز لیپویدیکا یک بیماری التهابی پوستی نادر است که به طور معمول ساق پا را درگیر می کند. اگرچه هر کسی میتواند نکروبیوز لیپویدیکا را ایجاد کند، اما معمولاً افراد مبتلا به دیابت نوع 1 را تحت تأثیر قرار میدهد.
علائم
نکروبیوز لیپویدیکا معمولاً به صورت لکهها یا ضایعات روی ساق پا یا ساق پا ظاهر میشود. همچنین میتواند در جای دیگری از بدن ظاهر شود، مانند روی پاها، دستها، بازوها، بالاتنه، صورت یا پوست سر - اگرچه این اتفاق نادر است. افراد مبتلا به نکروبیوز لیپویدیکا ممکن است متوجه یک یا چند تکه پوست براق، برآمده و برافروخته در قسمت تحتانی پاها شوند. اینها همچنین ممکن است خارش یا دردناک باشند. مرکز لکه ها می تواند با رگ های خونی قابل مشاهده رنگ پریده شود. بر اساس یک مقاله معتبر در سال 2020، این ضایعات معمولاً به صورت پاپول های کوچک و سفت شروع می شوند که با گذشت زمان بزرگتر می شوند. زخم می تواند به دنبال ضربه های جزئی به پوست رخ دهد. تقریباً یک سوم ضایعات می توانند زخمی شوند.
علل و عوامل خطر
متخصصان مراقبت های بهداشتی علت نکروبیوز لیپویدیکا را نمی دانند. با این حال، برخی از افراد ممکن است بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به آن باشند. نکروبیوز لیپویدیکا می تواند در دیابت نوع 1 و 2 رخ دهد و حدود 0.3٪ از افراد مبتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار می دهد. افرادی که سیگار می کشند نیز بیشتر در معرض خطر ابتلا به زخم های پوستی هستند، زیرا سیگار توانایی بدن برای بهبود زخم ها را کاهش می دهد. همچنین به نظر می رسد تا پنج برابر بیشتر از مردان در زنان تأثیر بگذارد. با این حال، طبق یک مقاله 2020 منبع معتبر، زخم در 58٪ از مردان و 15٪ از زنان رخ می دهد. طبق یک مطالعه سال 2019، متخصصان مراقبت های بهداشتی شرایط زیر را با افزایش خطر ابتلا به نکروبیوز لیپویدیکا مرتبط می کنند:
- بیماری تیرویید
- بیماری سلیاک
- فشار خون
- چاقی
- نارسایی مزمن قلبی
- افزایش چربی خون
تشخیص
افرادی که علائم نکروبیوز لیپویدیکا دارند باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند. اگرچه این بیماری به خودی خود بی ضرر است، اما گاهی اوقات ممکن است عوارضی مانند عفونت یا زخم ایجاد شود. یک پزشک سایت را بررسی می کند و در مورد هر گونه بیماری زمینه ای برای کمک به تشخیص نکروبیوز لیپویدیکا سؤال می کند. اگر آنها شک داشته باشند، پزشک ممکن است نمونه کوچکی از بافت آسیب دیده را برای آزمایش بگیرد. آنها این کار را با استفاده از بی حسی موضعی انجام خواهند داد. پزشک همچنین ممکن است در مورد علائم دیگر سؤال کند یا آزمایشهای اضافی را برای بررسی بیماریهای زمینهای مانند دیابت یا بیماری تیروئید ترتیب دهد.
رفتار
بهتر است درمان نکروبیوز لیپویدیکا در مراحل اولیه شروع شود تا خطر ایجاد زخم و اسکار بعدی کاهش یابد. با این حال، اگر شرایط خفیف است، نظارت ساده ممکن است کافی باشد. طبق یک مقاله در سال 2020، حدود 17٪ از ضایعات مورد اعتماد می توانند خود به خود برطرف شوند. نکروبیوز لیپویدیکا یک بیماری مزمن است، به این معنی که می تواند مادام العمر باشد. افراد ممکن است علائم یا علائم دائمی داشته باشند که هر از گاهی شعله ور می شوند. تا به امروز، هیچ درمان موفق خاصی برای نکروبیوز لیپویدیکا وجود ندارد. با این حال، برخی از گزینه ها وجود دارد که ممکن است موثر باشد. بسته به شدت علائم، پزشک ممکن است یک یا ترکیبی از درمانهای زیر را توصیه کند:
- کورتیکواستروئیدهای خوراکی، مانند پردنیزون
- تزریق کورتیکواستروئید به نواحی ملتهب پوست
- داروهای ضد مالاریا، مانند هیدروکسی کلروکین، برای کاهش التهاب
- درمان اشعه ماوراء بنفش، برای کمک به کنترل شعله ور شدن
- فتودینامیک درمانی
- لیزر درمانی، برای بهبود ظاهر رگ های خونی
- داروهای تعدیل کننده ایمنی مانند سیکلوسپورین برای کمک به بهبود زخم
- داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین
- برداشتن ضایعات با جراحی و پیوند برای ترمیم پوست
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال