نور خورشید و لکه های چشمی
آیا تابحال وجود لکه و یا لکه هایی بر روی عنبیه و یا صلبیه چشم افراد، توجه شما را به خود جلب کرده است؟ این لکه ها، لکه های چشمی نامیده می شوند. مطالعات نشان می دهند که وجود لکه های چشمی می تواند منجر به بیماری های ثانویه ای از قبیل آب مروارید و یا تباهی لکه زرد (یا دژنراسیون ماکولا) شود.
در ادامه با این مقاله همراه باشید تا با پرداختن به جزییات، به طور کامل، این مدعا را بررسی کنیم.
در ابتدا باید گفت که خوشبختانه لکه های تیره که بر روی عنبیه ایجاد می شوند نشانه سرطان نیستند؛ به گفته محققان، لکه های چشمی می توانند نشان دهنده عارضه های چشمی که در اثر تابش شدید نور خورشید پدید آمده اند، باشند.
دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که افرادی که علاقه مند به گردش در صحرا و فضاهای باز هستند، و یا شغل آن ها به گونه ای است که می بایست ساعات زیادی از روز را زیر تابش مستقیم نور خورشید بگذرانند، دارای مقدار بیشتری از این لکه ها بر روی چشم خود بوده و بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هایی از قبیل آب مروارید، تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) و سایر ناراحتی های چشمی وابسته به تابش آفتاب، می باشند.
نویسنده این مقاله، دکتر کریستف شواب، متخصص بیماری های چشمی در دانشگاه علوم پزشکی اتریش، اذعان دارد: «با اینکه ما هنوز تاثیر دقیق نور خورشید در بروز بیماری های مختلف چشمی را نمی دانیم، اما حالا یک نشانه (لکه ها) داریم که نتیجه تابش های شدید نور خورشید به چشم را نشان می دهد.»
در این بررسی، محققان، به مطالعه بر روی چشمان بیش از 600 شناگر در آب های آزاد استیریای اتریش پرداختند. همچنین، این شناگران فرم هایی را پر کردند که در آن ها راجع به اینکه چه میزان از اوقات خود را در برابر نور خورشید می گذرانند و چگونگی محافظت از چشمانشان در این شرایط، از آنان سوال شده بود.
این تحقیق نشان داد که پیشرفت لکه های چشمی نسبت مستقیمی با افزایش سن افراد و تعداد دفعات سوختگی تحت تابش مستقیم آفتاب (که منجر به تاول زدن پوست نیز می شود)، دارد.
همچنین، محققان به این نتیجه رسیدند که این عارضه بیشتر در افراد دارای چشمانی با رنگ روشن و افرادی که اهمیتی به استفاده از کرم های ضدآفتاب نمی دهند بیشتر اتفاق می افتد.
نتیجه جالب دیگری که در این بررسی حاصل شد، این بود که این لکهها بیشتر در قسمت پایینی و خارجی عنبیه تشکیل می شوند، چرا که ابرو، مژه و بینی افراد، بر روی قسمت های بالایی و داخلی عنبیه، سایه تشکیل داده و از بروز لکه های چشمی در این نواحی، جلوگیری می کنند.
ترجمه: مهسا سزاوار یگانه - کارشناس مهندسی پزشکی
واحد علمی شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب
مقالات مرتبط:
آیا درمان تنبلی چشم در بزرگسالی امکان پذیر است؟ - قسمت اول
آیا درمان تنبلی چشم در بزرگسالی امکان پذیر است؟ - قسمت دوم
جهت مطالعه مطالب بیشتر در حوزه ی پزشکی و سلامت به مجله پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید
بیشتر بخوانید: برای پایین آوردن فشار خون چه بخوریم
بیشتر بخوانید: ونتیلاتور چیست
بیشتر بخوانید: واریس چیست
همچنین جهت خرید انواع تجهیزات پزشکی به فروشگاه آنلاین ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید
محصولات : ماسک - دستگاه اکسیژن ساز - ماسک سه بعدی - پالس اکسیمتر - دستگاه فشار خون - تب سنج - ونتیلاتور - اکسیمتر - قیمت دستگاه فشار خون - گن - جوراب واریس - ترازوی دیجیتال - کمربند طبی - زانوبند - دستگاه فیزیوتراپی خانگی - فشارسنج - دستگاه ونتیلاتور – ترازو - شکم بند لاغری - دستگاه پالس اکسی متر - ماسک سه لایه - فشار سنج - مچ بند - کتف بند - شکم بند - فشارسنج امرون - اکسیژن ساز - قوزک بند - زانو بند ورزشی - گن غبغب
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - عارضه های چشمی,