دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

نوروسیستیسرکوز چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1402/03/08 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : دهان و دندان,گروه : تغذیه,گروه : سلامت عمومی,

نوروسیستیسرکوز یک بیماری عصبی است که زمانی رخ می دهد که نوع خاصی از کرم نواری انگلی به سیستم عصبی مرکزی حمله کند. در این مقاله، نوروسیستیسرکوزیس، از جمله علائم، تشخیص، درمان و موارد دیگر را بررسی می کنیم.

نوروسیستیسرکوز چیست؟

نوروسیستیسرکوز  شایع ترین عفونت انگلی سیستم عصبی مرکزی است. این بیماری افرادی را که کرم نواری را مصرف می‌کنند، تحت تاثیر قرار می‌دهد و زمانی که لاروهای کرم در عضلات، چشم‌ها، پوست و سیستم عصبی مرکزی تجمع می‌یابند، منبع مورد اعتماد ایجاد می‌شود. سازمان بهداشت جهانی منبع معتبر گزارش می دهد که ممکن است وارد بدن شود اگر فردی:

  • گوشت خوک نپخته خوک مبتلا به عفونت را می خورد
  • آب حاوی انگل را مصرف می کند
  • بهداشت ضعیفی دارد

گزارش ها نشان می دهد که نوروسیستیسرکوزیس حدود 50 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و بر اساس مدخلی در سال 2017 در دایره المعارف بین المللی بهداشت عمومی، این بیماری عامل اصلی صرع و تشنج در سراسر جهان است.

مراحل بیماری

پنج مرحله نوروسیستیسرکوزیس وجود دارد و این مراحل با چرخه زندگی انگلی که باعث ایجاد آن می‌شود، هماهنگ است.

غیر سیستیک

در این مرحله، جنین انگل در اسکن سی تی یا ام آر آی ظاهر نمی شود. با این حال، مناطق کوچکی از تورم وجود خواهد داشت. در عرض چند ماه، اینها به ضایعات تبدیل می شوند، زیرا جنین تکامل می یابد تا کیست هایی را که مشخصه این بیماری است تشکیل دهد.

تاولی

در این مرحله کیست ها دارای دیواره های شفاف هستند و مایع شفاف حاوی انگل را در خود نگه می دارند. تا زمانی که کیست ها دست نخورده بمانند، فرد هیچ واکنشی نشان نمی دهد.

تاولی کلوئیدی

کیست ها دیواره های ضخیم ایجاد می کنند، مایع کدر می شود و فرد واکنش التهابی شدیدی را نشان می دهد. این ممکن است به این دلیل باشد که انگل شروع به وخامت می کند، چه در اثر درمان یا سیر طبیعی عفونت. در این مرحله، معاینه رادیوگرافی احتمالاً ضایعات کیستیک همراه با تورم را نشان می دهد. معمولاً فرد دچار تشنج می شود.

تاولی گرانول

در این مرحله، تورم فروکش کرده است، اما همچنان تشنج ممکن است رخ دهد. تشنج ها معمولاً در مراحل کلوئیدی و دانه ای به دلیل نواحی التهابی با منبع قابل اعتماد که اطراف انگل در حال مرگ را احاطه کرده اند رخ می دهد.

مرحله کلسیفیک

طبق یک مقاله معتبر در سال 2016، کلسیفیکاسیون های تشکیل شده ندول های جامد نیستند، اما حاوی بقایای غشاهای انگلی هستند. تشنج همچنان ممکن است به دلیل التهاب مربوط به قرار گرفتن سیستم ایمنی در معرض بقایای انگل رخ دهد.

نوروسیستیسرکوز چگونه وارد بدن می شود؟

نوروسیستیسرکوز به دلیل عفونت با کرم نواری رخ می دهد. اگر فردی گوشت خوک حاوی لارو کرم را بخورد ممکن است به عفونت مبتلا شود. پختن گوشت خوک انگل را به طور کامل از بین می برد و باعث می شود گوشت خوک برای خوردن بی خطر باشد. در صورت مصرف آبی که حاوی انگل است، فرد نیز می تواند به عفونت مبتلا شود. در موارد دیگر، بهداشت شخصی ضعیف، به ویژه در میان دست اندرکاران مواد غذایی، می تواند منجر به عفونت شود. منبع بر اهمیت بهداشت و نظافت محل کار تاکید می کند.

چرخه زندگی انگل

هنگامی که یک کرم نواری زنده وارد بدن می شود، به دیواره روده می چسبد و بالغ می شود. سر کرم نواری شامل بخش های کوچک بسیاری به نام پروگلوتید است که هر کدام شامل یک سیستم تولید مثل کامل است. در هر یک از این بخش ها 1000 تا 2000 تخم بارور وجود دارد. فرد این تخمک ها را در مدفوع خارج می کند. لاروها سپس در محیط هایی مانند خاک، آب و پوشش گیاهی زندگی می کنند که ممکن است توسط خوک یا انسان بلعیده شوند. بدن خوک نمی تواند به طور کامل از انگل ها حمایت کند، بنابراین لاروها به طور کامل رشد نمی کنند. با این حال، بدن انسان حاوی آنزیم های لازم است. اگر پس از خوردن انگل، کرم نواری در دهانه روده فرد باقی بماند، می تواند باعث بیماری به نام تنیازیس شود. با این حال، اگر فردی لارو انگل را مصرف کند، در معرض خطر ابتلا به سیستیسرکوزیس قرار دارد. لاروها ممکن است از طریق غذای آلوده به مدفوع یا از طریق انتقال دستی- دهانی مدفوع وارد بدن شوند. همچنین، جنین‌های انگلی می‌توانند وارد بافت‌های بدن شده و به لارو تبدیل شوند و باعث سیستیسرکوز شوند. اگر انگل های در حال رشد به هر نقطه از بچسبند، نوروسیستیسرکوزیس می تواند ایجاد شود.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - دهان و دندان,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن