دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

لنفوم تهاجمی غیر هوچکین

نویسنده Mahan Medical 1402/02/16 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

پزشکان لنفوم غیرهوچکین را در صورت رشد و گسترش سریع به عنوان تهاجمی دسته بندی می کنند. انواع مختلفی وجود دارد و معمولاً نیاز به درمان فوری دارند. لنفوم غیر هوچکین نوعی سرطان است که منشا آن گلبول های سفید خون به نام لنفوسیت ها است که بخشی از سیستم ایمنی هستند. لنفوم های ناتوان لنفوم هایی هستند که به آرامی رشد می کنند و گسترش می یابند. لنفوم های تهاجمی به سرعت رشد می کنند و گسترش می یابند. این مقاله به بررسی علائم، علل و انواع لنفوم غیر هوچکین تهاجمی می پردازد. همچنین درمان ها و چشم انداز این سرطان را مورد بحث قرار می دهد.

لنفوم تهاجمی چیست؟

لنفوم سرطانی است که سیستم لنفاوی را که بخشی از سیستم ایمنی است که به بدن در مبارزه با بیماری و عفونت کمک می کند، تحت تاثیر قرار می دهد. لنفوم می تواند در هر جایی از بدن که بافت لنفاوی وجود دارد شروع شود. این نواحی می توانند شامل غدد لنفاوی، دستگاه گوارش و طحال باشند. سیستم لنفاوی متشکل از لنفوسیت هایی است که به عنوان لنفوسیت های ب و لنفوسیت های تی شناخته می شوند. لنفوم غیر هوچکین می تواند در هر نوع سلول شروع شود، اگرچه معمولاً در سلول های بی شروع می شود. لنفوم می تواند:

  • بی حال: اینها به آرامی رشد می کنند و گسترش می یابند. شایع‌ترین نوع منبع مطمئن لنفوم بی‌حال، لنفوم فولیکولار است که معمولاً مغز استخوان و اندام‌های لنفاوی ارگان‌هایی که بدن در آن‌ها گلبول‌های سفید خون را ذخیره می‌کند، درگیر می‌شود. لنفوم‌های بی‌حال ممکن است نیازی به درمان فوری نداشته باشند، و پزشکان ممکن است به جای آن وضعیت را از نزدیک تحت نظر بگیرند.
  • لنفوم های تهاجمی: این لنفوم ها به سرعت رشد کرده و پخش می شوند. شایع ترین نوع لنفوم تهاجمی، لنفوم منتشر سلول بی است. پزشکان معمولاً درمان فوری لنفوم های تهاجمی را توصیه می کنند.

علائم

شایع ترین علامت لنفوم غیر هوچکین تورم بدون درد در غدد لنفاوی در کشاله ران، گردن یا زیر بغل است. علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کاهش وزن ناخواسته
  • عرق شبانه
  • خارش

علل و عوامل خطر

کارشناسان منبع مورد اعتماد علت دقیق لنفوم غیر هوچکین را نمی دانند، اگرچه برخی معتقدند که ممکن است تغییرات ژنتیکی را شامل شود. جهش در ژن‌هایی که رشد، تقسیم و مرگ سلولی را مدیریت می‌کنند، می‌توانند در ایجاد لنفوم نقش داشته باشند. چندین عامل خطر برای لنفوم تهاجمی وجود دارد، از جمله منبع مورد اعتماد:

  • داشتن سیستم ایمنی ضعیف
  • داشتن سابقه خانوادگی لنفوم غیر هوچکین 
  • دارای میراث آسیایی یا آفریقایی آمریکایی است
  • داشتن برخی عفونت ها، مانند ویروس اپشتین بار یا هرپس ویروس انسانی 8
  • داشتن یک بیماری خودایمنی مانند لوپوس، بیماری سلیاک یا آرتریت روماتوئید
  • قرار گرفتن در معرض برخی داروها و مواد شیمیایی مانند برخی از داروهای شیمی درمانی و برخی حشره کش ها و علف کش ها
  • قرار گرفتن در معرض پرتو، مانند در طول پرتودرمانی

انواع لنفوم غیر هوچکین تهاجمی

انواع مختلفی از لنفوم غیر هوچکین تهاجمی وجود دارد. برخی از رایج ترین انواع منبع مورد اعتماد عبارتند از:

لنفوم منتشر سلول بی

این شایع ترین نوع لنفوم تهاجمی منبع مطمئن است. معمولاً غدد لنفاوی، کبد، طحال، مغز استخوان و سایر اندام ها را تحت تأثیر قرار می دهد. به سرعت رشد می کند و گسترش می یابد و معمولاً نیاز به درمان فوری دارد.

لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک

لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک به طور معمول در سلول های تی شروع می شود. ممکن است یک نشانگر منبع مطمئن به نام سی دی 30 روی سطح سلول وجود داشته باشد. یک نشانگر به پزشکان سرنخ هایی می دهد که ممکن است بیماری در سلول ایجاد شود.

لنفوم بورکیت

لنفوم بورکیت نوعی لنفوم سلول بی است. سه نوع اصلی منبع قابل اعتماد وجود دارد:

  • پراکنده: این نوع در سراسر جهان رخ می دهد.
  • اندمیک: این نوع معمولاً در آفریقا رخ می دهد و مربوط به ویروس اپشتین بار است.
  • مرتبط با نقص ایمنی: این نوع اغلب در افرادی که مبتلا به ایدز هستند رخ می دهد.

لنفوم بورکیت به طور معمول بر استخوان های صورت، تخمدان ها، کلیه ها و روده تأثیر می گذارد. همچنین ممکن است به نخاع سرایت کند.

لنفوم اولیه سیستم عصبی مرکزی

لنفوم لنفوم اولیه سیستم عصبی مرکزی زمانی رخ می دهد که سلول های سرطانی در نخاع یا بافت لنفاوی مغز رشد کنند. علائم منبع قابل اعتماد لنفوم لنفوم اولیه سیستم عصبی مرکزی ممکن است شامل تشنج، تهوع و استفراغ باشد.

لنفوم سلول گوشته

لنفوم سلول گوشته نوعی لنفوم سلول بی است. معمولاً افراد 60 تا 70 ساله را تحت تأثیر قرار می دهد منبع مورد اعتماد. این سرطان از غدد لنفاوی شروع می شود و ممکن است به خون، مغز استخوان، طحال و گاهی به معده، روده و مری گسترش یابد.

لنفوم سلول تی محیطی

لنفوم سلول تی محیطی یک لنفوم تهاجمی است که در سلول های تی بالغ موجود در غده تیموس در گردن شروع می شود. می تواند به سایر نواحی سیستم لنفاوی گسترش یابد.

  • خویشاوندان
  • تب
  • تنگی نفس
  • کهیر
  • خستگی

لنفوم لنفوبلاستیک سلول تی

با لنفوم لنفوبلاستیک سلول تی، فرد دارای تعداد زیادی گلبول سفید نابالغ به نام لنفوبلاست در غده تیموس و غدد لنفاوی است. این سلول ها به سایر نواحی بدن مانند مغز، نخاع و مغز استخوان گسترش می یابند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن