دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

قانقاریا چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/04/25 02:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : ارتوپدی,گروه : سلامت عمومی,

قانقاریا زمانی اتفاق می افتد که کمبود خون غنی از اکسیژن باعث مرگ بافت در قسمتی از بدن، اغلب دست ها یا پاها می شود. و این یک بیماری جدی است که می تواند منجر به قطع عضو یا مرگ شود. برای جلوگیری از انتشار منبع قابل اعتماد مرگ بافت در سریع ترین زمان ممکن، نیاز به درمان فوری دارد. و دیابت با قانقاریا مرتبط است. نوروپاتی دیابتی یا مرگ عصبی می تواند به این معنی باشد که فرد آسیب دیده است و متوجه آن نمی شود. و دیابت همچنین عروق شریانی کوچک را تحت تاثیر قرار می دهد و آنها برای تامین اندام ناکافی می شوند. سایر عوامل خطر سیگار کشیدن و شرایطی مانند بیماری رینود است.


ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی


قانقاریا چیست؟

دو شکل اصلی قانقاریا به نام‌های گانگرن خشک و مرطوب شناخته می‌شوند. و انواع دیگر، مانند قانقاریای فورنیه و قانقاریای داخلی، کمتر رایج هستند.

قانقاریای خشک

قانقاریای خشک گاهی اوقات مومیایی نامیده می شود. شروع آن کندتر از قانقاریا مرطوب است و بیشتر با بیماری های مزمن از جمله دیابت همراه است. و پوست خشک، چروکیده و معمولاً تیره رنگ می شود که از قهوه ای تا آبی متمایل به ارغوانی متغیر است و در لمس سرد یا خنک می شود. و بیماری های عروق خونی مانند تصلب شرایین معمولاً باعث قانقاریا خشک می شوند.

.


جهت مشاوره با کارشناسان ماهان مدیکال در خصوص انواع مچ بند و مشاهده لیست قیمت ها به ما تماس بگیرید.


.

قانقاریای مرطوب

در قانقاریای مرطوب یا مرطوب، پوست متورم می شود و تاول هایی ایجاد می شود و ممکن است پاره شود. چرک ممکن است ظاهر شود. و به طور کلی با عفونت بافت مرده همراه است. قانقاریای مرطوب می تواند به دنبال سوختگی شدید یا سرمازدگی ایجاد شود. و این نوع قانقاریا می تواند در افراد مبتلا به دیابت که آسیب دیده اند اما به دلیل نوروپاتی دیابتی متوجه آن نشده اند یا به آن توجهی ندارند، رخ دهد. و قانقاریای مرطوب نیاز به درمان فوری دارد، زیرا می تواند به سرعت گسترش یابد و کشنده باشد. و قانقاریا گازی که میونکروز کلستریدیایی نیز نامیده می‌شود، شکل خاصی از گانگرن مرطوب است. و با زخم هایی که تمیز نشده اند همراه است. گاهی اوقات ناشی از جراحی است که در آن جریان خون آسیب دیده است. و اشکال خشک ناشی از کاهش تدریجی خون رسانی به بافت ها است. اشکال خشک در صورت ایجاد عفونت باکتریایی می توانند به فرم های مرطوب تبدیل شوند.

علل شناسی

همه اشکال قانقاریا به دلیل از دست دادن خون رسانی به یک منطقه خاص اتفاق می افتد. این باعث محرومیت بافت از اکسیژن و مواد مغذی می شود و باعث مرگ بافت می شود.

اشکال خشک نیز می تواند ناشی از:

  • مشکلات عروقی: بیشتر به دلیل سلامت ضعیف شریان ها و وریدهای پا و انگشتان پا است. این معمولا در طول زمان به دلیل شرایطی مانند دیابت، بیماری شریانی محیطی و فشار خون بالا ایجاد می شود.
  • سوختگی شدید، سوختگی و سرما: گرما، عوامل شیمیایی و سرمای شدید، از جمله سرمازدگی، همگی می توانند منجر به قانقاریا خشک شوند. گانگرن مرطوب ممکن است بعدا ایجاد شود.
  • بیماری رینود: گردش خون در انتهای انگشتان دست و پا، به ویژه در هوای سرد، مختل می شود. رینود در برخی موارد قانقاریا نقش دارد.
  • دیابت: سطح نامتعادل قند خون می تواند به عروق خونی و اعصاب آسیب برساند و اکسیژن رسانی به اندام ها را کاهش دهد.

اشکال مرطوب می توانند از موارد زیر ایجاد شوند:

  • آسیب: زخم‌های عمیق، له‌کننده یا نافذ که در شرایطی باقی می‌مانند که عفونت باکتریایی را ممکن می‌سازد، می‌تواند منجر به قانقاریا شود. به عنوان مثال می توان به مناطق جنگی و تصادفات راه آهن، ماشین آلات و خیابان اشاره کرد، در صورتی که بافت های زخمی و کبود شده آلوده باشند.
  • قانقاریا خشک: اگر ناحیه آلوده به باکتری باشد.
  • آمبولی: انسداد ناگهانی شریان می تواند منجر به قانقاریا خشک شود، اما خطر عفونت و در نتیجه قانقاریا مرطوب را نیز افزایش می دهد.
  • نقص ایمنی: اگر سیستم ایمنی ضعیف شود، به عنوان مثال به دلیل ایدز، دیابت، سوء مصرف طولانی مدت الکل یا مواد مخدر، یا شیمی درمانی یا رادیوتراپی اخیر، عفونت های جزئی سریع تر تشدید می شوند و می توانند به قانقاریا تبدیل شوند.

عوامل خطر گانگرن عبارتند از:

  •     سیگار کشیدن
  •     چاقی، دیابت، فشار خون بالا و سایر علل بیماری عروقی
  •     مصرف بیش از حد الکل، که می تواند منجر به آسیب عصبی شود
  •     اختلال در عملکرد سیستم ایمنی، به عنوان مثال، به دلیل عفونت ایدز، شیمی درمانی و پرتودرمانی
  •     مصرف مواد مخدر داخل وریدی

به ندرت، قانقاریا با استفاده از داروی ضد انعقاد، وارفارین مرتبط است.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - ارتوپدی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن