فشار خون و سلامت روان
علاوه بر تأثیر بر سلامت روانی، شرایط سلامت روان نیز می تواند در عملکردهای خودمختار بدن اختلال ایجاد کند و مشکلات فیزیولوژیکی ایجاد کند. و مطالعات قبلی نشان دادهاند که افراد مبتلا به شرایط سلامت روان معمولاً کاهش تغییرات ضربان قلب، را تجربه میکنند که میتواند نشاندهنده پاسخ استرس ضعیف باشد. و یک بررسی سیستماتیک جدید ارتباط بین بیماری روانی و فشار خون در نوسانات گسترده را نشان می دهد که می تواند منجر به بیماری قلبی عروقی شود. و یک مطالعه جدید نشان داده است که افراد مبتلا به بیماری های روانی مانند افسردگی یا اضطراب ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به مشکلات قلبی عروقی باشند. و محققان پشت این بررسی سیستماتیک که در مجله بیومدیکال، منتشر شده است، مشاهده کردند که شرایط سلامت روان ممکن است بر عملکردهای خودمختار تأثیر بگذارد، که ممکن است باعث نوسانات گسترده فشار خون شود. و تحقیقات تاکنون در مورد رابطه بین تغییرات فشار خون، و بیماری روانی محدود بوده است. این مهم است زیرا تغییرات فشار خون، با بیماری عروق کرونر مرتبط است. و این مطالعه همچنین به تحقیقات موجود می افزاید که ارتباطی بین سلامت روان و سلامت جسمانی ایجاد می کند.
جهت مشاهده قیمت و خرید انواع جوراب واریس به وبسایت ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.
سلامت روان و اختلال در عملکرد خودمختار
سیستم عصبی خودمختار، شبکه پیچیدهای از سلولها است که فرآیندهای فیزیولوژیکی غیرارادی مانند حفظ دمای داخلی ثابت، تنظیم الگوهای تنفسی، ثابت نگه داشتن فشار خون و تعدیل ضربان قلب را تنظیم میکند. و اختلال عملکرد اتونوم با افزایش خطر بیماری قلبی عروقی همراه است. و پزشکان تغییرات ضربان قلب، را که توسط سیستم عصبی خودمختار کنترل میشود، ارزیابی میکنند تا مدت زمان بین ضربانهای قلب را ببینند. تغییر مداوم ضربان قلب با داشتن یک سیستم تنظیمی سالم مرتبط است. و به همین ترتیب، تعدادی از مطالعات ارتباط بین کاهش تغییرات ضربان قلب، و افسردگی و اختلالات اضطرابی را گزارش کرده اند، از جمله اختلال اضطراب فراگیر، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال هراس، و اختلال استرس پس از سانحه. و برای بررسی خود، محققان چهار پایگاه داده الکترونیکی را برای مطالعاتی که تغییرات فشار خون ،را در افراد مبتلا به بیماری روانی که فشار خون بالا نداشتند، بررسی کردند. و آنها 12 مطالعه را پیدا کردند که این معیارها را برآورده کردند. و از 12 مطالعه، هفت مطالعه تغییرات فشار خون، فوق کوتاه مدت، و سه مورد تغییرات فشار خون کوتاه مدت و دو مورد اندازه گیری طولانی مدت اندازه گیری شدند. و مدت تغییرات فشار خون، نوساناتی که در طی روزها، هفته ها یا حتی سال ها رخ می دهد. و پنج مورد از مطالعات تغییرات فشار خون، را در بزرگسالان 55 ساله و بالاتر ارزیابی کردند. و در حالی که بقیه مطالعات تغییرات فشار خون، را در بزرگسالان بین 18 تا 46 سال ارزیابی کردند. و در مطالعاتی که تغییرات فشار خون، کوتاه مدت اندازه گیری شد، افراد مبتلا به افسردگی یا اضطراب، تغییرات فشار خون، بالایی داشتند. مطالعات اندازه گیری تغییرات فشار خون، فوق العاده کوتاه مدت همچنین ارتباط معنی داری بین تغییرات فشار خون، و بیماری روانی نشان دادند. و دو مطالعه که تغییرات فشار خون، طولانی مدت را اندازه گیری کردند، نتایج متفاوتی داشتند، به این معنی که ارتباط بین شرایط سلامت روان و تغییرات فشار خون، طولانی مدت کمتر واضح است. و محققان دانشگاه استرالیای جنوبی و چندین دانشگاه در مالزی می نویسند که مداخله درمانی زودهنگام برای بیماری های روانی، ممکن است از بیماری های مرتبط با اختلالات خودکار جلوگیری کند و احتمال پیامدهای قلبی منفی را کاهش دهد.
آیا درمان، تفاوتی ایجاد می کند؟
دکتر ریچارد رایت، متخصص قلب در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان، به مدیکال نیوز تودی گفت که این بررسی سیستماتیک نشان میدهد که چگونه بیماری روانی، حداقل در تئوری، بیماران را، بیشتر مستعد ابتلا به مشکلات قلبی میکند که ما معمولاً فقط فکر میکنیم ممکن است با آنها باشد. مربوط به تصلب شرایین، فشار خون بالا، کهولت سن و غیره. و او گفت، من فکر میکنم اهمیت اصلی این نوع تحلیل همین است: اشاره به اینکه پیامدهای فیزیکی این مسائل عاطفی وجود دارد.
منبع : Healthline.com
ترجمه : تحریریه مجله پزشکی ماهان مدیکال
جهت مشاهده قیمت و خرید انواع دستگاه فشار خون به وبسایت ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.
همچنین:
ماهان مدیکال مرجعی مطمئن جهت تهیه انواع گن در برند های معتبر