غده صنوبری چیست؟
غده صنوبری غده کوچکی در مرکز مغز است. ملاتونین ترشح می کند که در ساعت داخلی بدن نقش دارد. وظیفه اصلی غده صنوبری کنترل چرخه بیداری و خواب است. این بخشی از سیستم غدد درون ریز را تشکیل می دهد، که مجموعه ای از غدد ترشح کننده هورمون است که فرآیندهای بدن را تنظیم می کند. این مقاله غده صنوبری و عملکرد آن را مورد بحث قرار می دهد.
مغز دارای دو نیمکره است که توسط شبکه ای از الیاف به هم متصل شده اند. غده صنوبری در وسط مغز و در بین دو نیمکره قرار دارد. غده صنوبری عمدتاً حاوی پینهآلوسیتها است که سلولهایی هستند که هورمون ملاتونین را تولید میکنند. و سلول های گلیال که نوع خاصی از سلول های مغزی هستند که از نورون ها پشتیبانی می کنند. نورون ها سلول هایی هستند که اطلاعات را از طریق سیگنال های الکتریکی و شیمیایی به سلول های دیگر منتقل می کنند.
درک ریتم های شبانه روزی
غده صنوبری کلید ساعت داخلی بدن است زیرا ریتم شبانه روزی بدن را تنظیم می کند. ریتمهای شبانهروزی، ریتمهای روزانه بدن هستند، از جمله سیگنالهایی که باعث میشود فرد احساس خستگی کند، بخوابد، بیدار شود و هر روز در زمان مشخصی احساس هوشیاری کند. این ریتم ها به طور طبیعی در یک چرخه 24 ساعته حتی بدون نوسانات نور تکرار می شوند. غده صنوبری ملاتونین ترشح می کند که هورمونی است که به تنظیم ریتم شبانه روزی کمک می کند. ملاتونین بر اساس میزان نوری که فرد در معرض آن قرار می گیرد تولید می شود. غده صنوبری هنگام تاریکی هوا مقادیر بیشتری ملاتونین آزاد می کند که به نقش ملاتونین در خواب اشاره دارد. با این حال، برخی از تحقیقات منبع معتبر نشان می دهد که ارتباط بین ملاتونین و خواب ممکن است به آن سادگی که به نظر می رسد نباشد. این محققان دریافتند که برداشتن غده صنوبری بر سطح فعالیت موش هایی که دسترسی طبیعی به نور و تاریکی داشتند، تأثیری ندارد. آنها به این نتیجه رسیدند که عملکرد غده صنوبری ممکن است پیچیده تر از آنچه در ابتدا تصور می شد باشد و نقش آن ممکن است بین حیوانات مختلف بسیار متفاوت باشد.
سایر عملکردهای غده صنوبری
غده صنوبری با طیف وسیعی از عملکردهای دیگر مرتبط است. این شامل:
متابولیسم استخوان
تحقیقات روی موش ها نشان می دهد که تغییرات در عملکرد غده صنوبری ممکن است بر متابولیسم استخوان تأثیر بگذارد. این یافتهها ممکن است برای انسانها نیز صدق کند - زنان یائسه به طور قابلتوجهی نسبت به سایر گروهها در برابر پوکی استخوان آسیبپذیرتر هستند. عملکرد غده صنوبری با افزایش سن کاهش می یابد. محققان به این نتیجه رسیدند که مکمل های ملاتونین خوراکی ممکن است به افزایش توده استخوانی کمک کند، که می تواند در آینده برای محافظت در برابر پوکی استخوان پس از یائسگی استفاده شود. با این حال، تحقیقات بیشتر برای ارزیابی نقش غده صنوبری و متابولیسم استخوان در انسان ضروری است.
سلامت روان
کمبود خواب می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن شرایط سلامت روان شود منبع مورد اعتماد. برخی از اختلالات سلامت روان نیز ممکن است خواب را دشوارتر کند. دسترسی به نور روز همچنین می تواند در برخی از شرایط سلامت روان نقش داشته باشد منبع مورد اعتماد. به عنوان مثال، اختلال عاطفی فصلی، نوعی افسردگی است که بر خلق و خوی فرد تأثیر می گذارد و زمانی رخ می دهد که سطح نور کم باشد. این ممکن است به دلیل تغییر در ترشح ملاتونین باشد. با این حال، یک بررسی منبع معتبر در سال 2017، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ملاتونین تأثیری بر اختلالات خلقی دارد، پیدا نکرد.
متابولیسم دارو
برخی از داروها، از جمله داروهای تفریحی و تجویزی، به نظر می رسد که عملکرد غده صنوبری را تغییر می دهند و الگوهای ترشح ملاتونین را تغییر می دهند. یک مطالعه قدیمیتر منبع معتبر با استفاده از یک مدل حیوانی نشان داد که غده صنوبری میتواند نقش مهمی در اعتیاد به کوکائین و سایر محرکهای روانی داشته باشد.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال