دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

عملکردها دندان ها

نویسنده Mahan Medical 1401/04/12 02:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : تغذیه,گروه : سلامت عمومی,

دندان ها به فرد کمک می کنند تا از دهان خود برای خوردن، صحبت کردن، لبخند زدن و شکل دادن به صورت خود استفاده کند. هر نوع دندان یک نام و یک عملکرد خاص دارد. و دندان ها از لایه های مختلفی تشکیل شده اند - مینا، عاج، پالپ و سیمان. مینا که سخت ترین ماده بدن است در قسمت بیرونی دندان قرار دارد. لایه دوم عاج است که نرمتر از مینای دندان است و عمیق ترین لایه داخل دندان پالپ است که از اعصاب و عروق خونی تشکیل شده است. سیمان روی ریشه دندان و در زیر لثه قرار دارد. و تعداد و نوع دندان‌های یک فرد با افزایش سن تغییر می‌کند. به طور معمول، افراد در طول زندگی خود دو دسته دندان دارند. دندان شیری یا شیری و دندان دائمی یا بالغ. در این مقاله به بررسی دندان هایی که کودکان و بزرگسالان دارند و همچنین عملکرد آنها می پردازیم.


ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی


انواع دندان

انسان ها دارای انواع دندان های زیر هستند:

ثنایا

دندان های ثنایا دندان های تیز جلوی دهان هستند که غذا را گاز می گیرند و آن را به قطعات کوچکتر می برند. آنها صاف با لبه نازک هستند. به آنها دندان های قدامی نیز می گویند. و هم کودکان و هم بزرگسالان دارای هشت دندان ثنایا هستند، چهار دندان ثنایای مرکزی در جلوی دهان، دو دندان در هر ردیف، و یک دندان ثنایای جانبی در دو طرف آنها قرار دارد.

دندان نیش

دندان نیش دندان های تیز و نوک تیز هستند که در کنار دندان های ثنایا قرار می گیرند و شبیه دندان های نیش هستند. دندانپزشکان آنها را کاسپید یا دندان چشم نیز می نامند. دندان نیش از همه دندان‌ها بلندتر است و مردم از آن برای پاره کردن غذا استفاده می‌کنند. و هم کودکان و هم بزرگسالان دارای چهار دندان نیش هستند. کودکان معمولاً اولین دندان نیش دائمی خود را در سنین 9 تا 12 سالگی می‌گیرند.

پرمولرها

دندانهای پرمولر یا دو لختی بزرگتر از دندانهای ثنایا و نیش هستند. آنها برجستگی های زیادی دارند و به جویدن و آسیاب کردن غذا کمک می کنند. بزرگسالان دارای هشت دندان پرمولر هستند. دندان های پرمولر اول و دوم دندان هایی هستند که در کنار دندان های نیش قرار می گیرند. و کودکان خردسال دندان های پرمولر ندارند. این دندان ها برای اولین بار در سنین 10 تا 12 سالگی به عنوان دندان های دائمی ظاهر می شوند.

مولرها

دندان های آسیاب بزرگ ترین دندان ها هستند. آنها دارای سطح بزرگ و صاف با برآمدگی هایی هستند که به آنها اجازه می دهد غذا را بجوند و آن را آسیاب کنند. بزرگسالان دارای 12 دندان آسیاب دائمی هستند - شش دندان در فک پایین و بالا و کودکان دارای 8 دندان آسیاب اصلی هستند. و آخرین دندان‌های آسیاب که رویش می‌کنند، دندان‌های عقل یا آسیاب سوم هستند که معمولاً بین 17 تا 21 سالگی بیرون می‌آیند. این ها در انتهای ردیف دندان ها، در گوشه های دور فک قرار می گیرند. برخی از افراد هر چهار دندان عقل را ندارند، یا ممکن است دندان‌ها بدون رویش در استخوان باقی بمانند و هرگز در دهان ظاهر نشوند. و گاهی اوقات دندان عقل نهفته می شود، به این معنی که زیر لثه گیر می کند و نمی تواند به درستی از بین برود. و دندان های عقلی که فقط از نیمه بیرون می آیند یا در موقعیت نامناسبی قرار می گیرند، می توانند خطر عفونت یا آسیب در نواحی اطراف را افزایش دهند. اگر افراد با دندان عقل خود مشکلی دارند مراجعه به دندانپزشک ضروری است. و زمانی که دندان عقل شروع به فشار دادن به لثه می کند ممکن است افراد ناراحتی خفیفی را تجربه کنند، اما هرکسی که درد زیادی دارد یا تورم دارد باید به دندانپزشک مراجعه کند. و اگر فردی دچار پوسیدگی، درد یا عفونت باشد، ممکن است دندان‌پزشک نیاز به برداشتن دندان عقل داشته باشد. افراد برای جویدن به این دندان ها نیازی ندارند و تمیز نگه داشتن آنها به دلیل موقعیت بسیار عقب در دهان دشوار است. و کودکان 20 دندان شیری یا شیری دارند. دندان های شیری اولین بار زمانی که نوزادان حدود 6 ماهه هستند ظاهر می شوند. کودکان معمولا تا سن 3 سالگی تمام دندان های شیری خود را در می آورند. و این دندان ها به تدریج می ریزند و 28 دندان دائمی جایگزین آنها می شود. گاهی اوقات دندان‌های دائمی دندان‌های شیری را بیرون می‌کشند، اما معمولاً دندان‌های دائمی از طریق لثه‌های پشت دهان در پشت آخرین دندان شیری در فک بیرون می‌آیند. و اولین دندان های دائمی که از طریق لثه بیرون می آیند، چهار دندان آسیاب اول یا 6 ساله هستند که به این دلیل نامیده می شوند که معمولاً زمانی که کودک حدود 6 سال دارد بیرون می آید. و اولین دندان های شیری که می افتند دندان های ثنایای مرکزی پایینی هستند. دندانهای ثنایای مرکزی بزرگسالان تقریباً همزمان با اولین مولرهای دائمی در سنین 6 تا 7 سالگی رویش دارند. و معمولاً افراد در حدود 14 سالگی تمام دندان های شیری خود را از دست می دهند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن