مشتریان گرامی به اطلاع میرسانیم ، شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب و واحد فروش وبسایت ماهان مدیکال از تاریخ 1402/12/28 لغایت 1403/01/13 تعطیل میباشد.

دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

علت و علائم بیماری دیورتیکولیت را چگونه تشخیص دهیم؟

نویسنده Mahan Medical 1400/06/26 16:20:29 0 نظر گروه : دستگاه گوارش,

دیورتیکولیت چیست؟
گاهی کیسه های کوچک و برجسته (که دیورتیکول نامیده می شود) در روده بزرگ ایجاد می شود. به این حالت دیورتیکولوز می گویند. اگر کیسه ها ملتهب یا عفونی شوند ، این دیورتیکولیت است.

علائم دیورتیکولوز و دیورتیکولیت
افراد مبتلا به دیورتیکولوز معمولا علائم ظاهری خاصی ندارند. اما شخص مبتلا به دیورتیکولیت دارای علائمی همچون:  نفخ، درد و حساسیت در شکم (قسمت چپ شکم) ، اسهال ، لرز و تب با درجه پایین است.

علت ایجاد دیورتیکول چیست؟
دلیل شکل گیری دیورتیکول در روده بزرگ به طور کامل مشخص نیست. پزشکان تصور می کنند که دیورتیکول ها زمانی ایجاد می شوند که نواحی تحت فشار در داخل روده بزرگ به نقاط ضعیف دیواره روده بزرگ فشار بیاورند. این دیورتیکول ها بیشتر در قسمت تحتانی روده بزرگ (که کولون سیگموئید نامیده می شود) شایع هستند.

تفاوت دیورتیکولوز و دیورتیکولیت
ابتلا به دیورتیکولوز بسیار شایع است. تقریبا نیمی از افراد بالای 60 سال به آن مبتلا هستند. اما فقط 10 تا 25 درصد از این افراد ه دیورتیکولیت مبتلا می شوند. دیورتیکولیت معمولا زمانی ایجاد می شود که کیسه های مسدود شده با مواد دفعی بدن، ملتهب شده و منجر به پارگی دیواره روده و عفونت شود.

خونریزی دو طرفه
هنگامی که سوراخی بین کیسه و رگ خونی ایجاد می شود، ممکن است خونریزی رخ دهد. این مسئله می‌تواند باعث شود که مقدار زیادی خون به طور ناگهانی در مدفوع دیده شود. این حالت معمولا بدون درد است و خونریزی معمولا خود به خود متوقف می شود. اما در موارد نادر، خونریزی می تواند آنقدر شدید باشد که نیاز به تزریق خون یا جراحی داشته باشد. در صورت مشاهده‌ی هرگونه خونریزی باید به پزشک مراجعه کرد.

 


برای خرید انواع جوراب واریس، جوراب ضد آمبولی، جوراب مسافرتی و... به وبسایت فروش لوازم و تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال مراجعه نمایید.


 

نقش فیبر در ابتلا به دیورتیکولوز
رژیم غذایی کم فیبر با ابتلا به دیورتیکولوز مرتبط است. اما هنوز دلیل آن مضشخص نشده است. افزودن فیبر بیشتر به رژیم غذایی می تواند از یبوست جلوگیری کرده و خطر ابتلا به دیورتیکول های دردناک را در روده بزرگ کاهش دهد.

کدام مواد غذایی سرشار از فیبر است؟
فیبر در میوه ها، سبزیجات ، غلات کامل و حبوبات (لوبیا خشک شده ، نخود فرنگی و عدس) یافت می شود. مواد غذایی همچون برنج قهوه‌ای و ماکارونی سبوس دار نیز سرشار از فیبر هستند. انجمن رژیم درمانی آمریکا توصیه می کند که زنان باید روزانه حدود 25 گرم فیبر و مردان حدود 38 گرم فیبر، دریافت کنند.

تشخیص بیماری دیورتیکولار
از آنجا که دیورتیکولوز معمولا علائمی ندارد، اغلب فقط در صورت مراجعه بیمار به دلایل دیگر تشخیص داده می شود. دیورتیکول از طریق تصویربرداری یا کولونوسکوپی قابل تشخیص است. وقتی دیورتیکولیت منجر به آبسه دردناک می شود ، سونوگرافی و سی تی اسکن شکم و لگن می تواند عفونت را نشان دهد.

درمان دیورتیکولوز
اکثر بیماران مبتلا به دیورتیکولوز دارای حداقل علائم یا بدون علائم هستند و نیازی به درمان خاصی ندارند. رژیم غذایی سرشار از فیبر و مکمل‌های فیبر برای جلوگیری از یبوست و تشکیل دیورتیکول از پیشروی بیماری جلوگیری می‌کنند.

درمان دیورتیکولیت
هنگامی که علائم دیورتیکولیت - درد شکم، گرفتگی و تب - خفیف است، آنتی بیوتیک های خوراکی معمولا کافی است. هنگامی که درد بیشتر شود، رژیم استفاده از مایعات زیاد تجویز خواهد شد. هنگامی که درد به طور فزاینده ای شدید می شود ، یا هنگامی که تب شدید یا ناتوانی در نوشیدن مایعات وجود داشته باشد، احتمالا برای درمان، شخص نیاز به بستری داشته باشد تا توسط تزریق داروهای آنتی‌بیوتیک درمان صورت پذیرد.

عوارض دیورتیکولیت
هنگامی که التهاب دیورتیکول منجر به پارگی دیواره روده شود، عفونت به ناحیه شکم نشت کرده و باعث پریتونیت (عفونت دردناک حفره شکمی) ، آبسه ، انسداد روده و باز شدن (فیستول) می‌شود. 

چه زمانی باید جراحی انجام داد؟
دیورتیکولیتی که به درمان دارویی پاسخ نمی‌دهد، نیاز به جراحی دارد. جراحی معمولا شامل تخلیه چرک و برداشتن قسمتی از روده بزرگ حاوی دیورتیکول است. برداشتن دیورتیکول خونریزی دهنده، برای بیمارانی که خونریزی مداوم دارند ضروری است. 

روش‌های جلوگیری از ابتلا به دیورتیکولیت
پس از تشکیل، دیورتیکول‌ها دائمی هستند. و هیچ درمانی برای جلوگیری از عوارض بیماری دیورتیکولار یافت نشده است. اما رژیم های سرشار از فیبر باعث افزایش حجم مدفوع و جلوگیری از یبوست می شود که ممکن است به علائم کمک کند. دانه ها و آجیل ها چطور؟ هیچ مدرکی وجود ندارد که این غذاها باعث شعله ور شدن دیورتیکولیت شوند. اما اگر احساس می کنید علائم شما را تحریک می کند ، به جای آن غذاهای پر فیبر بخورید. نوشیدن مقدار زیادی آب و ورزش منظم نیز ممکن است به شما کمک کند.

 

منبع: webmd.com

ترجمه: تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,
مقالات مرتبط

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

Mahan Medical 1402/12/17 17:00:02 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن