دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

علت ، علائم و درمان نقرس

نویسنده Mahan Medical 1400/05/20 16:34:33 0 نظر گروه : ارتوپدی,گروه : سلامت عمومی,

 

نقرس چیست؟
نقرس یک اصطلاح کلی برای نوعی بیماری ناشی از تجمع اسید اوریک در زیر پوست است. این تجمع معمولاً روی پا اتفاق می‌افتد.
اگر مبتلا به نقرس باشید، احتمالاً تورم و درد در مفاصل پا، به ویژه انگشت شست پا را احساس کرده‌اید. درد ناگهانی و شدید یا حملات نقرس می تواند به شما حسی مثل حس آتش گرفتن پا دهد. 

علائم نقرس
حملات نقرس حاد با شروع سریع درد در مفصل آسیب دیده و به دنبال آن گرما ، تورم ، تغییر رنگ قرمز و حساسیت شدید مشخص می شود. مفصل کوچکی که در کنار انگشت شست پا قرار دارد، شایع ترین محل حمله است. مفاصل دیگر مثل مفاصل ، زانو ، مچ دست ، انگشتان و آرنج ها نیز می توانند مورد حملات نقرسی قرار بگیرند. در برخی از افراد ، درد حاد به حدی شدید است که حتی برخورد ملحفه تخت با انگشتان پا نیز باعث درد شدید می شود. این حملات دردناک معمولاً در عرض چند ساعت تا چند روز ، با یا بدون دارو کاهش می یابد. در موارد نادر ، این درد ممکن است هفته‌ها و یا حتی سال‌ها شخص را درگیر کند. 

چه کسی مبتلا به نقرس است؟
نقرس در مردان بیشتر از زنان و در مردان آفریقایی-آمریکایی بیشتر از مردان سفید پوست شایع است. شانس ابتلا به نقرس با افزایش سن افزایش می یابد. در زنان ، حملات نقرس معمولاً پس از یائسگی رخ می دهد.

علت ایجاد نقرس
چاقی ، افزایش وزن بیش از حد ، به ویژه در جوانان ، مصرف متوسط تا شدید الکل ، فشار خون بالا ، دیابت و عملکرد غیرطبیعی کلیه از جمله عوامل خطر ابتلا به نقرس هستند. برخی داروها و بیماریها نیز می توانند باعث افزایش سطح اسید اوریک شوند. همچنین ، شیوع کم کاری تیروئید در افراد مبتلا به نقرس نیز افزایش می‌یابد.

 


برای مشاهده انواع زانوبند، قوزک بند، جوراب واریس و... می‌توانید به وبسایت فروش تجهیزات و لوازم پزشکی ماهان مدیکال مراجعه نمایید.



محل‌های شایع حملات نقرس

انگشت شست پا
مفصل کنار انگشت شست پا شایع ترین محل حمله حاد نقرس است. این حملات اگر درمان نشوند، امکان عود آن‌ها وجود دارد. حتی در صورت درمان نقرس، چکاپ دوره‌ای را انجام دهید. چون این بیماری می‌تواند در طولانی مدت به تاندون‌ و مفاصل آسیب بزند.

انگشتان دست
در برخی افراد مبتلا به نقرس ممکن است بلورهای اسید اوریک در انگشتان دست شخص رسوب کرده باشد و درد در مفصل دست‌ها ایجاد شود. برای تسکین درد این حملات باید مفصلی که درگیر درد شده را استراحت داد. 

آرنج
نقرس همچنین می تواند به مفاصل آرنج و زانو حمله کند. 

تشخیص آرتروز نقرس
تشخیص نقرس معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که بیمار از درد مکرر مفاصل ، به ویژه در قسمت پنجه انگشتان پا یا مچ پا و زانو شکایت می‌کند. مطمئن ترین آزمایش برای نقرس، تشخیص بلورهای اسید اوریک است که از طریق برداشت مایع مفصلی اتفاق می‌افتد که به آن آسپیراسیون مفصل گفته می‌شود. این روش معمولا در مطب با بی حسی موضعی انجام می شود. با استفاده از تکنیک استریل ، مایع از مفصل ملتهب با سرنگ و سوزن خارج می شود (آسپیراسیون می شود)

 

تشخیص نقرس

تجزیه و تحلیل مایع مفصلی
پس از کشیدن مایع مفصلی، این ماده از نظر وجود بلورهای اسید اوریک و عفونت مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. علاوه بر این ممکن است برای اندازه گیری میزان اسید اوریک در خون شما، پزشک، انجام آزمایش خون را تجویز کند.

چگونه از حملات نقرس جلوگیری می شود؟
حفظ میزان کافی مایعات از حملات حاد نقرس جلوگیری می کند و خطر تشکیل سنگ کلیه را در افراد مبتلا به نقرس کاهش می دهد. الکل دارای اثرات ادرارآور است که می تواند به کم آبی بدن و حملات نقرس حاد کمک کند. الکل همچنین می تواند بر متابولیسم اسید اوریک تأثیر بگذارد و باعث هیپر اوریسم شود. این بیماری با کاهش سرعت دفع اسید اوریک از کلیه ها و همچنین ایجاد کم آبی ، که رسوب بلورهای مفاصل را ایجاد می کند ، باعث نقرس می شود.

روشهای پیشگیری بیشتر
تغییرات رژیم غذایی می تواند به کاهش سطح اسید اوریک در خون کمک کند. از آنجا که مواد شیمیایی پورین توسط بدن به اسید اوریک تبدیل می شوند ، باید از غذاهای غنی از پورین اجتناب کرد. غذاهای غنی از پورین شامل صدف و گوشت قرمز ،جگر ، مغز و قلوه است. محققان گزارش داده اند که مصرف گوشت یا غذاهای دریایی خطر حمله نقرس را افزایش می دهد، در حالی که به نظر می رسد مصرف لبنیات این خطر را کاهش می دهد. کاهش وزن می تواند در کاهش خطر حملات مکرر نقرس مفید باشد.

درمان نقرس با داروها
برخی از داروها مانند داروهای ضد التهابی (ایبوپروفن و ناپروکسن) ، کلشی سین و کورتیکواستروئیدها، درد و التهاب حملات نقرس را کاهش می‌دهند. داروهای دیگر مثل این داروها شامل آلوپورینول ، فبوکوستات ، لزینوراد و پروبنیسید، سطح اسید اوریک را در خون کاهش می دهند و از رسوب اسید اوریک در مفاصل (آرتریت نقرس) ، کلیه (سنگ) و در بافت (توفی) جلوگیری می کنند و از حملات و عوارض بعدی جلوگیری می کنند. 

تحقیقات بسیاری بر روی این بیماری انجام شده است که نشان‌دهنده‌ی تاثیر استفاده‌ی بیش از حد پروتئین بر افزایش احتمال به نقرس است. پس با اصلاح رژیم غذایی می‌توان احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش داد. 

 

توجه: کاربر گرامی، درنظر داشته باشید، مطالب و اطلاعات درج شده در این مقاله ، جنبه تجویزی نداشته و صرفا بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده توسط متخصصان در سراسر دنیا پیشنهاد شده است.
 اکیدا توصیه میکنیم جهت درمان مشکلات پزشکی، قبل از اقدام به هر کاری، با پزشک متخصص مشورت نمایید.

 

منبع:webmd.com

ترجمه: تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - ارتوپدی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,
مقالات مرتبط

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
تالاسوتراپی چیست؟
تالاسوتراپی چیست؟
1401/08/15 08:00:01 0

برای کاهش سریع فشار خون چه بخوریم
برای کاهش سریع فشار خون چه بخوریم
1396/04/22 12:23:51 6

نیش مورچه آتشین چیست؟
نیش مورچه آتشین چیست؟
1401/06/07 08:00:01 0

خواب و زیبایی پوست
خواب و زیبایی پوست
1401/03/04 14:00:01 0

خار پاشنه چیست؟
خار پاشنه چیست؟
1402/01/16 02:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن