سنکوپ وازوواگال
اصطلاح سنکوپ وازوواگال، غش را توصیف می کند که در پاسخ به افت ناگهانی ضربان قلب یا فشار خون رخ می دهد. در نتیجه کمبود خون و اکسیژن به مغز، چیزی است که باعث از بین رفتن فرد می شود. پزشکان گاهی از سنکوپ وازوواگال به عنوان سنکوپ نوروکاردیوژنیک یا سنکوپ رفلکس یاد می کنند. این وضعیت معمولاً زمانی اتفاق میافتد که بدن نسبت به محرکهایی که باعث ایجاد حالت ترس یا ناراحتی عاطفی میشود، بیش از حد واکنش نشان میدهد. اگرچه ممکن است گاهی اوقات یک فرد به دلیل غش کردن آسیب ببیند، اما سنکوپ وازوواگال معمولاً نیازی به درمان ندارد. با این حال، تشخیص برای رد شرایط پزشکی جدی تر ضروری است. در این مقاله، برخی از علل و علائم رایج سنکوپ وازوواگال را بیان می کنیم. ما همچنین گزینههای درمانی موجود را پوشش میدهیم و نکاتی در مورد چگونگی جلوگیری از غش کردن ارائه میکنیم.
علل
سنکوپ وازوواگال زمانی اتفاق می افتد که بخشی از سیستم عصبی که مسئول تنظیم ضربان قلب و انقباض عروق خونی است به طور موقت کنترل این تنظیم را از دست می دهد. افراد ممکن است به دلایل مختلفی سنکوپ وازوواگال را تجربه کنند. برخی از محرک های رایج عبارتند از:
اضطراب
اضطراب و سایر شرایط مرتبط، مانند افسردگی، می تواند سنکوپ وازوواگال را تشدید کند، و در نتیجه رویدادهای دوره ای پریشانی و غش ایجاد می کند. علاوه بر این، افرادی که سنکوپ وازوواگال را در پاسخ به پریشانی روانی تجربه میکنند، نسبت به افرادی که این کار را نمیکنند، کیفیت زندگی پایینتری دارند. در نتیجه، در این موارد، رویکرد جامعتر به درمان که علاوه بر سنکوپ وازوواگال به سلامت روانی فرد نیز میپردازد، مؤثرتر از درمان سنکوپ وازوواگال به تنهایی است.
منظره خون و گلودرد
فوبیای خون و گور 3 تا 4 درصد منبع قابل اعتماد همه فوبیاها را تشکیل می دهد. وقتی افراد مبتلا به این فوبیا خون می بینند، چه در زندگی واقعی و چه در فیلم، ضربان قلب آنها برای مدت کوتاهی افزایش می یابد و سپس به شدت کاهش می یابد که اغلب منجر به غش می شود. از آنجایی که دیدن خون چنین سطوح بالایی از ترس و انزجار را افزایش می دهد، برای افراد مبتلا به این فوبیا غیرعادی نیست که از درمان پزشکی لازم خودداری کنند، به خصوص اگر شامل تزریق یا قطع خون باشد.
ایستادن یا نشستن عمودی
افت فشار خون ارتواستاتیک، همچنین به عنوان فشار خون وضعیتی شناخته می شود، نوعی فشار خون پایین است که زمانی رخ می دهد که فرد از حالت دراز کشیدن به حالت نشسته یا ایستاده می رود. قبل از اینکه فرد غش کند، ممکن است احساس سبکی سر و سرگیجه داشته باشد. با این حال، برخی از افراد ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند و بدون هشدار بیهوش شوند. در بسیاری از موارد، محققان دقیقاً نمیدانند چه چیزی باعث کاهش بیش از حد فشار خون در هنگام ایستادن یا نشستن میشود، اما برخی از دلایل میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- دیورتیک ها که داروهایی هستند که باعث افزایش ادرار می شوند
- وازودیلاتورها که داروهایی هستند که فشار خون را کاهش می دهند
- داروهای ضد روان پریشی یا ضد افسردگی
- اختلال عملکرد سیستم عصبی خودمختار
- خونریزی مزمن
- مشکلات قلبی
- حرکات روده
اگر فردی یبوست شدید را تجربه کند، ممکن است هنگام دفع مدفوع به دلیل افزایش فشار در رکتوم غش کند. هنگامی که فشار در راست روده افزایش می یابد، اپی گلوت - قطعه ای از بافت که پشت زبان در پشت گلو قرار دارد - روی نای بسته می شود و باعث می شود دیافراگم بیش از حد سفت شود. این سری از پاسخ های فیزیولوژیکی سیستم عصبی پاراسمپاتیک را تحریک می کند که باعث افت سریع فشار خون و کاهش جریان خون به مغز می شود. هنگامی که مغز دیگر مقدار سالم اکسیژن دریافت نمی کند، فرد هوشیاری خود را از دست می دهد و غش می کند.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال