دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

ریتم های شبانه روزی چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/01/14 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : سلامت عمومی,گروه : روانشناسی,

ریتم شبانه روزی شما الگوی خواب و بیداری شما در طول یک روز 24 ساعته است. و این به کنترل برنامه روزانه شما برای خواب و بیداری کمک می کند. بیشتر موجودات زنده از این ریتم برخوردارند دارند. ریتم شبانه روزی تحت تأثیر نور و تاریکی و همچنین عوامل دیگر است. مغز شما سیگنال هایی را بر اساس محیط دریافت می کند و هورمون های خاصی را فعال می کند،همچنین، دمای بدن شما را تغییر می دهد و متابولیسم شما را تنظیم می کند تا شما را هوشیار نگه دارد. و برخی افراد ممکن است، به دلیل عوامل خارجی یا اختلالات خواب، ریتم شبانه روزی خود را دچار اختلال کنند. حفظ عادات سالم می تواند به شما کمک کند تا به این ریتم طبیعی بدن خود، بهتر پاسخ دهید.


ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی


ریتم های شبانه روزی چگونه کار می کنند؟

چندین مؤلفه وجود دارد که، ریتم شبانه روزی بدن شما را تشکیل می دهد. و این مورد، یکی از چهار ریتم بیولوژیکی در بدن است.

سلول های بدن شما

سلول های مغز شما به نور و تاریکی پاسخ می دهند. چشمان شما چنین تغییراتی را در محیط ثبت می کند و سپس سیگنال هایی را در مورد زمان خواب یا بیداری به سلول های مختلف ارسال می کند. سپس آن سلول‌ها سیگنال‌های بیشتری را به قسمت‌های دیگر مغز ارسال می‌کنند، که عملکردهای دیگری را فعال می‌کند که باعث خستگی یا هوشیاری شما می‌شود.
در این حال، هورمون هایی مانند ملاتونین و کورتیزول به عنوان بخشی از ریتم شبانه روزی شما افزایش یا کاهش می یابند.به علاوه، ملاتونین هورمونی است که، باعث خواب آلودگی می شود و بدن شما نیز، در شب مقدار بیشتری از آن را آزاد می کند و در روز آن را سرکوب می کند. همچنین، کورتیزول می تواند شما را هوشیارتر کند. سایر هورمون هایی که در هوشیاری و ریتم شبانه روزی نقش دارند عبارتند از:

    فشار عروق
    استیل کولین
    انسولین
    لپتین

دمای بدن و متابولیسم نیز بخشی از ریتم شبانه روزی شما هستند. دمای بدن هنگام خواب کاهش می یابد و در ساعات بیداری افزایش می یابد. علاوه بر این، متابولیسم شما در طول روز با سرعت های متفاوتی نیز کار می کند.همچنین، عوامل دیگری نیز ممکن است بر ریتم شبانه روزی شما تأثیر بگذارند. ریتم شما بر اساس ساعات کار، فعالیت بدنی، استرس و اضطراب و عادات اضافی یا انتخاب های سبک زندگی شما تنظیم می شود. به علاوه، سن عامل دیگری است که، بر ریتم شبانه روزی شما تأثیر می گذارد. نوزادان، نوجوانان و بزرگسالان همگی ریتم شبانه روزی را به شکلی متمایز متفاوت تجربه می کنند.


انواع کمربند طبی را در ماهان مدیکال مشاهده و مقایسه کنید.


ریتم شبانه روزی در نوزادان

نوزادان تازه متولد شده تا چند ماهگی ریتم شبانه روزی ندارند. و این امر می تواند باعث شود که الگوی خواب آنها در روزها، هفته ها و ماه های اول زندگی آنها نامنظم باشد. ریتم شبانه روزی آنها با سازگاری با محیط و تجربه تغییرات در بدن خود منبع قابل اعتماد است. نوزادان از حدود 3 ماهگی شروع به ترشح ملاتونین می کنند و هورمون کورتیزول از 2 ماهگی تا 9 ماهگی در بدن آن ها رشد می کند. کودکان نوپا و کودکان پس از بلوغ، ریتم شبانه روزی و عملکرد بدن و برنامه خواب نسبتاً منظمی دارند. و به طور کلی، کودکان به 9 یا 10 ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند.

ریتم شبانه روزی در نوجوانان

نوجوانان یک تغییر در ریتم شبانه روزی خود را تجربه می کنند که به عنوان تاخیر فاز خواب شناخته می شود. ملاتونین ممکن است تا ساعت 10 یا 11 شب در بدن آن ها، افزایش نیابد. یا حتی بعدا این تغییر منجر به نیاز نوجوان به خواب دیرتر در صبح می شود، و اوج ساعات خواب آنها در شب بین 3 تا 7 صبح است، اما آنها همچنان به همان میزان خواب مشابه در کودکان نیاز دارند.

ریتم شبانه روزی در بزرگسالان

اگر بزرگسالان عادات سالمی را انجام دهند، باید ریتم شبانه روزی ثابتی نیز داشته باشند. و اگر از برنامه نسبتاً منظمی پیروی کنند و هر شب 7 تا 9 ساعت بخوابند، زمان خواب و بیداری آنها ثابتمی ماند. بزرگسالان احتمالاً قبل از نیمه شب خواب آلود می شوند، زیرا ملاتونین در بدن آنها ترشح می شود. و ما در بزرگسالی از ساعت 2 تا 4 صبح و 1 تا 3 بعد از ظهر به خسته ترین فازهای روز خود می رسیم. و افراد مسن ممکن است که، متوجه تغییرات ریتم شبانه روزی خود با افزایش سن شوند. و زودتر از قبل به رختخواب بروند و در ساعات اولیه صبح از خواب بیدار شوند. و به طور کلی، این یک بخش طبیعی از پیری می باشد.


چهت مشاهده انواع مدل کتف بند به وبسایت ماهان مدیکال مراجعه نمایید.


منبع : Healthlilne.com

ترجمه : تحریریه مجله پزشکی ماهان مدیکال


جهت مشاهده قیمت و خرید انواع دستگاه فشار خون به وبسایت ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.


همچنین:


ماهان مدیکال مرجعی مطمئن جهت تهیه انواع گن در برند های معتبر


 

جهت مشاهده لیست قیمت انواع دستگاه ترازو دیجیتال به فروشگاه اینترنتی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.


 

سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - روانشناسی,
مقالات مرتبط
علت بیدار شدن شب

علت بیدار شدن شب

1403/02/10 03:32:13
پرخوابی چیست؟

پرخوابی چیست؟

1403/02/10 03:32:13

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن