سبک زندگی و آلزایمر
سبک زندگی سالم, بدون در نظر گرفتن خطر ژنتیکی با کاهش کندتر حافظه مرتبط است. محققان 29072 فرد مسن 60 سال و بالاتر را در طول 10 سال دنبال کردند تا ارتباط بین انتخاب سبک زندگی و کاهش حافظه را بررسی کنند. آنها حتی با وجود ژن چهارم که با بیماری آلزایمر مرتبط است، ارتباطی بین سبک زندگی سالم و کاهش حافظه آهستهتر پیدا کردند. محققان امیدوارند که یافته های آنها به ابتکارات بهداشت عمومی برای جلوگیری از کاهش حافظه در افراد مسن کمک کند. از دست دادن تدریجی توانایی های فکری مانند حافظه، استدلال و سرعت روانی حرکتی بخشی طبیعی از پیری است. با این حال، مطالعاتی مانند کارآزمایی بالینی نشان داده است که می توان از زوال شناختی از طریق بهبود شیوه زندگی جلوگیری کرد. تاثیر عوامل سبک زندگی بر حافظه موضوع بسیاری از مطالعات بوده است. با این حال، تحقیقات قبلی معمولاً بر یک عامل سبک زندگی مانند رژیم غذایی، فعالیت بدنی، سیگار کشیدن منبع مورد اعتماد یا نوشیدن متمرکز بود. درک اثر ترکیبی چندین عامل سبک زندگی بر کاهش حافظه مهم است. به همین دلیل، دکتر جیان پینگ جیا، دکترا، متخصص مغز و اعصاب و استاد دانشگاه پزشکی کپیتال، پکن، چین، و همکارانش اثرات ترکیبی شش عامل سبک زندگی بر کاهش حافظه را در یک جمعیت بزرگ مورد مطالعه در طی 10 سال بررسی کردند.
مطالعه بزرگ با یک دهه پیگیری
محققان 29072 شرکتکننده در این مطالعه را از شمال، جنوب و غرب چین با سن 60 سال یا بیشتر با عملکردهای شناختی معمولی انتخاب کردند. میانگین سنی آنها 2,72 سال و 5,51 درصد مرد بودند. آزمایشات ژنتیکی در ابتدا نشان داد که 20.43 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه ناقل ژن چهارم بودند که قوی ترین عامل خطر شناخته شده برای بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط است. محققان طی 10 سال آینده، در سال های 2012، 2014، 2016 و 2019، شرکت کنندگان را در فواصل زمانی پیگیری کردند.
در ابتدا و هر پیگیری، محققان حافظه شرکتکنندگان را با استفاده از آزمون یادگیری کلامی شنیداری ارزیابی کردند که شامل اندازهگیری یادآوری فوری، یادآوری کوتاه مدت بدون تاخیر 3 دقیقه بعد، یادآوری طولانی بدون تاخیر 30 است. دقیقه بعد، و تشخیص تاخیر طولانی.
شش عامل یک سبک زندگی سالم
برای این مطالعه، دکتر جیا و همکارانش از دستورالعمل های آمریکایی و یافته های مطالعات قبلی برای تعریف سبک زندگی سالم استفاده کردند. آنها شش عامل را شناسایی کردند:
رژیم غذایی سالم
رعایت حداقل 7 مورد از 12 ماده غذایی واجد شرایط ,میوه ها، سبزیجات، ماهی، گوشت، محصولات لبنی، نمک، روغن، تخم مرغ، غلات، حبوبات، آجیل و چای
ورزش منظم بدنی
حداقل 150 دقیقه فعالیت با شدت متوسط یا حداقل 75 دقیقه فعالیت با شدت شدید در هفته
تماس اجتماعی فعال
شرکت در جلسات یا شرکت در مهمانی ها، دیدار با دوستان یا اقوام، مسافرت و چت آنلاین , حداقل دو بار در هفته
فعالیت شناختی
فعال نوشتن، خواندن، ورق بازی، فال ماهجونگ و سایر بازی ها , حداقل دو بار در هفته
هرگز سیگار نمی کشد
شرکت کنندگانی که در طول زندگی خود کمتر از 100 نخ سیگار کشیده بودند یا سیگار می کشیدند شرکت کنندگانی که حداقل 3 سال قبل از مطالعه سیگار را ترک کرده بودند
هرگز الکل ننوشید یا گهگاهی ننوشید
محققان شرکت کنندگان را بسته به تعداد عوامل سبک زندگی سالم به گروههایی دستهبندی کردند:
- عوامل سبک زندگی سالم = سبک زندگی نامطلوب ,6967 شرکت کننده
- عامل سبک زندگی سالم = سبک زندگی متوسط ,16549 شرکت کننده
- عامل سبک زندگی سالم = سبک زندگی مطلوب ,5556 شرکت کننده
میانگین نمرات آزمون حافظه همه شرکت کنندگان در طول دهه به طور مداوم کاهش یافته است، مطابق با چگونگی کاهش حافظه با افزایش سن. با این حال، بالاترین نمرات آزمون حافظه در گروه سبک زندگی مطلوب و کمترین آن در گروه سبک زندگی نامطلوب مشاهده شد، که نشان میدهد شرکتکنندگان با سبک زندگی مطلوب نسبت به افراد دارای سبک زندگی نامطلوب کاهش حافظه آهستهتری داشتند .0.028 امتیاز در سال. نتایج نشان داد که یک رژیم غذایی سالم قویترین اثر را بر حافظه داشت و به دنبال آن یک فعالیت شناختی فعال، ورزش بدنی منظم، تماس اجتماعی فعال، هرگز یا سابق سیگار نکشید و هرگز مشروب ننوشید. این مطالعه مکانیسم های مسئول اصلاح از دست دادن حافظه را شناسایی نکرد. با این حال، محققان فرض کردند که ممکن است این موارد شامل کاهش خطر عروق مغزی، افزایش ذخیره شناختی، مهار استرس اکسیداتیو و التهاب، و ارتقای عوامل نوروتروفیک باشد. دکتر کاسلی به ام ان تی گفت که یافتهها رفتارهای سالم قلب رژیم غذایی، ورزش، به ویژه عدم مصرف سیگار، با افزودن فعالیتهای اجتماعی و شناختی فعال، و سلامت قلبی عروقی را بازتاب میدهند برای سلامت شناختی ما مهم است. بنابراین، چه به طور مستقیم یا غیرمستقیم مفید برای حافظه، این یافته ها معتبر و سازگار با سایر مطالعات انجام شده به نظر می رسد.
سبک زندگی سالم در مقابل خطرات ژنتیکی آلزایمر
سبک زندگی سالم در 20.43 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه، با کاهش حافظه زودتر و سریعتر پیشرونده مرتبط است و یک عامل خطر اصلی برای بیماری آلزایمر است. در این مطالعه، محققان مشاهده کردند که یک سبک زندگی سالم به طور مثبت بر حافظه همه شرکتکنندگان تأثیر میگذارد، صرف نظر از اینکه آنها حامل آلل چهارم هستند یا نه. ما متوجه شدیم که برخی از افرادی هستند که از دریافت ناقل چهارم ناامید شدهاند. یافتههای این مطالعه امیدواریم این افراد را امیدوار کند که بتوانند به طور فعال آسیبپذیری ژنتیکی خود را کاهش دهند.
محدودیت های مطالعه
دکتر جیا و همکارانش در مقاله خود چندین محدودیت مطالعه را شناسایی کردند، از جمله اینکه عوامل سبک زندگی خود گزارش شده و در نتیجه مستعد خطاهای اندازه گیری بودند. علاوه بر این، حافظه با استفاده از یک آزمون عصب روانشناختی واحد ارزیابی شد. آنها همچنین اذعان داشتند که طرح مطالعه ارزیابی نکرد که آیا سبک زندگی سالم قبل از سن 60 سالگی بر حافظه تأثیر می گذارد یا خیر. دکتر کسلی به ام ان تی گفت که این احتمال که برخی از شرکت کنندگان در مرحله پیش بالینی بیماری آلزایمر بوده اند را نمی توان رد کرد. اگرچه این امر مستلزم یک پیگیری 10 ساله بود، اما مرحله پیش بالینی بیماری آلزایمر نزدیک به 20 سال است، بنابراین مواردی مانند فعالیت اجتماعی و شناختی ممکن است قبل از اینکه فرد مبتلا به بیماری در مرحله پیش بالینی علائم آشکاری پیدا کند، به روشهای ظریف شروع به کاهش کند. او گفت که با ختلال شناختی خفیف تشخیص داده شده است. دکتر دیگ در نظرات به ام ان تی اشاره کرد که محققان تعداد زیادی از شرکت کنندگان ,30٪ از افراد واجد شرایط را حذف کردند. در مقاله مطالعه، این به عنوان جوانتر از 60 سال، امتناع از شرکت، و غیره توصیف شده است. به عنوان یک منتقد، فکر نمیکنم این توضیح رضایتبخش باشد. دکتر دیگ به ام ان تی گفت که یافتههای مطالعات مشاهدهای مانند این مورد باید در کارآزماییهای تصادفیسازیشده و کنترلشده تکرار شود. چنین آزمایشاتی انجام شده است - معمولاً تنها با یک عامل سبک زندگی، عمدتاً فعالیت بدنی. متأسفانه، یافتهها بیتردید نیستند و مقاله اخیر جاما هیچ تأثیری نشان نداد. بنابراین، ما باید راهی را طی کنیم تا بفهمیم چه مداخلهای مؤثر است و چرا , و برای این کار، باید بدانیم مکانیسمهای زیربنایی در مغز چیست.
منبع Medicalnewstoday.com:
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال