رفلاکس اسید چیست؟
رفلاکس اسید زمانی اتفاق میافتد که مقداری از اسید معده به مری میریزد. سوزش سر دل احساس سوزشی است که فرد در هنگام رفلاکس اسید به آن دست می دهد. رفلاکس مکرر اسید ممکن است به این معنی باشد که فرد مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری است. اگرچه افراد ممکن است این اصطلاحات را به جای یکدیگر به کار ببرند، سوزش سر دل یکی از علائم رفلاکس اسید است که منابع معتبری به نام رفلاکس معده به مری، نیز شناخته می شود. سوزش سر دل با وجود نامش ربطی به قلب ندارد. بیماری ریفلاکس معده به مری، شکل جدیتری از رفلاکس معده به مری است. پزشکان بیماری ریفلاکس معده به مری را زمانی تشخیص می دهند که رفلاکس اسید به یک شکایت مکرر در مورد یک فرد تبدیل شود، معمولاً بیش از دو بار در هفته منبع قابل اعتماد برای چندین هفته در یک زمان. بیماری ریفلاکس معده به مری در کشورهای غربی شایعتر است و تخمین زده میشود 20 درصد از جمعیت این مناطق را تحت تأثیر قرار دهد. حدود 20 درصد از آمریکایی ها نیز به بیماری ریفلاکس معده به مری مبتلا هستند و این شایع ترین بیماری گوارشی با منبع مطمئن است که در محیط سرپایی تشخیص داده می شود. حدود 60 درصد از افراد مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری زن هستند. در میان افراد مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری ، آمریکایی های آفریقایی تبار بعد از سفیدپوستان دومین گروه بزرگ را تشکیل می دهند.
چرا رفلاکس اسید اتفاق می افتد؟
معده حاوی اسید کلریدریک است که یک اسید قوی است که به تجزیه مواد غذایی و محافظت در برابر عوامل بیماری زا مانند باکتری ها کمک می کند. پوشش داخلی معده برای محافظت از آن در برابر اسید قدرتمند ساخته شده است، اما مری محافظت نمی شود. حلقه ای از عضله، اسفنکتر معده مری، معمولاً به عنوان دریچه ای عمل می کند که غذا را وارد معده می کند اما به مری باز نمی گردد. وقتی این دریچه از کار بیفتد، محتوای معده به مری برمی گردد. این رفلاکس اسید است. با بالا آمدن اسید، فرد در مری خود احساس سوزش می کند. این دل درد است.
عوامل خطر رفلاکس اسید
رفلاکس اسید می تواند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد، گاهی اوقات به دلایل ناشناخته. ممکن است به دلیل یک عامل سبک زندگی اتفاق بیفتد، اما همچنین به دلایلی که همیشه قابل پیشگیری نیست. عوامل خطر برای ابتلا به اسید معده یا رفلاکس ریفلاکس عبارتند از: منبع قابل اعتماد
- چاقی
- سیگار کشیدن، فعال یا غیرفعال
- سطوح پایین ورزش بدنی
- داروها، از جمله داروهای آسم، مسدود کننده های کانال کلسیم، آنتی هیستامین ها، مسکن ها، آرام بخش ها و داروهای ضد افسردگی
- بارداری
مواد غذایی و عادات غذایی که با رفلاکس اسید مرتبط هستند عبارتند از:
- کافئین
- الکل
- غذاهای چرب
- غذاهای ادویه دار
- گوجه فرنگی و سس گوجه فرنگی
- پیاز و سیر
- خوردن وعده های غذایی حجیم
- دراز کشیدن در عرض 2یا3 ساعت پس از صرف غذا
- مصرف شکلات، نوشابه های گازدار و آب میوه های اسیدی
رفلاکس اسید چه احساسی دارد؟
سوزش سر دل قابل تشخیص ترین علامت رفلاکس اسید است. این احساس ناراحت کننده و سوزشی است که در مری ایجاد می شود. فرد آن را در پشت ناحیه استخوان سینه احساس خواهد کرد. هنگام دراز کشیدن یا خم شدن بدتر می شود. ممکن است چند ساعت طول بکشد و اغلب پس از خوردن غذا بدتر می شود. درد دل درد ممکن است به سمت گردن و گلو حرکت کند. مایع معده می تواند در برخی موارد به پشت گلو برسد و طعم تلخ یا ترش ایجاد کند. و همینطور،جدیدترین دستورالعمل های مجله آمریکایی گوارش تنها یک دوره کوتاه را توصیه می کند تا عوارض جانبی احتمالی را به حداقل برساند.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,