رابطه جنسی در دوران قاعدگی
بسیاری از مردم این سوال را مطرح می کنند که آیا داشتن رابطه جنسی قبل، در طول یا بلافاصله بعد از پریود آنها بی خطر است یا خیر. افراد می توانند در طول قاعدگی به رابطه جنسی ادامه دهند، اما بسیاری از ملاحظات در مورد عفونت و بارداری ثابت هستند.همچنین چند فاکتور دیگر وجود دارد که افراد ممکن است بخواهند هنگام در نظر گرفتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی در نظر بگیرند تا تجربه را تا حد امکان راحت کنند. در این مقاله به برخی از سوالات رایج در رابطه با داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی، از جمله فواید و خطرات آن می پردازیم.
آیا رابطه جنسی در دوران قاعدگی بی خطر است؟
هنگام داشتن رابطه جنسی دهانی، مقعدی یا واژینال یا هر نوع تماس تناسلی پوست به پوست، حتی در دوران قاعدگی، خطر عفونت وجود دارد. مگر اینکه فردی از کنترل بارداری استفاده کند یا شریکی همجنس داشته باشد، هنگام داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی نیز خطر بارداری وجود دارد. در زیر به خطرات احتمالی رابطه جنسی در دوران قاعدگی، از جمله عفونت های مقاربتی و بارداری می پردازیم:
خطر عفونت برای رابطه جنسی در دوران قاعدگی چقدر است؟
دو نوع عفونت ممکن است به دلیل فعالیت جنسی رخ دهد، بیماری های مقاربتی و مشکلات ناشی از تغییرات در فلور طبیعی واژن، مانند عفونت های مخمری و واژینوز باکتریایی. در حالی که عفونتهای قارچی میتوانند بدون انجام فعالیت جنسی نیز رخ دهند، افراد ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی در طول یک دوره پریود در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت قارچی باشند. رابطه جنسی واژن با آلت تناسلی نیز می تواند عفونت های قارچی را گسترش دهد و باعث التهاب سر آلت شود. به این حالت بالانیت می گویند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، تخمین می زند که سالانه 20 میلیون عفونت آمیزشی جدید تنها در ایالات متحده وجود دارد. عفونت های مقاربتی عبارتند از:
- کلامیدیا
- زگیل ناحیه تناسلی
- سوزاک
- هپاتیت ب
- تبخال
- اچآیوی
- ویروس پاپیلومای انسانی
- سیفلیس
- تریکومونیازیس
- گال و شپش شرمگاهی
تنها راه محافظت در برابر بیماری های مقاربتی استفاده از روش های بازدارنده مانند کاندوم یا سدهای دندانی است. این اقدامات حفاظتی تضمین نمی کند که فرد به عفونت مبتلا نشود، اما در صورت استفاده صحیح می تواند خطر را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
آیا می توان در دوران قاعدگی باردار شد؟
طبق گفته کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان، اکثر زنان یک چرخه قاعدگی 28 روزه را تجربه می کنند. این چرخه از روز اول خونریزی قاعدگی تا روز قبل از شروع خونریزی ماه بعد ادامه دارد. طول چرخه بین افراد متفاوت است، اما معمولاً بین 26 تا 32 روز طول می کشد که میانگین آن 28 روز است. و بارورترین زمان چرخه قاعدگی بین روزهای 8 تا 19 است. و این زمانی است که تخمک در طول تخمک گذاری از تخمدان آزاد می شود و به سمت لوله فالوپ حرکت می کند که در آن لقاح اتفاق می افتد. اگر توسط اسپرم بارور شود، تخمک برای لانه گزینی راهی رحم می شود. اگرچه زمان بندی همه چیز است، برخی از حقایق مهمی که باید در نظر گرفت عبارتند از، پس از تخمک گذاری، تخمک می تواند به مدت 24 ساعت در لوله فالوپ زن زنده و زنده بماند. و اسپرم پس از انزال در بدن می تواند 3 تا 5 روز زنده بماند. تغییرات در نظم قاعدگی می تواند تعیین دقیق روزهایی که زن بارورتر است را دشوارتر کند. منظم بودن قاعدگی ممکن است تحت تأثیر موارد زیر باشد:
- شیردهی یا بارداری
- اختلالات اشتها
- کاهش وزن یا ورزش شدید
- سندرم تخمدان پلی کیستیک
- نارسایی زودرس تخمدان
- بیماری التهابی لگن
- فیبروئید رحم
- اندومتریوز
به دلیل این نوسانات، زن از نظر تئوری می تواند در هر زمانی باردار شود. مگر اینکه افراد در یک شراکت همجنسگرا باشند یا در تلاش برای باردار شدن باشند، حتی اگر زن در حال قاعدگی است، باید از کنترل بارداری استفاده شود.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - زنان و زایمان,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,