دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

چگونه خروپف مردان را درمان کنیم؟

نویسنده Mahan Medical 1400/06/24 15:30:00 0 نظر گروه : سلامت عمومی,
 
یکی از علت‌هایی که خواب شبانه را دچار مشکل می‌کند، خروپف کردن است. نیمی از مردان بالغ در خواب خروپف می کنند. در این مطلب علت و درمان های رایج خروپف را با هم خواهیم خواند.
به قول ویلیام مکیپ تاکرای، خروپف به عنوان موسیقی متن شبانه در بسیاری از خانه ها است. در خیلی از خانواده‌ها معمولا اعضای  خانواده سعی می‌کنند دور از شخص خروپف کننده بخوابند. 
 
خروپف کردن در مردان به دو دلیل اتفاق می‌افتد:
تنگ شدن مجاری تنفسی در خواب 
در مسیری که بینی و دهان به ریه ها متصل می‌شود، مانع  ایجاد می‌شود. هرچه مجاری تنفسی باریکتر باشد ، فشار بیشتری برای ایجاد جریان کافی لازم است. 
چاقی مفرط:
هر چقدر گردن شخص ضخیم و چاق‌تر باشد، فشار بیشتری بر راه های هوایی وارد می شود و تنفس سختر و درنتیجه خروپف بیشتر می‌شود.
 
درصد کمی از مردان دارای مشکل ساختاری، مانند فک کوچک یا کم عمق بودن ناحیه بین سوراخ های بینی و پشت سر هستند، که حتی در مردان لاغر نیز می‌تواند باعث خروپف شود. در هر صورت، فشار مکش بیشتر بر بافت های نرم دهان، باعث ارتعاش بیشتر و خروپف بیشتر است.
 
پاتریک استرولو، استادیار پزشکی در دانشگاه پیتسبورگ، می‌گوید: "اگر فشار کافی بر روی مجاری تنفسی وجود داشته باشد، راه تنفسی بسته می‌شود" انسداد راه هوایی به این معنی است که ریه های شما اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. در صورت مسدود شدن راه هوایی ، سطح اکسیژن خون کاهش می یابد ، پیامی به مغز شما ارسال می شود که شما را از خواب بیدار می کند تا بتوانید دوباره نفس بکشید.
 
 

برای مشاهده و خرید انواع دستگاه فشارسنج، پالس اکسیمتر، دستگاه فیزیوتراپی خانگی و... به فروشگاه آنلاین لوازم و تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال مراجعه نمایید.


 

نانسی کلوپ ، پزشک متخصص ریه و مدیر کلینیک خواب در بیمارستان دانشگاه جان هاپکینز بالتیمور می گوید: "معمولا همسران متوجه خروپف و مشکل تنفس در هنگام خواب می‌شوند و از آنچه در هنگام خواب این مردان می بینند وحشت زده می شوند." (خود بیماران غالباً از وقفه تنفسی در خواب بی خبرند و تنها چیزی که آنها متوجه می شوند این است که هر چقدر بخوابند، نمی توانند خوب بخوابند.)
 
اما تنها موارد بالا نیستند که فقط در آپنه خواب نقش داشته باشند، بلکه مواردی همچون فشار خون بالا و دیابت با این اختلال ارتباط دارد. علائم آپنه می تواند شامل سردرد و خواب آلودگی در طول روز و کاهش هوشیاری در محل کار باشد. 
آپنه خواب به قلب، عروق و متابولیسم نیز آسیب می رساند. به طور دقیقتر اگر بخواهیم بگوییم، فقط کاهش اکسیژن نیست که بیشترین آسیب را می‌زند. هنگامی که شخص با خروپف بیدار می شود و نفس می‌کشد، بافت های کم اکسیژن، پر از اکسیژن می شوند. الگوی کاهش و افزایش مجدد اکسیژن باعث تحریک سیستم عصبی و ترشح مواد شیمیایی می شود که می تواند به بافت آسیب برساند و پلاک هایی در رگ های خونی ایجاد شود.
 
استرولو، رئیس آزمایشگاه داروهای خواب در دانشگاه پیتسبورگ، می گوید: همه کسانی که خروپف می کنند دچار آپنه خواب نیستند. اما پیوندی بین خروپف و آپنه وجود دارد و اگر شخص طی سالها خروپف کند ، ممکن است دچار آپنه شود. متخصصان خواب، آپنه را بر اساس تعداد دفعات بیدار شدن فرد در ساعت و میزان خواب‌آلودگی شخص در طول روز تعریف می کنند. اگر شخص در طول خواب 5 بار از خواب یدار شود، دچار آپنه خواب است.
اگرچه خواب خوب احتمالاً به اندازه رژیم غذایی خوب و ورزش برای سلامت کلی بدن اهمیت دارد ، اما اختلالات مربوط به خواب دیر به موارد مورد بررسی در پزشکی وارد شد.
 
پزشکان تا دهه 1970 وارد کار تشخیص این بیماری نشدند. حتی در حال حاضر، تنها حدود 10٪ از پزشکان در مورد خواب سوال می‌کنند و در نتیجه، تخمین زده می شود که 90٪ آپنه خواب تشخیص داده نشده و درمان نمی شود.
برای افراد دچار به آپنه‌ی خواب، دستگاهی به نام CPAP طراحی شده است که دستگاه از اتصال یک شلنگ به ماسک تشکیل شده است کخ با ایجاد فشار مثبت مداوم به مسیر هوایی مانع از عدم اکسیژن رسانی به ریه می‌شود.این ماسک به سر بسته شده و هوا را از طریق بینی عبور می‌دهد. 
این دستگاه در سال 1981 معرفی شد و برای مراقبت ازافراد دارای  مشکلات تنفسی در هنگام خواب نیزمورد استفاده قرار می‌گیرد.  
استفاده از دستگاه آپنه خواب باعث شده است که ژنراتور کوچکتر و بی صدا تر شود و بتواند فشار هوا را بسته به الگوی تنفس بیمار تغییر دهد و بتواند هوا را مرطوب کند تا از کم آبی در راه هوایی جلوگیری شود. در حال حاضر ، این دستگاه تقریباً به اندازه نصف قرص نان است و می توان آن را به راحتی حمل کرد. بندهای موجود در قسمت چانه، ماسک را در هنگام خواب ثابت نگه می دارد.
 
 

ماهان مدیکال، نمایندگی فروش محصولات امرون


 

سایر روش‌های درمانی دیگر برای آپنه‌ی خواب و خروپف شامل کاهش وزن، آنتی هیستامین ها برای پاکسازی سینوس ها ، گشاد کننده های بینی و ... است. از روش‌های دیگری که پزشکان معمولا توصیه ‌می‌کنند، ترک کردن عادت خوابیدن به پشت و استفاده از انواع لوازم دهان و دندان را شبیه به نگهدارنده ارتودنسی توصیه می کنند که ممکن است فشار مجاری تنفسی را بهبود بخشد.
بنا به موضوعات گفته شده، خروپف و آپنه‌ی خواب باید جدی گرفته شود تا دلیل آن مشخص شده و برای آن درمان انجام گیرد.
 
 
منبع: webmd.com
ترجمه: تحریریه ماهان مدیکال
 
سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,
مقالات مرتبط

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن