دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

برداشتن کیسه صفرا

نویسنده Mahan Medical 1402/01/19 08:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : دستگاه گوارش,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

اگر سایر درمان‌ها التهاب و درد ناشی از سنگ‌های صفراوی و مسائل مربوط به آن را تسکین ندهند، ممکن است فرد به جراحی برداشتن کیسه صفرا نیاز داشته باشد. برداشتن کیسه صفرا یک روش نسبتا رایج و ایمن است، اگرچه برخی از خطرات و عوارض جانبی احتمالی وجود دارد. این مقاله انواع مختلف جراحی برداشتن کیسه صفرا، آنچه را که در طول عمل باید انتظار داشت و روند بهبودی مورد بحث قرار می‌دهد.

برداشتن کیسه صفرا برای چه مواردی استفاده می شود؟

کیسه صفرا درست زیر کبد در سمت راست بالای شکم قرار دارد. اندامی کوچک گلابی شکل و کیسه ای است که صفرا را ذخیره و آزاد می کند. صفرا یک مایع گوارشی است که کبد برای کمک به هضم چربی ها به بدن می سازد. اگر افراد بیش از حد رنگدانه کبدی به نام بیلی روبین در صفرا یا کلسترول اضافی داشته باشند، ممکن است مشکلات کیسه صفرا را تجربه کنند، مانند:

  • سنگ کیسه صفرا
  • التهاب حاد یا مزمن ناشی از سنگ کیسه صفرا
  • سنگ های مجرای صفراوی

در مواردی که این علائم فروکش نمی کنند، اما در عوض برای مدیریت یا تداخل با زندگی روزمره بسیار ناراحت کننده هستند، ممکن است جراحی برداشتن کیسه صفرا ضروری باشد. برداشتن کیسه صفرا یک روش نسبتا رایج و ساده است. بدون کیسه صفرا می توان زندگی سالمی داشت.

روش

اصطلاح پزشکی برای جراحی برداشتن کیسه صفرا کوله سیستکتومی است. این یک روش جراحی استاندارد و کم خطر است که ممکن است برای کسانی که درد ناشی از سنگ کیسه صفرا را تجربه می کنند، تسکین دهد. پزشکان معمولا کوله سیستکتومی لاپاراسکوپی را انجام می دهند که نسبت به سایر تکنیک ها کمتر تهاجمی است. برای برداشتن کیسه صفرا، برش‌های دقیقی روی بدن ایجاد می‌کنند و یک دوربین فیلمبرداری کوچک و ابزار جراحی مخصوص را وارد می‌کنند. روش‌های لاپاراسکوپی به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی اجازه می‌دهد بدون ایجاد بریدگی بزرگ، داخل شکم را ببینند و کار کنند و زمان بهبودی و خطر عفونت را کاهش می‌دهد. در برخی موارد، فرد ممکن است به کوله سیستکتومی باز نیاز داشته باشد که به یک برش بزرگ نیاز دارد تا پزشکان مستقیماً شکم را ببینند.

بهبود جراحی کیسه صفرا

روند بهبودی پس از کوله سیستکتومی بسته به نوع جراحی متفاوت است. در همه موارد، یک تیم پزشکی دستورالعمل‌های مراقبت‌های بعدی را برای مراقبت از زخم و مراقبت از عفونت ارائه می‌دهد. لازم است تا 1 یا 2 روز پس از جراحی دوش نگیرید.

بهبودی پس از جراحی لاپاراسکوپی

پس از عمل لاپاراسکوپی، اکثر افراد می توانند بیمارستان را در همان روز جراحی ترک کنند. با این حال، یکی از دوستان یا اعضای خانواده باید بعد از جراحی فرد را به خانه براند یا در تاکسی همراهی کند. همچنین استراحت و پرهیز از فعالیت های سنگین تا 2 هفته مهم است، اما فرد باید بتواند پس از این مدت به فعالیت های عادی خود بازگردد.

بهبودی پس از جراحی باز

بهبودی پس از جراحی باز بیشتر طول می کشد. فرد می تواند انتظار داشته باشد که 3 تا 5 روز پس از عمل در بیمارستان بماند. بیمارستان‌ها از شخصی می‌خواهند که فرد را سوار کند تا او را به خانه برساند یا با تاکسی همراه شود. بهبودی کامل پس از جراحی باز و بازگشت به فعالیت های عادی ممکن است 6 تا 8 هفته طول بکشد.

عوارض و عوارض جانبی

اگرچه جراحی کیسه صفرا نسبتاً رایج و بی خطر است، اما برخی عوارض جانبی و عوارض احتمالی وجود دارد. برخی از مشکلات احتمالی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • واکنش به بیهوشی
  • یک عفونت
  • خون ریزی
  • تورم
  • نشت صفرا
  • آسیب به مجرای صفراوی
  • آسیب به روده، روده یا عروق خونی
  • ترومبوز ورید عمقی یا لخته شدن خون
  • مشکلات قلبی
  • ذات الریه

همچنین خطر سندرم پس از کوله سیستکتومی وجود دارد که در صورت باقی ماندن سنگ های صفراوی در مجرای صفراوی، منبع قابل اعتمادی ایجاد می شود. همچنین ممکن است در صورت نشت صفرا به معده رخ دهد. علائم کوله سیستکتومی مشابه علائم سنگ کیسه صفرا است و شامل درد شکمی، اسهال و سوزش سر دل است. هر کسی که پس از جراحی برداشتن سنگ کیسه صفرا متوجه علائم زیر می شود باید به پزشک مراجعه کند.

  • دردی که با گذشت زمان بدتر می شود یا بهتر نمی شود
  • درد جدید شکم
  • حالت تهوع یا استفراغ شدید
  • ناتوانی در دفع گاز یا اجابت مزاج
  • اسهال مداوم
  • زرد شدن پوست که یرقان نامیده می شود

اگر جراح نتواند سنگ ها را به راحتی با مانور در حین جراحی خارج کند، ممکن است فرد به روشی به نام کلانژیوپانکراتوگرافی رتروگراد آندوسکوپی نیاز داشته باشد. یک متخصص گوارش دوربینی را از دهان فرد به سمت قسمت اول روده کوچک که مجرای صفراوی در آن وارد می‌شود به پایین منتقل می‌کند. سپس از آنجا به کانال دسترسی پیدا می کنند تا سنگ ها را جدا کنند. روش کلانژیوپانکراتوگرافی رتروگراد آندوسکوپی همچنین می تواند به رفع نشت صفرا پس از عمل کمک کند، که متخصصان مراقبت های بهداشتی می توانند با تکرار عمل جراحی یا رادیولوژی مداخله ای آن را درمان کنند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن