دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

اریتم کف دست چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/11/07 02:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : پوست و مو,گروه : داخلی,

اریتم کف دست یک بیماری نادر است که باعث قرمز شدن کف دست می شود. دلایل مختلفی برای این بیماری وجود دارد، مانند بارداری و سیروز کبدی. هر کسی که علائم اریتم کف دست را تجربه می کند باید برای تشخیص و درمان هر گونه بیماری زمینه ای با پزشک خود تماس بگیرد.

اریتم کف دست چیست؟

اریتم کف دست باعث قرمزی کف دست ها می شود که ممکن است کمی احساس گرما کنند. اریتم کف دست، که اغلب کف دست کبد نامیده می شود، در هر دو کف دست قرمز می شود. قرمزی معمولاً در قسمت پایین کف دست رخ می دهد، اما گاهی اوقات ممکن است تا انتهای انگشتان به سمت بالا گسترش یابد. قرمزی ممکن است در کف پا نیز ظاهر شود، اما به آن اریتم کف پا گفته می شود. قرمزی ممکن است شبیه بثورات پوستی باشد و با فشار دادن پوست رنگ پریده می شود. درجه قرمزی ممکن است بسته به عوامل مختلفی مانند دمای بدن، فعالیت بدنی و حتی وضعیت احساسی فرد متفاوت باشد. اریتم کف دست یک بیماری مضر نیست. این می تواند یک بیماری اولیه بدون علت زمینه ای باشد، اما معمولاً به دلیل یک بیماری پزشکی دیگر ایجاد می شود. این شرایط زمینه ای ممکن است مضر باشند اگر درمان نشوند.

علل و عوامل خطر

قرمزی کف دست ناشی از مویرگ های گشاد شده در دست است که خون بیشتری را به سطح می کشد. بسیاری از پزشکان فکر می کنند اریتم کف دست با تغییرات هورمونی مرتبط است. علل و عوامل خطر زمینه ای مختلفی وجود دارد که ممکن است در ایجاد اریتم کف دست نقش داشته باشد و بر اساس نوع اریتم متفاوت است.

اریتم اولیه کف دست

اریتم اولیه کف دست یک علامت فیزیکی است که ناشی از بیماری دیگری نیست. چند عامل خطر برای ایجاد این بیماری وجود دارد. بارداری یک علت بسیار شایع اریتم اولیه کف دست است. بدن زن باردار در طول بارداری دچار تغییرات هورمونی می شود که باعث افزایش سطح استروژن می شود. سطوح بالاتر استروژن ممکن است احتمال ابتلا به اریتم کف دست را افزایش دهد. این افزایش استروژن موقتی است، بنابراین قرمزی در کف دست احتمالا پس از بارداری ناپدید می شود. در موارد نادر، ژنتیک ممکن است به اریتم اولیه کف دست کمک کند. افرادی که اعضای خانواده شان مبتلا به اریتم کف دست هستند ممکن است بیشتر به این عارضه مبتلا شوند. اریتم کف دست نیز ممکن است ایدیوپاتیک باشد. این بدان معنی است که هیچ علت شناخته شده ای وجود ندارد و پزشکان نمی توانند محرک زمینه ای برای این علامت پیدا کنند.

اریتم ثانویه کف دست

اریتم پالمر ممکن است اولین علامت آشکار یک بیماری باشد. به عنوان یک علامت ثانویه، اریتم کف دست با بسیاری از شرایط مختلف مرتبط است و اغلب اولین علامت یک مشکل پزشکی است. اریتم کف دست معمولاً با بیماری های کبدی مانند سیروز کبدی، هموکروماتوز و بیماری ویلسون همراه است. برخی از بیماری های کبدی ارثی هستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تحت تأثیر رژیم غذایی و انتخاب های سبک زندگی مانند نوشیدن الکل باشند. بسته به عملکرد کبد فرد، برخی از داروها نیز ممکن است باعث اریتم کف دست شوند. در طول تشخیص، پزشک اغلب در مورد داروهایی که فرد مصرف می کند سؤال می کند تا ببیند آیا این بیماری عارضه جانبی داروی خاصی است یا خیر. شرایط دیگر ممکن است باعث قرمزی کف دست شود. این شامل:

  • تیروتوکسیکوز
  • شرایط خود ایمنی، از جمله آرتریت روماتوئید 
  • شرایط غدد درون ریز، از جمله دیابت
  • هپاتیت سی
  • بیماری های پوستی، مانند درماتیت آتوپیک یا اگزما
  • عفونت های ویروسی یا باکتریایی
  • سیگار کشیدن
  • سرطان متاستاتیک مغز
  • بیماری مزمن انسدادی ریه

هنگامی که اریتم کف دست در کودکان ظاهر می شود، ممکن است به شرایط مختلفی مرتبط باشد. رایج ترین این شرایط عبارتند از:

  • سیفلیس مادرزادی
  • بیماری ویلسون
  • مسمومیت
  • فشار خون کبدی ریوی
  • بیماری کاوازاکی
  • کودکان همچنین ممکن است به دلیل استعداد ژنتیکی دچار اریتم کف دست شوند. 

علائم

اریتم کف دست با قرمزی کف دست مشخص می شود. این قرمزی در هر دو دست ظاهر می شود و دردناک و خارش ندارد. برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که دست‌هایشان کمی گرم‌تر است، اما تحریک یا ورم نمی‌کنند. این عارضه ممکن است به انگشتان دست سرایت کند اما به هیچ جای دیگر بدن سرایت نمی کند. علائم دیگر ممکن است بسته به شرایط زمینه‌ای در بدن ظاهر شوند، اما اریتم کف دست معمولاً هیچ علامت اضافی ایجاد نمی‌کند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - پوست و مو,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
سندرم سانداونر
سندرم سانداونر
1401/10/03 08:00:01 0

فواید روغن پونه کوهی چیست؟
فواید روغن پونه کوهی چیست؟
1401/05/31 08:21:01 0

5 روش طبیعی برای کاهش سایز سینه
5 روش طبیعی برای کاهش سایز سینه
1401/12/01 08:00:01 0

اسیدوز لاکتیک چیست؟
اسیدوز لاکتیک چیست؟
1401/08/22 08:00:00 0

روغن مارولا چیست؟
روغن مارولا چیست؟
1401/04/03 20:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن