دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

ارتباط استروژن و پوکی استخوان

نویسنده Mahan Medical 1401/12/17 02:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : ارتوپدی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

استروژن نقش مهمی در حفظ ساختار استخوان ایفا می کند. سطح پایین استروژن می تواند منجر به متخلخل، ضعیف شدن استخوان ها و پوکی استخوان شود. استخوان های ما از بافت زنده و در حال رشد ساخته شده اند. بدن دائماً در حال شکستن استخوان قدیمی است و استخوان جدید رشد می کند تا جای آن را بگیرد. زمانی که فردی پوکی استخوان دارد، بدن او استخوان جدید بسیار کمی می سازد، استخوان زیادی از دست می دهد یا هر دو. یائسگی یک فرآیند طبیعی است و باعث کاهش سطح برخی هورمون ها از جمله استروژن می شود. این می تواند منجر به پوکی استخوان شود. در زیر، نحوه تأثیر استروژن بر پوکی استخوان، نحوه پیشگیری از این بیماری و درمان‌ها را بیاموزید.

استروژن چگونه به پوکی استخوان کمک می کند؟

هورمون استروژن متابولیسم استخوان را تنظیم می کند. برای سلامت استخوان ها ضروری است زیرا فعالیت استئوبلاست ها را تقویت می کند، سلول هایی که استخوان جدید می سازند. هنگامی که سطح استروژن کاهش می یابد - به عنوان مثال، در دوران یائسگی - ممکن است فرد تراکم استخوان را از دست بدهد. این باعث می شود استخوان های آنها شکننده و شکننده باشد و خطر شکستگی را افزایش دهد.

سطوح پایین استروژن و پوکی استخوان

استخوان ها از ماتریکسی از پروتئین ها و مواد معدنی تشکیل شده اند که آنها را قوی و انعطاف پذیر می کند. آنها حاوی استئوسیت ها هستند که سلول های خاصی هستند که این ماتریکس را حفظ می کنند. استروژن بر استئوسیت‌های منبع مطمئن و همچنین سلول‌های دیگر مانند استئوبلاست‌ها و استئوکلاست‌ها تأثیر می‌گذارد. سطوح پایین استروژن بر عملکرد این سلول ها تأثیر می گذارد و باعث می شود که استخوان جدید بسیار کمی تولید کنند و ساختار استخوان را به درستی حفظ نکنند. کارشناسان دقیقاً نمی دانند استروژن چگونه بر استخوان تأثیر می گذارد، اما معتقدند که رابطه پیچیده بین این دو شامل موارد زیر است:

سیستم ایمنی: دانشمندان فکر می کنند که استروژن با تنظیم سیستم ایمنی بر هموستاز استخوان تأثیر می گذارد.

اثرات روی سلول های استخوانی: استروژن بر سلول های استخوانی از جمله استئوسیت ها، استئوبلاست ها و استئوکلاست ها تأثیر می گذارد.

استرس اکسیداتیو: عدم تعادل بین رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها می تواند باعث استرس اکسیداتیو شود.

پروتئین: ممکن است بین استروژن و پروتئین در استئوسیت ها رابطه وجود داشته باشد. با افزایش سن، سطح استروژن در افراد کاهش می‌یابد که باعث می‌شود استخوان‌ها نتوانند ساختار خود را حفظ کنند.

پیشگیری از پوکی استخوان

راه های مختلفی برای جلوگیری از پوکی استخوان وجود دارد، از جمله:

  • خوردن غذاهای غنی از کلسیم و ویتامین دی
  • مصرف مکمل های کلسیم و ویتامین دی
  • انجام منظم تمرینات تحمل وزن، مانند پیاده روی، دویدن، طناب زدن
  • انجام تمرینات مقاومتی، مانند تمرین با وزنه یا فشار دادن
  • اجتناب از سیگار کشیدن و مصرف بیش از حد الکل
  • جذب ویتامین دی از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید

درمان جایگزینی استروژن

برخی از افراد از درمان جایگزین استروژن برای پیشگیری یا معکوس کردن پوکی استخوان استفاده می کنند. استروژن شامل مصرف استروژن مصنوعی برای افزایش سطح استروژن در بدن است. پزشکان ممکن است استروژن منبع مطمئن را به افرادی که یائسگی را پشت سر گذاشته اند یا تخمدان هایشان برداشته شده توصیه کنند. این درمان می تواند علائم یائسگی مانند بی خوابی و گرگرفتگی و همچنین تحلیل استخوان را بهبود بخشد. استروژن می تواند به صورت قرص یا چسب پوستی باشد. پزشک ممکن است مصرف روزانه یک قرص یا استفاده از چسب پوستی را دو بار در هفته توصیه کند. درمان همچنین ممکن است شامل مصرف هورمون پروژسترون باشد.

ریسک ها و ملاحظات

استروژن زمانی تنها درمان مورد تایید پوکی استخوان بود. با این حال، پزشکان دیگر از آن به طور گسترده برای این منظور استفاده نمی کنند. این به این دلیل است که دانشمندان و کارشناسان بهداشت استروژن را با افزایش خطر ابتلا به موارد زیر مرتبط می دانند:

  • سرطان پستان
  • حمله قلبی
  • سرطان رحم
  • زوال ذهنی
  • سکته
  • لخته شدن خون

استروژن می تواند از افراد در برابر از دست دادن استخوان پس از یائسگی محافظت کند. اگر پزشک این درمان را پیشنهاد کند، احتمالاً کمترین دوز مؤثر را برای کوتاه‌ترین زمان توصیه می‌کند. پوکی استخوان به طور معمول علائمی ایجاد نمی کند و ممکن است فرد تا زمانی که استخوانی را شکست ندهد متوجه وجود آن نشود. برای تشخیص زودهنگام از دست دادن استخوان، بنیاد ملی پوکی استخوان توصیه می کند که با یک پزشک در مورد آزمایش تراکم استخوان تماس بگیرید. این برای افرادی که:

  • کمردرد مزمن دارند
  • دوران یائسگی را می گذرانند
  • بیش از 50 سال سن دارند و دچار شکستگی یا شکستگی استخوان شده اند
  • زن و بالای 65 سال سن دارند
  • مرد هستند و بالای 70 سال سن دارند
  • بیش از نیم اینچ از قد خود را در یک سال از دست داده اند

خلاصه

استروژن بخش کلیدی متابولیسم است. فعالیت استئوبلاست‌ها را که سلول‌هایی هستند که استخوان می‌سازند، افزایش می‌دهد. زمانی که فردی سطح استروژن پایینی داشته باشد، خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی را افزایش می دهد. افراد می توانند با تغییر سبک زندگی و در برخی شرایط با دارو از تحلیل استخوان جلوگیری کنند.

منبع : Medicalnewstoday.com

ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - ارتوپدی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن