دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

آرتریت پسوریاتیک انگشتی

نویسنده Mahan Medical 1401/11/11 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : پوست و مو,گروه : سلامت عمومی,

آرتریت پسوریاتیک، یک بیماری مزمن است که در افراد مبتلا به پسوریازیس رخ می دهد. پسوریازیس یک بیماری التهابی است که پوست و ناخن ها را درگیر می کند و می تواند مفاصل را نیز درگیر کند. آرتریت پسوریاتیک انگشت ممکن است باعث درد و تورم در یک یا چند مفصل انگشت شود. در بیشتر موارد، پسوریازیس در اوایل بزرگسالی رخ می‌دهد و یک سوم افراد پس از 30 سالگی به آرتریت پسوریاتیک مبتلا می‌شوند. شکل خفیف‌تری از پسوریازیس نیز می‌تواند در مراحل بعدی زندگی ایجاد شود، اما معمولاً این شکل باعث آرتریت نمی‌شود. هنگامی که آرتریت پسوریاتیک ایجاد می شود، می تواند پس از چند ماه شروع به آسیب رساندن به استخوان ها کند، بنابراین مهم است که به دنبال مشاوره پزشکی و درمان برای این بیماری باشید. در این مقاله به بررسی آرتریت پسوریاتیک در انگشتان از جمله علائم، درمان و مدیریت می پردازیم.

چگونه آرتریت پسوریاتیک روی انگشتان تاثیر می گذارد؟

معمولا آرتریت پسوریاتیک مفاصل کوچکتر مانند مفاصل انگشتان را تحت تاثیر قرار می دهد. اغلب، این عارضه بر مفصل نزدیک به ناخن تأثیر می گذارد. افرادی که آرتریت پسوریاتیک در انگشتان خود ایجاد می کنند ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

  • درد و تورم
  • مشکل در خم کردن انگشت
  • کاهش دامنه حرکتی
  • بدشکل شدن مفاصل انگشتان
  • لکه های سفید یا نقره ای روی پوست که ممکن است خارش داشته باشد
  • ناخن های سوراخ دار یا فرورفته

آرتریت پسوریاتیک معمولاً مفاصل را به طور نامتقارن تحت تأثیر قرار می دهد، به این معنی که ممکن است در یک دست ایجاد شود و در دست دیگر ایجاد نشود. علائم می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و ممکن است پیشرفت کند، کاهش یابد یا برای مدت طولانی ثابت بماند. این عارضه اغلب ناحیه دست ها را که نزدیک به ناخن است تحت تأثیر قرار می دهد و باعث تورمی شبیه به نقرس می شود. در مراحل بعدی آرتریت پسوریاتیک ، فضاهای بین مفاصل ممکن است به دلیل از بین رفتن غضروف، باریک یا کاملاً ناپدید شوند.

آیا آرتریت پسوریاتیک فقط روی یک انگشت تاثیر می گذارد؟

بله، طبق گفته بنیاد آرتریت، افراد می توانند علائم آرتریت پسوریاتیک را فقط در یک انگشت یا فقط در یک دست داشته باشند. آرتریت پسوریاتیک روی همه افراد متفاوت است. پزشکان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث آن می شود یا چرا برخی از افراد مبتلا به پسوریازیس دچار مشکلات مفصلی می شوند در حالی که دیگران این مشکل را ندارند. با این حال، این احتمال وجود دارد که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی نقش داشته باشد.

آیا آرتریت پسوریاتیک می تواند باعث انگشت ماشه ای شود؟

انگشت ماشه ای که به عنوان تنوسینوویت نیز شناخته می شود، زمانی رخ می دهد که قرقره ای در دست ملتهب شود. هر انگشت دارای یک غلاف یا "تونل" از بافت است که مانند قرقره عمل می کند و تاندون ها را هنگام حرکت در جای خود نگه می دارد. اگر این قسمت از انگشت ضخیم شود، انگشت در حالت خمیده گیر می کند. تنوسینوویت می تواند در بسیاری از نقاط بدن رخ دهد، اما اغلب در دست ها، مچ ها و پاها رخ می دهد. یک مطالعه در سال 2018 نشان می‌دهد که در افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک ، این قرقره‌ها ضخیم می‌شوند که می‌تواند منجر به انگشت ماشه مرتبط با آرتریت پسوریاتیک شود. با این حال، انگشت ماشه ای دلایل دیگری از جمله عفونت دارد. گاهی اوقات، عفونت هایی که باعث این بیماری می شوند جدی هستند و به سرعت پخش می شوند. به همین دلیل است که اگر فردی دچار انگشت ماشه ای شد، به خصوص اگر قرمزی و تورم وجود داشت، باید از پزشک راهنمایی گرفت.

تشخیص و درمان آرتریت پسوریاتیک انگشت

هنگام تشخیص آرتریت پسوریاتیک در انگشتان، پزشکان با گرفتن سابقه پزشکی شروع می کنند. اگر فردی قبلاً پسوریازیس داشته باشد یا اگر خانواده‌اش سابقه این بیماری را داشته باشند، ممکن است به تعیین علت درد و تورم انگشت کمک کند. در مرحله بعد، پزشکان ممکن است دست را معاینه کنند. آنها به دنبال این خواهند بود:

  • التهاب و تورم در مفاصل
  • التهاب در مکان هایی که تاندون ها به استخوان ها می چسبند
  • مشکل در حرکت انگشتان، از جمله انگشت ماشه
  • تغییر ناخن
  • تغییرات پوستی
  • اختلالات اسکلتی در سایر قسمت های بدن

پزشکان همچنین ممکن است آزمایش های تصویربرداری مانند رادیوگرافی، سونوگرافی را درخواست کنند. درمان آرتریت پسوریاتیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • داروهای کورتیکواستروئیدی یا تزریقی
  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی 
  • داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری
  • عوامل ضد تومور فاکتور نکروز

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - پوست و مو,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن