دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

مواد غذایی که اثر داروها را کاهش می دهند

نویسنده Mahan Medical 1400/03/20 20:59:25 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : تغذیه,گروه : سلامت عمومی,

 

شاید بد نباشد که بدانید برخی از داروها اگر با هم مصرف شوند ممکن است تاثیر لازم را نداشته باشند. اما آنچه می خورید و می نوشید نیز می تواند در اثربرخی از داروها تأثیر بگذارد.  قبل از اینکه برای اولین بار یک دارو را مصرف کنید ، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید تا ببینید آیا چیزی وجود دارد که باید از آن دوری کنید.

1. میوه گریپ‌فروت

این مرکبات باعث میشوند سلول های خاصی از روده تغییر روشی در جذب و انتقال دارو به بدن داشته باشند - این موضوع می تواند اثربیش از 50 دارو را تحت شعاع قرار دهد. به عنوان نمونه میتواند اثر دارویی مانند فکسوفنادین (آلگرا) را برای آلرژی ، کم و اثر داروهای دیگری را بیش از حد زیاد کند، از جمله مواردی که کلسترول شما را کاهش میدهد مانند آتورواستاتین (لیپیتور).

2. شیر

این فرآورده لبنی می تواند پردازش آنتی بیوتیک های خاصی را برای بدن شما دشوار کند.  مواد معدنی موجود در شیر مانند کلسیم ومنیزیم ، همراه با پروتئین کازئین بخشی از علت این تأثیر است. اگر آنتی بیوتیک مصرف می کنید ، حتماً درباره غذاها یا نوشیدنی هایی که باید از آنها دوری کنید ، اطلاعات کسب کنید.

3. شیرین بیان

برخی افراد از این ماده به عنوان داروی گیاهی برای کمک به هضم غذا استفاده می کنند و برخی دیگر از آن برای طعم دادن به غذاها استفاده می کنند. اما گلیسیریزین، ماده شیمیایی موجود در شیرین بیان ، می تواند اثر برخی داروها از جمله سیکلوسپورین را ضعیفکند. این دارو برای افرادی که عمل جراحی پیوند داشته اند و جهت مقابله با ریجکشن بدن در مقابل عضو جدید به کار میرود.

 


برای مشاهده انواع جوراب واریس و گن‌ پس از عمل جراحی میتوانید به وبسایت لوازم و تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال مراجعه نمایید.


 

4. شکلات

شکلات تلخ به ویژه می تواند اثرات داروهایی را که باعث آرامش یا خواباندن شما می شوند ، مانند زولپیدم تارتارات (آمبین) ضعیف کند.  همچنین می تواند قدرت برخی از داروهای محرک مانند متیل فنیدیت (ریتالین) را افزایش دهد. و اگر از یک مهار کننده MAO استفادهمی کنید ، که برای درمان افسردگی استفاده می شود ، می تواند فشار خون شما را به طور خطرناکی بالا ببرد.

5. مکمل آهن

قرص  مکمل آهن می تواند اثرات لووتیروکسین (Synthroid) را کاهش دهد ، دارویی که به بدن شما هورمون تیروئید می دهددرصورتی که بدن به اندازه کافی تولید نکند (بیماری به نام کم کاری تیروئید).  اگر از این دارو و یک مولتی ویتامین استفاده می کنید ،بررسی کنید که آیا ویتامین دارای آهن است.  اگر به مکمل آهن نیاز دارید ، از پزشک خود در مورد مصرف آن و اثرات آن بر دیگر داروییکه مصرف میکنید سوال کنید.

6. الکل

نوشیدن الکل باعث می شود برخی از داروها از جمله داروهای فشار خون و داروهای قلبی کمتر مؤثر یا حتی بی فایده باشند.  همچنینمی تواند اثر برخی داروها را بیش از آنچه باید قوی کند یا عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کند.

7. قهوه

نوشیدن قهوه می تواند داروهای ضد روان پریشی مانند لیتیوم و کلوزاپین را ضعیف کند ، اما اثرات - و عوارض جانبی - برخی داروهایدیگر را تقویت می کند.  این موارد شامل آسپیرین ، اپی نفرین (برای درمان واکنشهای آلرژیک جدی) و آلبوترول است (که توسط دستگاهتنفس برای مشکلات تنفسی مصرف می شود).  همچنین می تواند جذب و استفاده از آهن را برای بدن شما دشوارتر کند.

 


بیشتر بخوانید: 30 دقیقه قبل از ورزش قهوه بنوشید تا چربی سوزی بیشتری داشته باشید.


 

8. آنتی هیستامین‌ها

مصرف آنتی هیستامین ها به کاهش عطسه و آبریزش بینی ناشی از آلرژی کمک می کنند ، اما برخی از آنها می توانند داروهای فشارخون را کم اثر کرده و ضربان قلب شما را افزایش دهند. در صورت استفاده از داروی فشار خون ، با پزشک خود در مورد راه های دیگرکنترل آلرژی خود صحبت کنید.

9. داروهای ضد صرع (AEDs)

این داروها حملات را در افرادی که صرع دارند کنترل می کند. اما AED ها می توانند اثر قرص های جلوگیری از بارداری را کمتر کنندو تحقیقات اولیه نشان می دهد که این داروها باعث تقویت اثر سایر داروها و ایجاد عوارض جانبی بالقوه می شوند.

10. ویتامین K

اگر داروی وارفارین را مصرف می کنید - که برای معالجه و جلوگیری از لخته شدن خون استفاده می شود - از میزان ویتامین K خودمطلع باشید. این می تواند رقیق کننده خون را کم اثر کرده و شما را در معرض خطر احتمالی لخته شدن خون خطرناک قرار دهد. کلمبروکلی ، کلم بروکسل ، کلم پیچ ، جعفری و اسفناج از رایج ترین غذاهای سرشار از ویتامین K هستند. اگر از این سبزیجات در طولروز مصرف میکنید میبایست در حدی مصرف شود که با توجه به دوز قرص مصرفی شما، میزان وارفارین در خون شما ثابت بماند.

11. جینسینگ

مصرف جینسینگ نیز می تواند اثرات وارفارین را کاهش دهد. در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون، هپارین یا آسپرین و همچنینداروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، این احتمال را برای شما ایجاد می کند که دچار خونریزی داخلیشوید. اگر از مهار کننده های MAO استفاده می کنید ، جینسینگ می تواند باعث سردرد ، مشکلات خواب ، بیش فعالی و عصبی شدنشما شود.

12. مخمر سنت جان

این داروی گیاهی که گاهی برای کمک به افراد مبتلا به افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد یک درمان ثابت شده برای آن یا هر بیماریدیگری نیست.  خوردن این داروی گیاهی می تواند باعث آزاد شدن آنزیم های کبدی (مواردی که برخی واکنش های شیمیایی را در بدنافزایش می دهد) شود که می تواند برخی از داروها را ضعیف کند. این داروها شامل مواردی همچون داروهای کلسترول مانند لوواستاتین(Altoprev و Mevacor) ، داروی اختلال نعوظ سیلدنافیل (ویاگرا) و دیگوکسین (لانوکسین) که برای درمان برخی بیماری های قلبیاستفاده می شود، هستند.

13. جینکو بیلوبا

برخی از افراد از این گیاه برای کمک یا جلوگیری از فشار خون بالا ، زوال عقل ، صدای زنگ در گوش (وزوز گوش) و سایر بیماری هااستفاده می کنند ، اما هیچ تحقیقاتی تأثیر آن بر این موارد را نشان نمیدهد. ولی مصرف آن می تواند اثر داروهایی را که برای کنترلتشنج استفاده می شود ، از جمله کاربامازپین (کارباترول ، اکوترو و تگرتول) و اسید والپروئیک (دپاکن ، دپاکوت و استاوور) تضعیف کند.

 


بیشتر بخوانید: حقایق و دلایل سفید شدن مو


 

طبق دستور مصرف کنید

تحقیقات نشان میدهد فقط در حدود 50٪ از داروها طبق تجویز مصرف می شود. افراد معمولاً کمتر از مقدار مورد نیاز خود مصرف میکنند، آن را در زمان های تصادفی مصرف می کنند یا فاصله زیادی بین دوزها می گذارند - همه این موارد می تواند اثرات داروها راضعیف کند.  مطمئن شوید که برنامه درمانی خود را درک کرده اید و دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنید.

ترجمه: واحد علمی ماهان مدیکال - مهندس امیررضا شفیعی

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن