نقرس کاذب چیست؟
نقرس کاذب اصطلاحی است که برخی افراد برای اشاره به بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم، استفاده میکنند، که زمانی رخ میدهد که کریستالهای پیروفسفات کلسیم در مفاصل و بافتهای اطراف تشکیل شده و ایجاد میشوند. بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم نوعی آرتریت است که با علائمی مشابه علائم نقرس ظاهر می شود. نقرس نیز نوعی آرتریت است، اما علائم آن ناشی از تجمع نوع دیگری از کریستال است. متخصصان مراقبت های بهداشتی ممکن است نیاز به بررسی کریستال های موجود برای تشخیص نقرس و نقرس کاذب داشته باشند. هیچ درمانی برای بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم وجود ندارد، اما درمانهایی در دسترس است و فرد میتواند اقداماتی را در خانه برای مدیریت این بیماری انجام دهد. و این مقاله توضیح می دهد که بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم چیست و چگونه با نقرس متفاوت است. همچنین علائم، علل، عوامل خطر و گزینه های درمانی را بررسی می کند. بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم نوعی آرتریت است که دردناک است و به طور ناگهانی شروع می شود. زمانی اتفاق می افتد که کریستال های پیروفسفات کلسیم در مفاصل و بافت هایی که آنها را احاطه کرده اند، ایجاد می شود. این تجمع باعث ایجاد علائمی می شود که می تواند مشابه علائم نقرس ظاهر شود. با این حال، نقرس ناشی از نوع دیگری از کریستال است. بنیاد آرتریت، بیان می کند که با افزایش سن، احتمال ابتلا به بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم در افراد بیشتر است. تقریبا نیمی از افراد بالای 85 سال این کریستال ها را ایجاد کرده اند. با این حال، بسیاری از افراد علائمی ندارند. بدون درمان، فرد می تواند حملات دردناک و شدید یا التهاب و درد مزمن را تجربه کند. با گذشت زمان، بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم می تواند منجر به آسیب مفصل و ناتوانی طولانی مدت شود. اگرچه هیچ درمانی برای حل کردن کریستال ها وجود ندارد، اما فرد می تواند از داروهایی برای مدیریت علائم استفاده کند.
علائم
علائم بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم می تواند به طور ناگهانی ظاهر شود و برای روزها یا هفته ها ادامه یابد. ممکن است بیایند و بروند. اگرچه معمولاً زانوها را تحت تأثیر قرار می دهد، بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم می تواند سایر مفاصل را نیز تحت تأثیر قرار دهد، از جمله:
- مچ دست
- دست ها
- آرنج ها
- مچ پا
- شانه ها
فرد ممکن است حملاتی از علائم را تجربه کند که عبارتند از:
- ورم
- درد مفاصل
- سفتی، سختی
- تب
مفصل آسیب دیده نیز ممکن است در لمس گرم باشد.
با گذشت زمان، بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم می تواند منجر به التهاب طولانی مدت و آسیب مفاصل شود. این علائم ممکن است شبیه به آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت ظاهر شوند و ممکن است همیشه وجود داشته باشند. اگر این بیماری مزمن شود، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- درد مفاصل
- سفتی، سختی
- التهاب
- کاهش عملکرد مفصل
- سفتی و خستگی در هنگام بیدار شدن
- تورم در مفصل
علل و عوامل خطر
متخصصان مراقبت های بهداشتی علت دقیق بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم را نمی دانند. با این حال، با افزایش سن، احتمال ابتلا به بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم بیشتر است. کالج روماتولوژی آمریکا اشاره می کند که بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم 3٪ از افراد 60 ساله و 50٪ از افراد 90 ساله را تحت تاثیر قرار می دهد. اگرچه ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما انجمن جراحی دست آمریکا، بیان می کند که بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم اغلب در مردان بالای 60 سال رخ می دهد. بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم بیشتر در افرادی رخ می دهد که دارای موارد زیر هستند:
- یکی از اعضای خانواده مبتلا به بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم
- یک اختلال تیروئید
- نارسایی کلیه
- یک اختلال کلسیم
- اختلال متابولیسم آهن
این عارضه همچنین می تواند در مفاصل پس از جراحت یا عمل جراحی ایجاد شود.
درمان خانگی
هیچ درمانی برای بیماری رسوب پیروفسفات کلسیم وجود ندارد. محققان هنوز راهی برای خلاص شدن از شر کریستال هایی که باعث این بیماری می شوند، کشف نکرده اند. در عوض، افراد می توانند با متخصصان مراقبت های بهداشتی کار کنند تا دفعات حملات را کاهش دهند و علائم را کاهش دهند. و اگر حمله ای رخ دهد، به افراد پیشنهاد می کند که موارد زیر را برای تسکین علائم امتحان کنند:
- استراحت دادن به مفصل یا مفاصل آسیب دیده
- استفاده از کیسه یخ پیچیده شده با حوله روی مفصل یا مفاصل آسیب دیده
- مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، مانند ایبوپروفن، ایندومتاسین یا ناپروکسن
افرادی که عملکرد کلیه ضعیفی دارند، داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند یا سابقه زخم معده دارند، نمی توانند از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی استفاده کنند. در این موارد، متخصص مراقبت های بهداشتی ممکن است مایع مفصل را تخلیه کرده و یک کورتیکواستروئید تزریق کند. علاوه بر این، بنیاد آرتریت اشاره می کند که برخی از غذاها می توانند به مبارزه با التهاب کمک کنند. افراد می توانند غذاهای زیر را به مقدار زیادی در رژیم غذایی خود بگنجانند:
- میوه ها: گزینه های خوب شامل گیلاس، توت فرنگی، تمشک و مرکبات است.
- ماهی: مردم می توانند از خوردن ماهی قزل آلا، شاه ماهی، ماهی تن، ساردین، گوش ماهی و آنچوی استفاده کنند.
- آجیل: بنیاد آرتریت به ویژه گردو، آجیل کاج، بادام و پسته را توصیه می کند.
- لوبیا: لوبیا قرمز و لوبیا چیتی به ویژه سرشار از آنتی اکسیدان هستند.
- روغن زیتون: افراد باید روزانه ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری مصرف کنند.
- غلات کامل: این غلات شامل بلغور جو دوسر، برنج قهوه ای و کینوا است.
- سبزیجات شبگرد: به عنوان مثال می توان به بادمجان، سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای قرمز اشاره کرد. برخی افراد بر این باورند که این غذاها باعث تشدید ورم مفاصل می شوند، بنابراین بهتر است هنگام خوردن آنها علائم را کنترل کنید. مردم باید از غذاهای فرآوری شده و غذاهای دارای چربی های اشباع شده پرهیز کنند.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال