تاثیرات کاهش سدیم در بدن
سدیم یک الکترولیت است که، برای طیف وسیعی از عملکردهای بدن ضروری است. هیپوناترمی، یک بیماری شایع است. و باعث می شود سطح سدیم خون کمتر از حد طبیعی باشد. در یک مطالعه جدید نشان داده است که، افراد بیشتری به دلیل هیپوناترمی در دمای بالای 15 درجه سانتیگراد در بیمارستان بستری می شوند. و با توجه به اینکه تغییرات آب و هوایی انتظار میرود دما را در سراسر جهان افزایش دهد، و این مطالعه پیشبینی میکند که، افزایش ۲ درجه سانتیگراد میتواند موارد هیپوناترمی را تا ۱۳.۹ درصد، افزایش دهد. بنابراین، بدن انسان برای عملکردهای مختلف بدن به سدیم نیاز دارد. از هدایت تکانه های عصبی گرفته تا تنظیم ضربان قلب، هضم غذا، فعالیت مغز و فشار خون،همه مستلزم مصرف آن ماده هستند. هیپوناترمی یک اختلال رایج الکترولیتی است که، با سطوح پایین سدیم در خون مشخص می شود. و این وضعیت در 30 درصد از بیماران بستری در بیمارستان دیده می شود. فرد مبتلا به هیپوناترمی خفیف ممکن است، هیچ علامتی نداشته باشد، و اما اگر سطح سدیم خیلی کم یا سریع کاهش یابد، علائم شامل، مشکل در تمرکز، سردرد و حالت تهوع می باشد. و در موارد شدیدتر، علائم می تواند شامل گیجی، تشنج و کما باشد. علاوه بر آن، داشتن اسهال، استفراغ، تعریق، یا داشتن بیماری زمینه ای قلبی یا کبدی و یا نارسایی کلیه می تواند، باعث هیپوناترنیز شود. و تغییرات فصلی دما نیز با افزایش شیوع هیپوناترمی در بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس در ماه های تابستان، مرتبط است. و در یک مطالعه اخیر، محققان موسسه کارولینسکا اثر دمای بیرون را بر خطر بستری شدن در بیمارستان با هیپوناترمی اندازهگیری کردند.
ماهان مدیکال مرجعی مطمئن جهت تهیه انواع جوراب واریس در معتبر ترین برند های ئنیا
و در یک مطالعه سراسری گذشته نگر که، در مجله کلینیکال غدد درون ریز و متابولیسم منتشر شد، کل جمعیت بالای 18 سال سوئد را شامل می شد. همچنین، محققان از دادههای ثبت ملی بیماران در سوئد برای مطالعه میزان بروز هیپوناترمی در دمای مشخص در فضای باز، با افزایش 1 درجه سانتیگراد استفاده کردند. و آنها 11213 بیمار بستری شده با هیپوناترمی را بین اکتبر 2005 و دسامبر 2014 شناسایی کردند. و محققان دادههای مربوط به میانگین دمای ۲۴ ساعته روز بستری شدن هر بیمار در بیمارستان را، از موسسه هواشناسی و هیدرولوژی سوئد، بازیابی کردند. دکتر یاکوب اسکوف، یکی از نویسندگان این مطالعه، به یک یافته مهم اشاره کرد که، به نظر میرسد که خطر هیپوناترمی شدید، به طور چشمگیری بالاتر از آستانههای دمایی خاص افزایش مییابد و بهطور شگفتانگیزی در سالمندان در معرض بیشترین خطر قرار دارد. همچنین، در گرم ترین روزها، زنان و افراد بالای 80 سال در معرض بیشترین خطر قرار داشتند. و احتمال بستری شدن در بیماران بالای 80 سال به دلیل هیپوناترمی در مقایسه با روزهای سردتر 15 برابر بیشتر بود. و این تیم همچنین خاطرنشان کرد که، بروز هیپوناترمی در ماههای تابستان بیشترین میزان را داشت و به تدریج در زمستان کاهش یافت و ژانویه کمترین تعداد را داشت. همچنین، این مطالعه تخمین می زند که، افزایش متوسط دمای 1 درجه سانتی گراد منجر به افزایش 6.3 درصدی در بروز بستری شدن در بیمارستان به دلیل هیپوناترمی می شود. و افزایش 2 درجه ای طبق پیش بینی ها منجر به افزایش 13.9 درصدی خواهد شد. همچنین، دکتر اسکوف در مورد مکانیسم پشت افزایش موارد بیان کرد که، هیپوناترمی بیش از حد ساده میتواند، نتیجه کمبود سدیم یا آب اضافی باشد. و دو توضیح قابل قبول برای هیپوناترمی مرتبط با گرما، وجود دارد. اول آنکه، از دست دادن نمک در اثر تعریق منجر به کمبود سدیم یا هیدراتاسیون بیش از حد به دلیل ترس اغراقآمیز از کمآبی بدن، میشود. و دوم آنکه، هر دو بیماری را می توان به راحتی درمان کرد، اما ما باید بدانیم که کدام یک مسئول کدام تغییرات است. دکتر اسکوف حدس زد که، برای سالمندان در خانه های سالمندان، هیدراتاسیون بیش از حد ممکن است محتمل ترین علت باشد، اما برای تایید به داده های بیشتری نیاز بود. دکتر جوزف واسالوتی، افسر ارشد پزشکی بنیاد ملی کلیه و استاد بالینی دانشکده پزشکی در کوه سینا بیان کرد که، هیپوناترمی یک وضعیت نسبتاً شایع در 30 درصد از بیماران بستری در بیمارستان است که ممکن است مستقل از یک مشکل کلیوی رخ دهد. همچنین، او بیان می کند که، نتایج حاکی از ارتباط افزایش بستری شدن هیپوناترمی در بیمارستان با گرم شدن زمین جالب ذکر است. و واسالوتی با توصیف این مطالعه به عنوان فرضیه آفرین، هشدار داد که خود به بررسی در سایر اقلیم ها، کشورها و با داده های معاصر پس از سال 2014 نیز نیاز دارد.
بیشتر بخوانید: واریس چیست و روش های درمان آن کدام هستند.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه مجله پزشکی ماهان مدیکال
جهت مشاهده قیمت و خرید انواع دستگاه فشار خون به وبسایت ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.
همچنین:
ماهان مدیکال مرجعی مطمئن جهت تهیه انواع گن در برند های معتبر
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه دستگاه اکسیژن ساز با گارانتی شرکتی
سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,