دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

اچ پی وی در مردان

نویسنده Mahan Medical 1401/12/06 14:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

ویروس پاپیلومای انسانی شایع ترین ویروس مقاربتی و عامل اصلی زگیل تناسلی است. مردان پس از ابتلا به ویروس علائم خاصی را نشان می دهند. ویروس پاپیلومای انسانی اچ پی وی بر پوست و غشاهای مرطوبی که بدن را پوشانده اند، تأثیر می گذارد. این یک گروه از بیش از 100 ویروس است و انواع مختلف اچ پی وی در نواحی مختلف بدن رخ می دهد. انواع 6 و 11 اچ پی وی باعث بیش از 90درصد منبع قابل اعتماد زگیل تناسلی در هر دو جنس می شود. انواع 16 و 18 اچ پی وی باعث بیشتر سرطان های مرتبط با اچ پی وی می شوند.

علائم اچ پی وی در مردان

اگرچه اکثر مردان مبتلا به اچ پی وی هیچ علامتی نشان نمی دهند، برخی از آنها رشد یا زگیل ایجاد می کنند. اینها ممکن است در موارد زیر رخ دهند:

  • آلت تناسلی
  • بیضه ها
  • مقعد
  • کشاله ران و ران ها
  • زبان و بالای دهان

زگیل تناسلی می تواند کوچک یا بزرگ، صاف یا برجسته و یا به شکل گل کلم باشد. آنها ممکن است به صورت یک برآمدگی یا گروهی از برجستگی ها در ناحیه اطراف آلت تناسلی، مقعد یا اندام تناسلی ظاهر شوند. این زگیل‌ها اغلب آسیب نمی‌زنند، اما می‌توانند ناخوشایند باشند. اچ پی وی سرطان نیست، اما ویروس اچ پی وی می تواند تغییراتی در بدن ایجاد کند که ممکن است منجر به سرطان شود. پزشک ممکن است تا سال‌ها پس از ابتلای فرد به اچ پی وی سرطان را تشخیص ندهد، زیرا تغییرات در سلول‌هایی که اچ پی وی دارند به کندی ایجاد می‌شوند.

علائم سرطان مقعد مرتبط با اچ پی وی عبارتند از:

  • خونریزی، ترشح، درد یا خارش مقعد
  • تورم غدد لنفاوی در ناحیه مقعد یا کشاله ران
  • تغییر در عادات روده یا شکل مدفوع

سرطان آلت تناسلی می تواند منجر به موارد زیر شود:

  • تغییرات بافتی روی آلت تناسلی مانند رنگ، ضخیم شدن پوست یا تجمع بافت
  • زخم ها یا رشدهای دردناک یا بدون درد روی آلت تناسلی که ممکن است خونریزی کنند

سرطان پشت گلو می تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:

  • گلودرد مداوم یا گوش درد
  • سرفه های مداوم
  • مشکل در تنفس یا بلع
  • کاهش وزن
  • تغییر صدا یا گرفتگی صدا

توده ها یا رشد در گردن

پزشکی هنوز راهی برای تشخیص اچ پی وی موقت از اچ پی وی که می تواند به سرطان تبدیل شود، پیدا نکرده است.

علل

اچ پی وی از طریق تماس مستقیم و صمیمی، از جمله تماس جنسی، برای هر دو جنس منتقل می شود. این ویروس می تواند از طریق رابطه جنسی دهانی، مقعدی یا واژینال یا اگر پوست پوست شخص دیگری را لمس کند، از فردی به فرد دیگر سرایت کند. اگر فردی اچ پی وی داشته باشد، می تواند ویروس را منتشر کند، حتی زمانی که هرگز علائم قابل مشاهده ای نداشته باشد. احتمال ابتلای فرد به اچ پی وی به دلیل عوامل خاصی افزایش می یابد، از جمله:

  • سابقه جنسی که شامل چندین شریک است
  • سن به عنوان اچ پی وی اغلب در نوجوانی یا جوانی رخ می دهد
  • ختنه نشده بودن
  • پوست آسیب دیده

اگر زگیل‌هایی از هر نوع روی اندام تناسلی ظاهر می‌شوند یا زگیل‌هایی که باعث ناراحتی یا درد می‌شوند، باید با پزشک مشورت کنند.

عوارض

در حالی که برخی از انواع اچ پی وی فقط می توانند زگیل تناسلی ایجاد کنند، برخی دیگر نیز می توانند باعث سرطان شوند. پزشکان سالانه بیش از 42000 سرطان مرتبط با اچ پی وی را در ایالات متحده تشخیص می دهند. تقریباً 18300 مورد از این سرطان ها در مردان رخ می دهد. در مردان، پزشکان اچ پی وی را با ایجاد سرطان های زیر مرتبط می دانند:

  • اچ پی وی ممکن است مسئول بیش از 90درصد موارد قابل اعتماد سرطان مقعد باشد که هر سال 2200 مرد را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • بیش از 60 درصد از سرطان های آلت تناسلی با اچ پی وی شروع می شود.
  • حدود 70 درصد از افراد مبتلا به سرطان اوروفارنکس که در پشت گلو، قاعده زبان و لوزه ها رخ می دهد، ممکن است به دلیل اچ پی وی به آن مبتلا باشند.
  • در مقایسه با مردانی که فقط با زنان رابطه جنسی دارند، مردانی که با مردان دیگر رابطه جنسی دارند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان مقعد مرتبط با اچ پی وی هستند.

مردانی که به دلیل اچ آی وی یا دلایل دیگر سیستم ایمنی ضعیفی دارند، نسبت به دیگران شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان مقعد مرتبط با اچ پی وی دارند. مردان مبتلا به ایدز نیز تمایل به ایجاد زگیل تناسلی شدیدتری دارند که درمان آن دشوارتر است.

رفتار شناسی

در حال حاضر هیچ درمانی برای اچ پی وی در دسترس نیست، اما مدیریت بیماری می تواند به شرایط مرتبط با اچ پی وی و برخی از علائم کمک کند. در حال حاضر هیچ غربالگری معمولی برای تشخیص اچ پی وی در مردان در دسترس نیست. با این حال، پزشک اغلب می‌تواند با بررسی زگیل‌هایی که ظاهر شده‌اند تشخیص دهد که آیا فرد مبتلا به اچ پی وی است یا خیر. اگر فردی دارای چندین عامل خطر باشد، پزشک ممکن است ناحیه مقعد را برای اچ پی وی سواب کند. پزشک می تواند زگیل تناسلی ایجاد شده را با داروهای تجویزی درمان کند یا با جراحی آنها را از بین ببرد. برداشتن زگیل با جراحی شامل انجماد یا سوزاندن آنها بسته به اندازه، محل و شکل آنها است. این روش به کرایوتراپی معروف است. با این حال، خلاص شدن از شر زگیل نمی تواند از انتقال ویروس به شریک جنسی جلوگیری کند. اگر فردی درمان زگیل تناسلی را دریافت نکند، بعید است که به سرطان تبدیل شود. به احتمال زیاد، آنها از بین می روند، رشد می کنند، تکثیر می شوند یا به همان شکل باقی می مانند. اگر اچ پی وی به یکی از اشکال رایج سرطان تبدیل شود، پزشک یا متخصص سرطان فرد را با ترکیبی از جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی درمان می کند.

جلوگیری

دریافت واکسن و استفاده صحیح از کاندوم در طول رابطه جنسی می تواند خطر ابتلا به اچ پی وی را کاهش دهد. با این حال، کاندوم نمی تواند محافظت کامل در برابر اچ پی وی ایجاد کند، زیرا ممکن است در مناطقی وجود داشته باشد که کاندوم پوشش نمی دهد. اگرچه هیچ درمانی در دسترس نیست، اما سه واکسن موثر می توانند به پیشگیری از اچ پی وی کمک کنند. هر سه واکسن از ابتلا به اچ پی وی نوع 16 و 18 جلوگیری می کنند. این دو قوی ترین ارتباط را با سرطان دارند. یکی از واکسن ها همچنین انواع 6 و 11 را که اغلب با زگیل تناسلی مرتبط هستند، دور نگه می دارد.

واکسن ها

پزشکان توصیه می کنند که پسران سری واکسن اچ پی وی دو دوز را در سنین 11 تا 12 سالگی دریافت کنند. پزشک ممکن است در شرایط زیر سه دوز تجویز کند منبع مورد اعتماد:

  • فاصله دو دوز کمتر از 5 ماه بود.
  • کودک بیش از 14 سال دارد و بنابراین باید سه دوز در طول 6 ماه دریافت کند.
  • فرد سیستم ایمنی کمتری دارد.
  • سازمان غذا و دارو اکنون این را به روز کرده است تا بزرگسالان تا 45 سال را در صورتی که در جوانی واکسن دریافت نکرده باشند، شامل شود.

از زمان شروع واکسیناسیون اچ پی وی در ایالات متحده، تعداد زنان 14 تا 19 ساله مبتلا به یکی از چهار نوع اصلی اچ پی وی از 11.5درصد به 4.3درصد کاهش یافته است. در زنان 20 تا 24 سال، این رقم از 18.5درصد به 12.1درصد کاهش یافته است. واکسن اچ پی وی ایمن و موثر است. مطالعات هیچ عارضه جانبی جدی را گزارش نکرده اند، اگرچه سازمان غذا و دارو توصیه می کند که ممکن است باعث درد در محل تزریق، تورم، تغییر رنگ خفیف و سردرد شود. این واکسن از سایر بیماری‌های مقاربتی پیشگیری نمی‌کند یا افرادی را که قبلاً اچ پی وی یا بیماری‌های مرتبط با اچ پی وی دارند، درمان نمی‌کند.

منبع  Medicalnewstoday.com:

ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
تغذیه مناسب برای نقرس
تغذیه مناسب برای نقرس
1401/12/19 08:00:01 0

فیبریلاسیون دهلیزی
فیبریلاسیون دهلیزی
1401/03/18 02:00:01 0

خشکی واژن
خشکی واژن
1396/06/14 11:12:59 0

تاثیرات خواب بر آلزایمر
تاثیرات خواب بر آلزایمر
1402/03/27 08:00:01 0

علت درد کمر و لگن
علت درد کمر و لگن
1401/08/20 08:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن