دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

اختلال وسواس فکری اجباری چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/12/18 08:00:02 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : سلامت عمومی,گروه : روانشناسی,گروه : داخلی,

اختلال وسواس فکری اجباری یک وضعیت سلامت روان است که شامل افکار ناراحت کننده، مزاحم، وسواسی و اعمال تکراری و اجباری فیزیکی یا ذهنی است. تقریباً درصد از جمعیت مبتلا به اختلال وسواس فکری اجباری هستند. تقریباً نیمی از مواقع علائم در دوران کودکی یا نوجوانی ظاهر می شود و این به ندرت بعد از 40 سالگی اتفاق می افتد. اختلال وسواس فکری اجباری یک اختلال اضطرابی است و یکی از چندین بیماری است که شامل افکار وسواسی و رفتار اجباری است. ابتلا به اختلال وسواس فکری اجباری می تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی و رفاه افراد تأثیر بگذارد.

اختلال وسواس فکری اجباری چیست؟

اختلال وسواس فکری اجباری یک وضعیت سلامت روان است که شامل یک وسواس یا اجبار، اعمال ناراحت کننده و افکار تکراری است. انجام کارهای معمول برای یک فرد مبتلا به اختلال وسواس فکری اجباری می تواند چالش برانگیز باشد. یک فرد مبتلا به اختلال وسواس فکری اجباری معمولا:

  • افکار، تصاویر یا هوس هایی دارد که احساس می کنند قادر به کنترل آن نیستند
  • نمی خواهد این افکار و احساسات مزاحم را داشته باشد
  • مقدار قابل توجهی از ناراحتی را تجربه می کند که احتمالاً شامل ترس، انزجار، شک یا اعتقاد به این است که کارها باید به روش خاصی انجام شوند.
  • زمان زیادی را صرف تمرکز بر این وسواس‌ها و درگیر شدن در اجبار می‌کند که در فعالیت‌های شخصی، اجتماعی و حرفه‌ای اختلال ایجاد می‌کند.

انواع اختلال وسواس فکری اجباری

اختلال وسواس فکری اجباری می تواند افراد مختلف را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نگرانی با چک کردن
  • یک فرد مبتلا به اختلال وسواس فکری اجباری ممکن است احساس کند نیاز به بررسی مکرر مشکلات دارد. این ممکن است شامل موارد زیر باشد:
  • چک کردن شیرها، آلارم‌ها، قفل درها، چراغ‌های خانه و لوازم خانگی برای جلوگیری از نشت، آسیب یا آتش‌سوزی، به عنوان مثال:
  • بررسی بدن آنها برای علائم بیماری

تایید صحت خاطرات

چک کردن مکرر ارتباطات، مانند ایمیل‌ها، از ترس اشتباه کردن یا توهین به گیرنده

ترس از آلودگی

برخی از افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری اجباری احساس نیاز مداوم و شدید به شستن دارند. آنها ممکن است از آلوده شدن اشیایی که لمس می کنند بترسند. این می تواند منجر به:

  • مسواک زدن یا شستن بیش از حد دست ها
  • تمیز کردن مکرر حمام، آشپزخانه و اتاق های دیگر
  • اجتناب از جمعیت به دلیل ترس از ابتلا به میکروب

برخی افراد اگر احساس کنند که کسی با آنها بدرفتاری کرده یا از آنها انتقاد کرده است، احساس آلودگی می کنند. آنها ممکن است سعی کنند این احساس را با شستن از بین ببرند.

احتکار

این شامل شخصی می شود که احساس می کند نمی تواند وسایل مستعمل یا بی فایده را دور بریزد.

افکار مزاحم

این شامل احساس ناتوانی در جلوگیری از افکار ناخواسته تکراری است که ممکن است شامل خشونت، از جمله خودکشی یا آسیب رساندن به دیگران باشد. افکار می توانند باعث ناراحتی شدید شوند، اما بعید است که فرد به گونه ای عمل کند که منعکس کننده این خشونت باشد. یک فرد مبتلا به این نوع اختلال وسواس فکری اجباری ممکن است بترسد که یک پدوفیل است، حتی بدون هیچ مدرکی برای تأیید این موضوع.

تقارن و نظم

فرد مبتلا به این نوع اختلال وسواس فکری اجباری ممکن است احساس کند که برای جلوگیری از ناراحتی یا آسیب، باید اشیا را به ترتیب خاصی بچینند. آنها ممکن است به طور مکرر کتابها را در یک قفسه مرتب کنند.

علائم اختلال وسواس فکری اجباری

اختلال وسواس فکری اجباری شامل وسواس های منبع قابل اعتماد، اجبار یا هر دو است. اینها می توانند باعث ناراحتی و اختلال در توانایی فرد برای انجام فعالیت های معمول شوند.

وسواس

در حالی که همه نگران هستند، اما در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری اجباری ، نگرانی و اضطراب می تواند باعث شود که انجام کارهای روزمره سخت شود. موضوعات رایج این اضطراب عبارتند از:

  • آلودگی، توسط مایعات بدن، میکروب ها، کثیفی، و مواد دیگر
  • از دست دادن کنترل، مانند ترس از اقدام بر اساس میل به آسیب رساندن به خود یا آسیب رساندن به دیگران
  • کمال گرایی، که ممکن است شامل ترس از دست دادن چیزها یا تمرکز شدید بر دقت یا به خاطر سپردن چیزها باشد.
  • آسیب، از جمله ترس از مسئول شدن در یک رویداد فاجعه بار
  • افکار جنسی ناخواسته، از جمله افکار در مورد فعالیت های نامناسب
  • باورهای مذهبی یا خرافی، مانند نگرانی در مورد توهین به خدا یا پا گذاشتن بر شکاف های پیاده رو

اجبارها

هر رفتار تکراری یک اجبار نیست. بیشتر مردم از رفتارهای تکراری مانند روتین قبل از خواب برای کمک به مدیریت زندگی روزمره استفاده می کنند. با این حال، برای یک فرد مبتلا به اختلال وسواس فکری اجباری ، نیاز به انجام رفتارهای تکراری شدید است، اغلب اتفاق می‌افتد و زمان‌بر است. این رفتار ممکن است جنبه تشریفاتی به خود بگیرد. برخی از نمونه ها عبارتند از:

  • شستن و تمیز کردن، از جمله شستن دست
  • نظارت بر بدن برای علائم
  • تکرار فعالیت های معمول، مانند بلند شدن از روی صندلی
  • اجبارهای ذهنی، مانند مرور مکرر یک رویداد

اختلال وسواس فکری اجباری در کودکان

اولین نشانه های اختلال وسواس فکری اجباری اغلب در دوران نوجوانی ظاهر می شود، اما گاهی اوقات در دوران کودکی ظاهر می شود. عوارض در میان جوانان، از جمله کودکان، مبتلا به اختلال وسواس فکری اجباری عبارتند از:

  • عزت نفس پایین
  • روال مختل شده
  • مشکل در تکمیل تکالیف مدرسه
  • مثلاً بیماری جسمی به دلیل استرس
  • مشکل در ایجاد یا حفظ دوستی ها و سایر روابط

وقتی اختلال وسواس فکری اجباری در دوران کودکی شروع می شود، ممکن است در مردان شایع تر از زنان باشد. با این حال، در بزرگسالی، مردان و زنان را به میزان مساوی تحت تأثیر قرار می دهد.

علل

نظریه های مختلفی وجود دارد. عوامل ژنتیکی، عصبی، رفتاری، شناختی و محیطی همگی ممکن است نقش داشته باشند.

علل ژنتیکی

به نظر می رسد اختلال وسواس فکری اجباری در خانواده ها دیده می شود، که نشان دهنده یک ارتباط ژنتیکی احتمالی است که کارشناسان در حال بررسی آن هستند. مطالعات تصویربرداری منبع مورد اعتماد نشان داده است که مغز افراد مبتلا به OCD با تفاوت های مشخصه ای کار می کند. به عنوان مثال، ژن هایی که بر نحوه پاسخ مغز به انتقال دهنده های عصبی دوپامین و سروتونین تأثیر می گذارند، ممکن است در ایجاد این اختلال نقش داشته باشند.

علل مرتبط با خود ایمنی

گاهی اوقات، علائم اختلال وسواس فکری اجباری پس از عفونت در کودکان ظاهر می شود، مانند:

  • عفونت های استرپتوکوکی گروه آ، از جمله گلودرد استرپتوکوکی
  • بیماری لایم
  • ویروس آنفولانزای اچ 1 ان 1

پزشکان گاهی اوقات این بروز علائم اختلال وسواس فکری اجباری را سندرم عصب روانپزشکی حاد کودکان می نامند. در کودک مبتلا به سندرم عصب روانپزشکی ، علائم به طور ناگهانی شروع می شود و در عرض 24 تا 72 ساعت به شدت کامل می رسد. ممکن است پس از آن ناپدید شوند اما در تاریخ دیگری بازگردند.

علل رفتاری

یک نظریه نشان می دهد که فرد مبتلا به اختلال وسواس فکری اجباری می آموزد که از ترس ناشی از موقعیت ها یا اشیاء خاص با انجام مراسمی برای کاهش خطر درک شده اجتناب کند. ترس اولیه ممکن است در حوالی یک دوره استرس شدید، مانند یک رویداد آسیب زا یا از دست دادن قابل توجه شروع شود. هنگامی که فرد یک شی یا شرایط را با این احساس ترس مرتبط می کند، شروع به اجتناب از آن شی یا موقعیت می کند به نحوی که مشخصه اختلال وسواس فکری اجباری باشد. این ممکن است در میان افرادی که استعداد ژنتیکی برای این اختلال دارند، شایع تر باشد.

منبع: Medicalnewstoday.com

ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - روانشناسی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن