گردو برای کلسترول
رژیم غذایی غنی از گردو ممکن است به کاهش سطح لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول بد کمک کند و سلامت کلی قلب را بهبود بخشد. خوردن گردو همچنین ممکن است چندین فواید دیگر برای سلامتی داشته باشد. بسیاری از آجیل ها عمدتا حاوی اسیدهای چرب تک غیراشباع هستند، اما گردو عمدتاً از اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه تشکیل شده است. آنها همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی اسید آلفا لینولنیک هستند که منبع گیاهی اسید چرب امگا 3 است. گردو سرشار از مواد مغذی دیگری مانند فولات و ویتامین ای نیز می باشد. فولات به کاهش خطر نقص سیستم عصبی مرکزی در نوزادان متولد نشده کمک می کند. ویتامین ای به تشکیل هموگلوبین، پروتئینی که اکسیژن را در خون حمل می کند، کمک می کند. با این حال، گردو نیز یک غذای پرکالری است و خوردن بیش از حد آن ممکن است منجر به افزایش وزن شود. در این مقاله، به برخی از تحقیقات حمایت کننده از گنجاندن گردو در رژیم غذایی، به ویژه برای افرادی که مایل به کنترل سطح کلسترول خود هستند، نگاه می کنیم.
گردو، کلسترول و سلامت قلب
روغن گردو و گردو ممکن است برای سطوح کلسترول، سلامت قلب و سایر جنبه های سلامت فوایدی داشته باشند. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، تقریباً 1 نفر از هر 3 منبع قابل اعتماد در ایالات متحده، سطح کلسترول بالایی در خون خود دارند. سطوح بالای کلسترول، به ویژه سطوح بالای کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم، خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر شرایط سلامتی را افزایش می دهد. در سال 2016، دانشمندانی که در جلسه زیست شناسی تجربی 2016 در سن دیگو، کالیفرنیا ارائه کردند، خاطرنشان کردند که مصرف روزانه گردو ممکن است بدون افزایش وزن بدن، تأثیر مثبتی بر سطح کلسترول داشته باشد. محققان داده های 514 فرد مسن را با میانگین سنی 69 سال که در مطالعه گردو و پیری سالم شرکت داشتند، مورد مطالعه قرار دادند. حدود نیمی از شرکت کنندگان یک مشت گردو به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کردند که معادل 15 درصد از کالری دریافتی آنها در روز است. نیمی دیگر رژیم معمول روزانه خود را بدون آجیل مصرف کردند. پس از یک سال، محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی گردو استفاده میکنند، در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی معمول خود را مصرف میکنند، سطح کلسترول بهطور قابلتوجهی پایینتر است. تفاوت معنی داری بین گروه ها در مورد تغییرات وزن بدن و سطوح لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول خوب وجود نداشت. در سال 2018، پس از تحقیقات بیشتر، محققان واها، به این نتیجه رسیدند که گردو را می توان بدون نگرانی از اثرات نامطلوب بر وزن بدن یا ترکیب بدن، در رژیم غذایی روزانه سالمندان سالم گنجاند.
پروفایل لیپیدی بهتر
دانشمندان به یافتن شواهدی برای حمایت از فواید قلبی عروقی گردو ادامه می دهند. در سال 2018، مروری بر 26 مطالعه، با استفاده از دادههای بیش از 1000 نفر، به این نتیجه رسید که افرادی که رژیم غذایی غنی از گردو مصرف میکردند سطوح پایینتری از موارد زیر داشتند:
- کلسترول تام
- کلسترول ال دی ال
- تری گلیسیرید، نوعی چربی در خون
- آپوپروتئین ب، یک علم پروتئین با بیماری قلبی عروقی مرتبط است
در این مطالعه، محققان متوجه نشدند که گردو منجر به افزایش وزن بدن می شود. آنها پیشنهاد کردند که یکی از دلایل بهبود سطوح ترکیبات فوق می تواند این باشد که گردو سرشار از استرول های گیاهی است. این ترکیبات طبیعی ممکن است به جلوگیری از جذب کلسترول در بدن کمک کنند. گردو همچنین حاوی پلی فنول و توکوفرول است که می تواند فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی را در بدن تقویت کند. برای تایید این موضوع به مطالعات بیشتری نیاز است. محققان به این نتیجه رسیدند که گنجاندن گردو در رژیم غذایی، پروفایل چربی خون را بدون تأثیر نامطلوب بر وزن بدن یا فشار خون بهبود می بخشد.
فواید برای افراد مبتلا به دیابت
تعدادی از مطالعات دیگر نیز نشان دادهاند که مصرف روزانه گردو میتواند برای سلامت قلب و عروق از جمله در افراد مبتلا به دیابت یا در معرض خطر ابتلا به دیابت مفید باشد. در سال 2015، مطالعهای که در ب ام جی، منتشر شد، روی افراد 25 تا 75 ساله با خطر بالای دیابت بررسی شد. یک گروه از شرکت کنندگان 56 گرم گردو را در رژیم غذایی روزانه خود گنجاندند، در حالی که گروه دوم هیچ گردو مصرف نکردند. پس از 6 ماه، این تیم بهبود قابل توجهی در عملکرد دیواره عروق خونی در افرادی که گردو مصرف می کردند، یافتند. سطح کلسترول خوب نیز در این گروه کمتر بود. با این حال، این تیم هیچ تاثیر قابل توجهی بر فشار خون، قند خون، یا سطح کلسترول بد در گروهی که گردو مصرف میکردند، پیدا نکرد. همچنین افزایش قابل توجهی در چربی بدن در میان آن دسته از اعضای گروه مصرف کننده گردو که مشاوره غذایی در مورد چگونگی تنظیم کالری دریافتی خود دریافت نکردند، مشاهده شد.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,