دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

دلیل احساس گرسنگی مداوم چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1400/04/13 22:00:46 0 نظر گروه : سلامت عمومی,
 
بدن شما برای تأمین انرژی به غذا متکی است، برخی افراد بنا به دلایل مختلف، احساس گرسنگی مداوم دارند. اگر چند ساعت غذا نخورید این احساس طبیعی است. اما اگر شکم شما حتی بعد از غذا مرتب غرغر کند، ممکن است با وضعیت سلامتی شما در ارتباط باشد.
 اصطلاح پزشکی گرسنگی شدید ، پلی فیاژی است.  اگر تمام مدت احساس گرسنگی می کنید ، به پزشک مراجعه کنید.
 
داشتن حس گرسنگی به طور مداوم دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد.
 
 1. دیابت
 بدن شما قند موجود در غذا را به سوختی به نام گلوکز تبدیل می کند. اما وقتی دیابت دارید ، گلوکز نمی تواند به سلول های شما برسد. و همین امر به بدن شما می گوید که بیشتر بخورید. افرادی که به ویژه دیابت نوع 1 دارند ، ممکن است مقادیر زیادی غذا بخورند و همچنان وزن کم کنند. علائم دیابت علاوه بر افزایش اشتها ، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
1. تشنگی شدید
2. نیاز به دفع ادرار بیشتر
3. کاهش وزن بدون دلیل
4. تاری دید
5. بریدگی ها و کبودی هایی که مدت زمان زیادی طول میکشد تا بهبود یابد
6. سوزن سوزن شدن یا درد در دست ها یا پاها
7.   خستگی
 
2. قند خون پایین
 هنگامی که گلوکز در بدن به سطح بسیار پایین می رسد ، افت قند خون اتفاق می‌افتد.  این یک نگرانی معمول برای افراد دیابتی است ،اما سایر مشکلات سلامتی نیز می توانند باعث آن شوند. آنها شامل هپاتیت ، اختلالات کلیوی ، تومورهای نورو اندوکرین در لوزالمعده(انسولینوم) و مشکلات غدد فوق کلیوی یا هیپوفیز هستند.
 در موارد شدید ، ممکن است مبتلایان به افت قند خون مانند افراد مست بنظر برسند و در راه رفتن مشکل داشته باشند.  علائم دیگر میتواند شامل موارد زیر باشد.
1.   اضطراب
2. احساس کندی ضربان قاب
3. پوست رنگپریده
4. لرزش اندام
5. تعریق
6. سوزن سوزن شدن در اطراف دهان

 


شما می‌توانید برای مشاهده انواع دستگاه سنجش سلامت از جمله دستگاه تست قند خون، دستگاه فشار خون، دستگاه فیزیوتراپی خانگی و... به سایت تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال مراجعه نمایید.


 

 3. کمبود خواب
کم خوابی می‌تواند بر هورمون های بدن شما که گرسنگی را کنترل می کنند تأثیر بگذارد. افرادی که کم خواب هستند اشتهای بیشتری دارند و احساس سیری سخت تر برایشان حاصل خواهد شد.  همچنین هنگام خستگی بیشتر تمایل به خوردن غذاهای پرچرب و پرکالری دارید. سایر اثرات کمبود خواب عبارتند از:
1. سطح هوشیاری پایین
2. تغییر روحیه
3. کلافگی
4. تصادفات بیشتر
5. مشکل بیدار ماندن در طول روز
6. افزایش وزن
 
4. استرس
 هنگام اضطراب یا تنش ، بدن هورمونی به نام کورتیزول ترشح می کند. ترشح این هرمون، احساس گرسنگی شما را تقویت می کند. بسیاری از افراد تحت استرس نیز خواهان غذاهای حاوی قند ، چربی یا هر دو هستند.  این ممکن است تلاش بدن شما برای "خاموش کردن" بخشی از مغز شما باشد که باعث نگرانی شما می شود.
 علائم دیگر عبارتند از:
1. طغیان های عصبانی
2. خستگی
3. سردرد
4. مشکلات خواب
5. مشکلات معده
 
5. رژیم غذایی
 همه غذاها به یک شکل شما را سیر نمی کنند.  آنهایی که گرسنگی را به بهترین وجه مهار می کنند ، سرشار از پروتئین هستند - مانندگوشت بدون چربی ، ماهی یا لبنیات - یا فیبر زیادی دارند. منابع سرشار فیبر، میوه ها ، سبزیجات ، غلات سبوس دار و لوبیا هستند. چربی های سالم مانند آنهایی که در آجیل ، ماهی و روغن آفتابگردان وجود دارد می توانند سطح کلسترول شما را کاهش دهند. آنها برای یک رژیم متعادل مهم هستند و می توانند به شما کمک کنند بعد از غذا خوردن احساس رضایت کنید. شیرینی ، نان سفید ، بسیاری از وعده های غذایی بسته بندی شده و فست فودها فاقد این مواد مغذی هستند اما سرشار از چربی وکربوهیدرات های ناسالم هستند.  اگر مقدار زیادی از اینها را بخورید ، می توانید سریعاً بعد از غذا دوباره گرسنه شوید.  ممکن است بیش از حد لازم غذا بخورید.
 اگر زمان بیشتری برای جویدن و لذت بردن از غذای خود صرف کنید ، به جای اینکه سریع آن را بخورید ، ممکن است بعد از غذا سیرترشوید. همچنین توجه بیشتر به آنچه در بشقاب شما قرار دارد به جای توجه به تلویزیون یا تلفن به شدت به این موضوع کمک خواهد کرد.
 
 

برای مشاهده انواع دستگاه اکسیژن ساز و پالس اکسیمتر می‌توانید به وبسایت فروشگاه تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.


 

 6. دارو
 برخی از داروها باعث می شوند بیش از حد معمول بخورید. آنتی هیستامین ها ، که آلرژی ها را درمان می کنند ، داروهای ضدافسردگی به نام SSRI ، استروئیدها ، برخی از داروهای دیابت و داروهای ضد روان پریشی به این دلیل شناخته شده اند. اگر از زمان شروع مصرف دارو، وزن اضافه کرده اید ، این دارو می تواند باعث شود شما احساس گرسنگی کنید.  با پزشک خود صحبت کنید تا بفهمید چه داروهای دیگری برای شما مفید است.
 
7. بارداری
 بسیاری از مادران آینده متوجه جهش بزرگی در اشتها می شوند. این روش بدن شما برای اطمینان از دریافت مواد مغذی به اندازه کافی برای رشد جنین است. بیشتر خانم ها طی 3 ماه اول بین 4 تا 6 پوند وزن اضافه می کنند (دکتر شما این را سه ماهه اول می نامد) و سپس هفته ای 1 پوند درطول سه ماه دوم و سوم.
 
 8. مشکلات تیروئید
 تیروئید غده ای به شکل پروانه در جلوی گردن شما است. تیروئید هورمون هایی را تولید می کند که میزان کارکرد هر عضوی در بدن شما را کنترل می کند. یکی از بیماری های این غده پرکاری تیروئید است.
 علاوه بر بزرگ شدن غده تیروئید ، علائم دیگر این مشکل عبارتند از:
1. نبض تند
2. احساس عصبی بودن
3. عرق بیش از حد طبیعی است
4. ضعف عضلانی
5. تشنگی حتی بعد از نوشیدن آب
 
9. نوشابه بدون قند
 بسیاری از افراد برای کاهش کالری و یا کاهش وزن ، نوشابه بدون قند می نوشند. اما قند جعلی موجود در این نوشیدنی ها به مغز شمامی گوید انتظار کالری را داشته باشد که می تواند برای سوخت استفاده کند.  وقتی بدن شما چیزی دریافت نمی کند ، "کلید گرسنگی" شما را روشن می کند و به شما می گوید در عوض کالری دریافت کنید.
 اگر نوشابه رژیمی شما را گرسنه می کند ، ممکن است متوجه موارد زیر نیز شوید:
1. سردرد
2. میل شدید به شکر
3. افزایش وزن
 

در سایت فروشگاه آنلاین تجهیزات و لوازم پزشکی ماهان مدیکال، می‌توانید لیست انواع دستگاه‌های سلامت از جمله دستگاه نبولایزر را مشاهده نمایید.


 

 10. کمبود آب بدن
 آیا شما گرسنه هستید یا فقط احساس تشنگی دارید؟  شما همیشه نمی توانید تفاوت سیگنال های دریافتی از بدن خود را تشخیص دهید. سایر علائم کم آبی بدن عبارتند از:
1. سرگیجه
2. احساس خستگی
3. ادرار کم یا ادرار به رنگ تیره
 برخی تحقیقات نشان می دهد اگر قبل یا هنگام خوردن غذا یک لیوان آب بنوشید ، ممکن است با کالری کمتری احساس سیری کنید.
 
 11. میزان ورزش شما
 بدن شما هنگام تمرین برای تأمین سوخت و ساز عضلات کالری می سوزاند. این امر منجر به افزایش متابولیسم بدن می شود، فرایندی که بدن شما از انرژی استفاده می کند. در بعضی از افراد ، این موضوع می تواند باعث افزایش گرسنگی شود.
 
منبع: webmd.com
ترجمه: مهندس امیررضا شفیعی

 

سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
صداهای غیر طبیعی تنفس
صداهای غیر طبیعی تنفس
1401/04/06 20:00:01 0

درد لگن هنگام نشستن
درد لگن هنگام نشستن
1401/08/20 02:00:01 0

طرز صحیح خوابیدن با گردن درد
طرز صحیح خوابیدن با گردن درد
1400/01/28 14:54:55 0

توهمات لمسی چیست؟
توهمات لمسی چیست؟
1401/07/17 12:09:06 0

درمان اریتم مولتی فرم
درمان اریتم مولتی فرم
1401/11/07 08:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن