دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

نقرس در انگشت شست پا

نویسنده Mahan Medical 1401/12/19 14:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : تغذیه,گروه : ارتوپدی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

نقرس نوعی آرتریت است که باعث تورم، حساسیت و درد شدید می شود. معمولاً مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد و اغلب از انگشت شست پا شروع می شود. بر اساس منبع مورد اعتماد موسسه ملی آرتریت و بیماری‌های اسکلتی و عضلانی و پوستی، عود نقرس اغلب از انگشت شست پا شروع می‌شود. حملات نقرس می تواند به طور غیرمنتظره و بدون هشدار، اغلب در نیمه شب رخ دهد که در ابتدا باعث ایجاد درد شدید می شود. یک دوره نقرس می تواند چند روز یا چند هفته طول بکشد. برخی از افراد ممکن است به طور مکرر عود نقرس را تجربه کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است سال ها در یک زمان عود نقرس نداشته باشند. نقرس به دلیل تجمع بیش از حد کریستال های اسید اوریک در مفاصل و بافت نرم رخ می دهد که باعث التهاب و درد شدید می شود.

علائم نقرس در انگشت شست پا

حملات نقرس شامل درد شدید ضربان دار یا سوزش مفاصل است که به طور ناگهانی رخ می دهد و به دنبال آن تورم، حساسیت، گرما و قرمزی یا تغییر رنگ ایجاد می شود. این می تواند دست ها، آرنج ها، زانوها، پاها و انگشتان پا را درگیر کند. یکی از مقاله‌های سال 2018 بیان می‌کند که برای برخی افراد، درد آنقدر شدید است که نمی‌توانند وزن یک پتو را تحمل کنند. علائم معمولاً در طی 6 تا 12 ساعت در بدترین حالت خود قرار می گیرند. مفصل آسیب دیده یا شست پا در عرض 1 تا 2 هفته بهبود می یابد. موارد زیر نشانه‌هایی است که نشان می‌دهد فرد دچار حمله نقرس در انگشت شست پا شده است:

  • درد شدید مفصل در انگشت شست پا
  • شروع سریع
  • تورم و قرمزی یا تغییر رنگ
  • لطافت
  • مشکل در حرکت
  • رفتار

فرد می تواند برای درمان نقرس شست پا موارد زیر را امتحان کند:

درمانهای خانگی

به گفته بنیاد آرتریت، اگر فردی شعله ور نقرس در انگشت شست پا را تجربه کرد، باید با پزشک تماس بگیرد تا قرار ملاقات بگذارد. در این بین، آنها می توانند:

مصرف دارو: فرد می تواند از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ناپروکسن، ایبوپروفن و سلکوکسیب استفاده کند. با این حال، آسپرین با دوز پایین ممکن است عود را تشدید کند پا را بالا بیاورید و یخ بزنید: این ممکن است التهاب و درد را کاهش دهد. پا را بالا بیاورید تا از سینه بالاتر باشد. از کیسه یخ استفاده کنید و چند بار در روز به مدت 20 تا 30 دقیقه روی انگشت پا قرار دهید.

مایعات بنوشید: از مصرف الکل و نوشیدنی های شیرین خودداری کنید. فرد باید روزانه 8 تا 16 فنجان مایعات مصرف کند که نیمی از آن باید آب باشد یک فرد همچنین می تواند هنگام راه رفتن از عصا یا سایر وسایل کمک حرکتی برای کاهش فشار روی انگشت پا استفاده کند. آنها همچنین توصیه می کنند که انگشت شست پا را از یک جفت جوراب جدا کنید تا فشاری به انگشت پا وارد نشود. کفش های باز یا صندل یک گزینه هستند.

مدیریت بلند مدت

پزشک ممکن است تغییرات سبک زندگی را برای جلوگیری از حملات مکرر نقرس همراه با داروهای تجویز شده توصیه کند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری منبع مورد اعتماد تغییرات سبک زندگی زیر را توصیه می کند:

  • کاهش مصرف الکل و نوشیدنی های حاوی قند بالا
  • ورزش منظم و حفظ وزن متوسط

اجتناب از غذاهایی که ممکن است باعث حملات نقرس شوند، مانند غذاهای دریایی، گوشت اندام و گوشت قرمز

درمان پزشکی

درمان نقرس معمولاً شامل داروها می شود. پزشک بر اساس شرایط شما داروها را انتخاب می کند. بر اساس منبع معتبر، دارو می تواند علائم حمله نقرس را درمان کند، از حملات بعدی جلوگیری کند و احتمال عوارض نقرس مانند ایجاد توفوس را کاهش دهد. توفی زمانی ایجاد می شود که کریستال های اسید اوریک جمع شده و توده های کوچکی را تشکیل می دهند. آنها می توانند در هر جایی رخ دهند اما معمولاً در نقاط فشار مانند آرنج یا اطراف مفاصل دست یا پا ایجاد می شوند.

علل و عوامل خطر

نقرس به دلیل تجمع بیش از حد اسید اوریک یا هیپراوریسمی رخ می دهد. طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت ، هیپراوریسمی عامل خطر اصلی برای ابتلا به نقرس است. با این حال، یک چهارم مبتلایان به هیپراوریسمی به نقرس مبتلا نمی شوند. وقتی بدن پورین ها را تجزیه می کند، اسید اوریک تولید می کند. به طور معمول، کلیه ها مقدار معینی از اسید اوریک را از ادرار خارج می کنند. با این حال، زمانی که آنها قادر به حذف اسید اوریک کافی نباشند، کریستال های اسید اوریک می توانند در مفاصل و بافت های نرم تشکیل شوند و باعث تورم و درد شوند. نقرس معمولاً مردان را بیشتر از زنان مبتلا می کند. با این حال، زنان پس از یائسگی سطوح بالاتری از اسید اوریک دارند. در نظر داشته باشید که سن بالاتر احتمال ابتلا به نقرس را افزایش می دهد. عوامل دیگری که ممکن است احتمال نقرس را افزایش دهند عبارتند از:

  • رژیم غذایی: غذا می تواند در بروز علائم نقرس نقش داشته باشد. خوردن غذاهای دریایی، گوشت قرمز و نوشیدن الکل باعث افزایش سطح اسید اوریک در بدن می شود.
  • وزن: داشتن اضافه وزن احتمال ابتلا به نقرس را افزایش می دهد.
  • داروها: برخی داروها، از جمله دیورتیک ها و آسپرین با دوز کم، با خطر نقرس مرتبط هستند، زیرا سطح اسید اوریک را در بدن افزایش می دهند.
  • سایر شرایط پزشکی: فشار خون بالا، دیابت و بیماری کلیوی می تواند خطر نقرس را افزایش دهد.

منبع: Medicalnewstoday.com

ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - ارتوپدی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
احساس خستگی و سرگیجه
احساس خستگی و سرگیجه
1401/07/04 14:00:02 0

جراحی کارسینوم سلول
جراحی کارسینوم سلول
1401/03/27 02:00:01 0

اضافه وزن و مغز کودکان
اضافه وزن و مغز کودکان
1401/09/09 20:00:01 0

تغذیه و خزه دریایی
تغذیه و خزه دریایی
1401/07/20 20:00:02 0

میکرو استراحت و فرسودگی کارگران
میکرو استراحت و فرسودگی کارگران
1401/06/10 08:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن