سندرم متابولیک و بیماری کبدی
سندرم متابولیک مجموعه ای از شرایط است که می تواند خطر ابتلا به بیماری های شدیدتر مانند بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد. داده های اخیر نشان می دهد که افراد مبتلا به سندرم متابولیک که مقادیر زیادی الکل نیز مصرف می کنند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری پیشرفته کبدی هستند. افراد می توانند با پزشکان و متخصصان خود برای مدیریت عادات نوشیدن و سندرم متابولیک خود همکاری کنند. نوشیدن الکل یک انتخاب سبک زندگی است که می تواند پیامدهای سلامتی مختلفی داشته باشد. خطر سلامتی هر فرد از مصرف الکل به عوامل مختلفی مانند میزان و دفعات نوشیدن، سابقه پزشکی و ژنتیک بستگی دارد. مطالعهای که اخیراً در مدیسن منتشر شده است، روند مصرف الکل، سندرم متابولیک و بیماری کبد را در ایالات متحده بررسی میکند. محققان دریافتند افرادی که مقادیر زیادی الکل مینوشیدند و سندرم متابولیک داشتند در معرض خطر ابتلا به بیماری پیشرفته کبدی بودند.
سندرم متابولیک چیست؟
سندرم متابولیک مجموعه ای از شرایط است که می تواند خطر تعدادی از پیامدهای بد سلامتی را افزایش دهد. این بیماری از هر سه نفر در ایالات متحده یک نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. هنگامی که افراد دارای سه یا بیشتر از شرایط زیر هستند، پزشکان ممکن است آنها را با سندرم متابولیک تشخیص دهند:
- فشار خون بالا
- سطوح پایین کلسترول خوب
- سطوح بالای تری گلیسیرید
- افزایش دور کمر
- افزایش سطح قند خون
هنگامی که افراد مبتلا به سندرم متابولیک هستند، می تواند شانس ابتلا به دیابت، سکته مغزی یا ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را افزایش دهد. خطرات شرایط مرتبط با سندرم متابولیک ممکن است به دلیل عوامل ژنتیکی یا انتخاب سبک زندگی افزایش یابد. محققان هنوز در حال کار برای درک چگونگی ارتباط سندرم متابولیک با سایر شرایط سلامتی هستند و چگونه افراد می توانند خطر پیامدهای نامطلوب سلامتی خود را به حداقل برسانند.
سندرم متابولیک و الکل زیاد
یکی از زمینه های مورد علاقه این است که چگونه سندرم متابولیک ممکن است به آسیب کبدی منجر شود. برای مطالعه حاضر، محققان رابطه بین سندرم متابولیک و مصرف الکل را بررسی کردند. محققان به افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری کبدی مرتبط با الکل از سال 2009 تا 2018 با وجود کاهش کلی مصرف الکل اشاره کردند. برای درک بهتر این ارتباط، آنها دادههای سالهای 1999 تا 2018 را از بیش از 40000 پاسخدهنده که در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه شرکت کرده بودند، بررسی کردند. همه پاسخ دهندگان بزرگسالان 20 ساله یا مسن تر، غیر سازمانی، و هپاتیت ویروسی نبودند. محققان پارامترهای خاصی برای اندازه گیری مصرف زیاد الکل و سندرم متابولیک داشتند. آنها مصرف سنگین الکل را با معیارهای زیر تعریف کردند:
- بیش از 28 گرم در روز برای زنان
- بیش از 42 گرم در روز برای مردان
محققان با بررسی میانگین مصرف الکل در طول یک سال، میزان مصرف الکل توسط پاسخ دهندگان را تعیین کردند. داده ها به آنها اجازه داد تا روندهای خاص در مصرف الکل، سندرم متابولیک و چگونگی ارتباط این عوامل با بیماری پیشرفته کبد را بررسی کنند. محققان دریافتند که خطر ابتلا به بیماری پیشرفته کبدی برای شرکتکنندگانی که هم به شدت الکل مصرف میکردند و هم مبتلا به سندرم متابولیک بودند، بالاترین میزان بود. دکتر برایان پی لی، متخصص کبد پیوند و استادیار پزشکی در دانشکده پزشکی کک، نویسنده این مطالعه، یافتههای کلیدی این مطالعه را به ما توضیح داد: ما متوجه شدیم که در صورت ابتلا به سندرم متابولیک، خطر ابتلا به بیماری پیشرفته کبدی ناشی از نوشیدن الکل بیش از دو برابر می شود. مشخص نبود که چرا مرگ و میر ملی ناشی از بیماری کبدی الکلی بین سالهای 2009 تا 2018 افزایش یافت، در حالی که میزان مصرف الکل بدون تغییر بود، افزایش نرخ سندرم متابولیک، که با چاقی، دیابت، فشار خون بالا و کلسترول بالا مرتبط است، ممکن است قطعه مهم این پازل.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال