دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

سندرم سینوس تارسی

نویسنده Mahan Medical 1401/12/08 14:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : ارتوپدی,گروه : سلامت عمومی,

سینوس تارسی یک کانال استخوانی کوچک است که در قسمت بیرونی پا بین مچ پا و استخوان پاشنه قرار دارد. سندرم سینوس تارسی زمانی است که افزایش فشار در این ناحیه یا مشکلات مفصل مچ پا منجر به التهاب، درد و بی ثباتی در پا می شود. سندرم سینوس تارسی اغلب در ورزشکاران و افرادی که به دلیل چرخش مچ پا به بیرون دچار پیچ خوردگی می شوند، رخ می دهد. علائم معمولاً شامل درد و بی ثباتی در پا و مچ پا است. درمان ممکن است شامل روش‌های غیرجراحی و جراحی برای اصلاح مشکل باشد. پس از درمان، فرد معمولاً می تواند فعالیت های عادی خود را از سر بگیرد. در این مقاله به چیستی سندرم سینوس تارسی و همچنین علل احتمالی آن، علائم و موارد دیگر خواهیم پرداخت.

تعریف

سندرم سینوس تارسی زمانی اتفاق می‌افتد که تورم و درد در قسمت بیرونی پا، زیر مفصل مچ پا، در ناحیه‌ای به نام چشم پا رخ می‌دهد. مفصل موجود در این ناحیه که به نام مفصل ساب تالار شناخته می شود، وظیفه چرخش پا را بر عهده دارد. برخی از متخصصان مراقبت های بهداشتی نیز ممکن است به سینوس تارسی به عنوان سینوس تارسال اشاره کنند. دکتر دنیس اوکانر برای اولین بار در سال 1957 پس از مشاهده درد در قسمت عقبی پا که پس از اعمال فشار به سینوس تارسی بدتر شد، سندرم سینوس تارسی را توصیف کرد. این بیماری اغلب به دلیل ضربه فیزیکی یا یک سری پیچ خوردگی مچ پا رخ می دهد که باعث آسیب به رباط های موضعی می شود که ممکن است منجر به درد و بی ثباتی پا شود.

علل و عوامل خطر

یک فرد ممکن است به دلایل مختلف بالقوه دچار سندرم سینوس تارسی شود. برخی از کارشناسان تخمین می زنند که تقریباً 70 تا 80 درصد از موارد سندرم سینوس تارسی در نتیجه پیچ خوردگی مچ پا یا چرخش مچ پا به بیرون است. 20 تا 30 درصد باقیمانده به دلیل پرون شدن بیش از حد پا یا غلتیدن به سمت داخل رخ می دهد و ممکن است در طول زمان رخ دهد. سایر منابع اشاره می کنند که سندرم سینوس تارسی معمولاً به دلیل صافی کف پا رخ می دهد. این عارضه باعث می‌شود که یا قوس پا در پا نباشد یا قوس بسیار پایینی داشته باشد که به مفصل ساب تالار فشار وارد می‌کند. این می تواند فشار اضافی بر روی بافت نرم در ناحیه مچ پا وارد کند که می تواند منجر به التهاب پوشش مفصل یا بافت خارج از مفصل شود. سایر علل احتمالی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • آرتریت در مفصل ساب تالار
  • بی ثباتی مفصل
  • بافت اسکار
  • آسیب مکرر به منطقه

علائم

سینوس تارسی معمولاً علائمی را ایجاد می کند که عبارتند از:

  • درد یا ناراحتی
  • تورم در اطراف مچ پا و پاشنه پا
  • بی ثباتی

درد معمولاً در قسمت بیرونی پا در پشت و زیر مفصل مچ پا ایجاد می شود. فعالیت های تحمل وزن، از جمله راه رفتن روی مفصل، می تواند باعث بدتر شدن علائم شود. همچنین ممکن است فرد هنگام چرخاندن پا به داخل یا خارج متوجه افزایش درد شود. درد ممکن است هنگام نشستن، ایستادن یا راه رفتن ایجاد شود. هنگامی که سندرم سینوس تارسی رخ می دهد، ممکن است فرد در راه رفتن روی زمین ناهموار مانند چمن یا شن مشکل داشته باشد. آنها ممکن است هنگام راه رفتن احساس بی ثباتی کنند یا گویی پایشان ممکن است روی آنها بیرون بیاید.

تشخیص

یک فرد برای تشخیص باید با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مانند یک پزشک متخصص در ارتوپدی تماس بگیرد. این معمولاً شامل ترکیبی از بررسی علائم فرد و زمان شروع آنها می شود. پزشک همچنین پای فرد را معاینه خواهد کرد. آنها ممکن است بررسی کنند:

  • توانایی حرکت دادن پا
  • برای لطافت
  • توانایی قرار دادن وزن روی پا
  • وجود و محل تورم
  • بی ثباتی هنگام ایستادن یا حرکت

پزشک همچنین احتمالاً برای معاینه پا، عکسبرداری با اشعه ایکس، سی تی اسکن یا ام آر آی را تجویز می کند. تست های تصویربرداری می توانند به تایید تشخیص و رد سایر علل احتمالی درد و تورم کمک کنند.

گزینه های درمان

درمان ممکن است محافظه کارانه یا شدیدتر باشد. در بیشتر موارد، درمان های محافظه کارانه می توانند به طور موثر به تسکین علائم و درمان بیماری کمک کنند. درمان های محافظه کارانه اغلب شامل موارد زیر است:

یک آستین مچ پا

مصرف داروهای ضد التهابی مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی بدون نسخه 

  • بی حرکتی
  • پوشیدن کفش های تثبیت کننده
  • استفاده از ارتزهای 

منبع : Medicalnewstoday.com 
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - ارتوپدی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن