رسوراترول چیست؟
رسوراترول یک ترکیب گیاهی مشتق شده از انگور قرمز است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است. همچنین در محصولات ساخته شده از انگور قرمز مانند شراب و آب میوه وجود دارد. بسیاری از مردم از رسوراترول به عنوان مکملی برای تقویت سلامت استفاده می کنند. تحقیقات این ترکیب را با مزایای بالقوه سلامتی مانند بهبود سلامت مغز و فشار خون مرتبط دانسته است. با این حال، رسوراترول ممکن است عوارض جانبی نیز داشته باشد. این مقاله به بررسی فواید بالقوه رزوراترول برای سلامتی، عوارض جانبی آن، زمان و نحوه مصرف آن و موارد دیگر میپردازد.
رسوراترول چیست؟
رسوراترول ترکیبی است که متعلق به گروهی از پلی فنول ها به نام استیلبنوئیدها است. این ترکیبات از دو حلقه فنلی تشکیل شده اند که توسط یک پل اتیلن به هم متصل شده اند. رسوراترول در بیش از 70 گونه گیاهی وجود دارد، اما عمدتاً در پوست و دانه انگور قرمز وجود دارد. همچنین یک فیتوالکسین، یک آنتی بیوتیک محافظ است که گیاهان در شرایط استرس تولید می کنند. فیتوالکسین به گیاهان کمک می کند تا از حملات قارچی، اشعه ماوراء بنفش و سایر شرایط تهدید کننده بهبود یابند. هنگامی که افراد رزوترول مصرف می کنند، به بدن کمک می کند تا مولکول های مضر را سم زدایی کند، درست مانند آنتی اکسیدان ها. بدن انسان به سرعت این ترکیب را متابولیزه می کند. محلول در چربی است و دارای فعالیت ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی و استروژنی است. رسوراترول یکی از موادی است که در پس مزایای سلامتی منبع قابل اعتماد نوشیدن شراب قرمز وجود دارد.
رسوراترول چیست؟
رسوراترول با بسیاری از مزایای سلامتی احتمالی مرتبط است، اگرچه آنها عمدتاً به جای مستقیماً با مکمل های مصرفی، با این ترکیب ارتباط دارند. مزایا عبارتند از:
- اثرات آنتی اکسیدانی بر رادیکال های آزاد
- اثرات ضد سرطانی
- اثرات محافظتی قلبی
- اثرات محافظت کننده عصبی
- فعالیت ضد التهابی
منبع معتبر تحقیقات نشان می دهد که رسوراترول در محافظت از سلامت تخمدان و بهبود عملکرد ریه نقش دارد. این به طور قابلتوجهی هموستاز گلوکز را بهبود میبخشد و با فعال کردن سیرتوئین، که متابولیسم را در اندامهای هدف انسولین تنظیم میکند، مقاومت به انسولین ایجاد میکند. علاوه بر این، رسوراترول ممکن است به عنوان یک عامل درمانی برای آرتریت روماتوئید منبع مورد اعتماد، و همچنین برای ناباروری مردانه و نقص عملکرد بیضه عمل کند. تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، زیرا اکثر مطالعات فوق مطالعات حیوانی هستند. مطالعات انسانی به روشن کردن بیشتر مزایای سلامتی رزوراترول کمک می کند. مردم از رزوراترول برای تعدادی از بیماری های دیگر از جمله معده درد، هپاتیت، عفونت های دستگاه ادراری و بیماری های قارچی استفاده می کنند. با این حال، تحقیقات کمتری برای حمایت از اثربخشی ترکیب در این موارد وجود دارد و تحقیقات بیشتری برای حمایت از این ادعاها مورد نیاز است.
عوارض و خطرات
در حالی که رسوراترول دارای عوارض جانبی بالقوه کمتری نسبت به فواید بالقوه است، برخی از مطالعات نشان میدهد که ممکن است به عنوان یک عامل اکسید کننده در بدن عمل کند. این بدان معناست که رزوراترول به جای اینکه به طور مداوم برای کند کردن یا جلوگیری از آسیب سلولی که رادیکالهای آزاد ایجاد میکنند کار کند، ممکن است خواص پرواکسیدانی از خود نشان دهد و منجر به آسیب دی ان ایی سلولی و استرس اکسیداتیو شود. به طور کلی، اگر فردی رزوراترول را در مقادیر کم برای مدت کوتاهی مصرف کند، عوارض جانبی را تجربه نخواهد کرد. با این حال، در دوزهای 2.5 گرم (گرم) منبع مورد اعتماد یا بیشتر در روز، عوارض جانبی زیر ممکن است رخ دهد:
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- اختلال عملکرد کبد
محققانی که آزمایشهای بالینی طولانیمدت انجام میدهند هیچ عارضه جانبی عمدهای را ثبت نکردند. در یک مطالعه کوچک در سال 2016، یکی از شرکتکنندگان در حالی که به مدت 6 ماه روزانه 1.5 گرم رسوراترول دریافت میکرد تب و بی سیتوپنی (کاهش سلولهای خونی) را تجربه کرد. دوزهای بالای رسوراترول می تواند فعالیت آنزیمی را که می تواند فراهمی زیستی و سمیت برخی داروها را افزایش دهد، مهار کند. همچنین رابطه ای بین رسوراترول و داروهای ناقل وجود دارد، اگرچه دانشمندان هنوز آن را به طور کامل درک نکرده اند. در نهایت، تحقیقات نشان میدهد که رزوراترول ممکن است از تجمع پلاکتهای انسان جلوگیری کند. در نتیجه، هنگامی که افراد رزوراترول را با داروهای ضد انعقاد، داروهای ضد پلاکت یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مصرف می کنند، خطر خونریزی افزایش می یابد.
منبع : Medicalnewstodaqy.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,