دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

علت و درمان بی حسی دست (بخش دوم)

نویسنده Mahan Medical 1400/06/02 16:05:21 0 نظر گروه : سلامت عمومی,

در مقاله قبل در مورد علت‌‌های مختلف بی‌حسی دست صحبت کردیم و در این مقاله قصد داریم درمان بی حسی دست را برای شما عزیزان شرح دهیم. با ما همراه باشید.

اگر این بی‌حسی همزمان با دست‌ها در قسمت‌های دیگر رخ داد، می‌تواند نشان از بیماری‌های مختلف باشد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

بیدار شدن با دست و بازوهای بی حس

سندروم تونل کارپال و موقعیت خواب شما می تواند باعث بی حسی در یک یا هر دو دست و بازو شود. سایر علل بی حسی دست ها و بازوها عبارتند از: اسپوندیلوز گردن ، نوروپاتی محیطی وTOS سوء مصرف الکل نیز می تواند باعث بی‌حسی شود.

 


بیشتر بخوانید: برای کاهش فشار خون چی بخوریم؟


 

بیدار شدن با بی حسی دست و پا

نوروپاتی محیطی ناشی از بیماری، مانند دیابت یا داروهای خاصی از جمله شیمی درمانی می تواند باعث بی حسی دست و پا شود. سوء مصرف الکل و کمبود ویتامین B-12 نیز می تواند باعث ایجاد آن شود.

 

بیدار شدن با دست ها و انگشتان بی حس

سندروم تونل کارپال اغلب دستها و همه انگشتان دست را به جز انگشت کوچک درگیر می کند. اسپوندیلوز گردن ، TOS ، نوروپاتی محیطی و حالت خوابیدن نیز می تواند باعث بی حسی دست و انگشتان شما شود.

 

بیدار شدن با یک دست بی حس

اگر فقط یک دست بی حس شده باشد، سندروم تونل کارپال و فشار روی دست در هنگام خواب شایع‌ترین دلیل  هستند. آسیب عصب محیطی و کیست گانگلیون از دیگر احتمالات است.

 

بیدار شدن با تشخیص بی حسی دست ها

اگر هر دو دست‌ها با هم بی‌حس شوند، باید بررسی‌های بیشتر انجام شود. برای تشخیص احتمالا شما باید چندین آزمایش و تصویربرداری و ... انجام دهید. این‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • یک عکس ساده با اشعه ایکس
  • سی تی اسکن
  • MRI
  • آزمایشات عملکرد عصبی مانند الکترومیوگرافی
  • آزمایش خون

 


برای مشاهده انواع مچبند، کمربند آتل دار، قوزک بند و... به وبسایت خرید و فروش لوازم و تجهیزات پزشکی خانگی و بیمارستانی ماهان مدیکال مراجعه نمایید.


 

درمان بی حسی دست

درمان بی حسی دست بستگی به علت آن دارد. اگر بی حسی شما گاه به گاه اتفاق می افتد و با تغییر وضعیت خواب بهبود می یابد ، ممکن است به هیچ درمانی نیاز نداشته باشید. درمان ممکن است شامل ترکیبی از درمان های دارویی و درمان های خانگی باشد.

 

1. ورزش

تمرینات مربوط به سندرم تونل کارپال می تواند به بهبود علائم و افزایش قدرت دست شما در صورت داشتن ضعف عضلانی کمک کند.

حرکات کششی ، تقویتی و استقامتی نیز می تواند به علائم اسپوندیلوز گردن رحم کمک کند.

 

2. داروهای ضد درد بدون نسخه

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی می توانند به تسکین درد و التهاب خفیف که دست ها ، گردن و سایر نواحی شما را تحت تاثیر قرار می دهد ، کمک کنند.

 

3. آتل یا محافظ مچ دست

استفاده از مچبند های آتل دار با بی‌حرکت نگه داشتن دست، فشار بر عصب میانی را کاهش می‌دهد. می توانید هنگام انجام کارهای مکرر یا عصرها از آنها استفاده کنید تا از علائم سندرم تونل مچ دست جلوگیری کنید.

 

4. درمانهای موضعی

پماد لیدوکائین و کرم کپسایسین که روی پوست اعمال می شود، ممکن است درد خفیف و نوروپاتی محیطی را تسکین دهد. بر اساس تحقیقی در سال 2014 ، منتول موضعی مانند بیوفریز نیز می تواند به تسکین درد تونل کارپال کمک کند.

 

5. ویتامین B-12

کمبود ویتامین B-12 را می توان با مکمل‌های خوراکی ویتامین B-12 درمان کرد. اگر کمبود شدید باشد یا نتوانید ویتامین B-12 را از رژیم غذایی خود جذب کنید ، ممکن است به تزریق ویتامین B-12 نیاز داشته باشید. خوردن غذاهای سرشار از ویتامین B-12 مانند ماهی آزاد ، تخم مرغ و جگر نیز ممکن است مفید باشد.

 


برای مشاهده و خرید ماسک، محلول ضد عفونی کننده، پالس اکسی متر و... به وبسایت خرید و فروش انواع تجهیزات و لوازم پزشکی خانگی و مطب ماهان مدیکال مراجعه نمایید.


 

6. داروهای ضد افسردگی

برخی از انواع داروهای ضدافسردگی با مداخله در فرایندهای مسئول ارسال سیگنال های درد ، درد نوروپاتیک را درمان می کنند. آنها می توانند در درمان درد عصبی ناشی از دیابت و یا سایر بیماری‌ها مفید باشند.

 

7. داروهای ضد تشنج

داروهای توسعه یافته برای درمان صرع ممکن است درد عصبی را تسکین دهد.

 

8. عمل جراحي

اگر درمان های غیر جراحی موثر نباشند ، ممکن است برای درمان شرایط‌های خاص، از روش جراحی استفاده شود. می تواند شامل جراحی برای رهایی عصب های فشرده یا رگ های خونی ناشی از تونل کارپال ، دیسک های برآمده ، TOS یا کیست های گانگلیونی باشد.

هنگامی که دست‌هایتان بی‌حس شد، و با تغییر موقعیت و جابجا شدن همچنان این بی‌حسی ادامه داشت، باید برای بررسی بیشتر و مشخص شدن منشا بي‌حسی به پزشک مراجعه کنید. اگر این بی‌حسی‌ها بطور اتفاقی شروع شد و ضعف و فلجی عضلات را به همراه داشت باید سریع با اورژانس تماس بگیرید. به طور معمول این علائم مربوط به سکته مغزی است.

 

ترجمه: تحریریه‌ی ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن