خطر عود ملانوم
حدود نیمی از افرادی که برای ملانوما تحت درمان قرار می گیرند عود خواهند کرد. محققان اخیراً نتایج کارآزمایی بالینی فاز 2b را ارائه کردند که نشان میدهد ترکیبی از واکسن ام ار ایی و ایمونوتراپی به کاهش احتمال عود ملانوم در افرادی که برای برداشتن ملانوم از غدد لنفاوی یا سایر اندامها جراحی شدهاند، کمک میکند. محققان واکسن تجربی و ایمونوتراپی پمبرولیزومب را در بیماران مبتلا به ملانوما ترکیب کردند. در سال 2020، تقریباً 325000 نفر در سراسر جهان به ملانوم، نوعی سرطان پوست، تشخیص داده شدند. تحقیقات قبلی نشان می دهد که تعداد افراد مبتلا به ملانوم تا سال 2040 به 510000 مورد افزایش خواهد یافت. مطالعات گذشته نشان میدهد که حدود نیمی از افرادی که برای ملانوما درمان میشوند، یک منبع قابل اعتماد عود خواهند داشت، که حدود 50 درصد از آنها در غدد لنفاوی و حدود 30 درصد در سایر نواحی بدن رخ میدهند. محققان اخیراً نتایج کارآزمایی بالینی فاز 2b را در نشست سالانه انجمن آمریکایی تحقیقات سرطان ارائه کردند که نشان میدهد ترکیبی از یک واکسن آزمایشی ام ار ان ایی، با ایمونوتراپی به کاهش احتمال عود ملانوم در افرادی که جراحی برای برداشتن ملانوم از غدد لنفاوی انجام دادهاند کمک میکند. سایر اندام ها و در معرض خطر بالای عود بودند. این کارآزمایی بالینی توسط شرکت مدرنا که واکسن آزمایشی ام ار ان ایی را میسازد، و مرک که داروی ایمنی درمانی پمبرولیزومبرا تولید میکند، تامین شد.
ملانوما چیست؟
ملانوما نوعی سرطان پوست است که می تواند در هر نقطه از پوست بدن ایجاد شود. سرطان زمانی ایجاد می شود که سلول های پوست انسان به نام ملانوسیتس شروع به تقسیم شدن و رشد خارج از کنترل می کنند. شایع ترین علت ملانوم قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش منبع مورد اعتماد خورشید است. دانشمندان همچنین بر این باورند که عوامل ژنتیکی نیز ممکن است دخیل باشند. افرادی که در معرض خطر ابتلا به ملانوما قرار دارند، معمولاً پوست روشنی دارند که به راحتی می سوزد. سایر عوامل خطر ملانوم عبارتند از:
- داشتن موهای بلوند یا قرمز
- چشم آبی یا سبز منبع مورد اعتماد
- پوستی که به راحتی کک و مک می شود
- سیستم ایمنی ضعیف شده
پنج مرحله ملانوم وجود دارد که از مرحله 0 شروع می شود که سرطان فقط در بیرونی ترین لایه پوست وجود دارد و تا مرحله 4 که سرطان به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است. علائم ملانوما عموماً تغییرات لکهدار روی پوست شما هستند. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
- یک نقطه یا خال جدید
- تغییر در رنگ، شکل یا اندازه یک نقطه یا خال موجود
- زخم پوستی که خوب نمی شود
- یک نقطه پوستی که خارش، دردناک و یا خونریزی می کند
- لکه ای روی پوست که بسیار براق به نظر می رسد
- یک نقطه سفت و قرمز که خشک یا پوستهدار به نظر میرسد و ممکن است خونریزی کند
- رایج ترین درمان ملانوم جراحی است که در آن ناحیه سرطانی برداشته می شود. علاوه بر این، پرتودرمانی، شیمی درمانی یا ایمونوتراپی نیز بسته به مورد ممکن است استفاده شود.
ترکیب واکسن و ایمونوتراپی
به گفته دکتر جفری وبر، معاون مرکز سرطان لورا و آیزاک پرلموتر و محقق ارشد این تحقیق، دو دلیل اصلی وجود داشت که آنها تصمیم گرفتند واکسن آزمایشی ام ار ان ایی 4157 940 را با ایمونوتراپی، در این مورد، پمبرولیزوماب ترکیب کنند. . درمان کمکی استاندارد موجود یک منبع معتبر آنتی بادی پی دی 1 مانند پمبرولیزوماب بود که بازوی کنترل مرجع است، و نشان داده شده است که واکسنهای نئوآنتیژن منبع مورد اعتماد نویدبخش ایجاد پاسخهای ایمنی در برابر نئوآنتیژنها هستند که از نظر بالینی مهم هستند. او به مدیکال نیوز تودی توضیح داد. و او افزود، افزودن محاصره پی دی 1 همچنین باعث ارتقای فعالیت سلولهای تی خاص نئوآنتیژن میشود که توسط واکسن القا شده است.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال