دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

جراحی سنگ کیسه صفرا

نویسنده Mahan Medical 1402/01/19 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : دستگاه گوارش,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : داخلی,

سنگ های صفراوی رسوبات سختی هستند که در کیسه صفرا تشکیل می شوند. حدود یک چهارم افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا نیاز به درمان دارند که معمولاً جراحی است. بر اساس منبع معتبر موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی، سنگ های صفراوی ممکن است از اندازه یک دانه شن تا اندازه یک توپ گلف متغیر باشند. بسیاری از سنگ های صفراوی علائمی ایجاد نمی کنند. با این حال، برخی از آنها می توانند عوارضی مانند عفونت یا انسداد مجرای صفرا یا پانکراس ایجاد کنند. اگر این اتفاق بیفتد، انسداد می تواند باعث درد شدید و اغلب تیز شود. در این موارد، پزشک احتمالاً جراحی برای برداشتن سنگ را توصیه می کند. این مقاله انواع جراحی سنگ کیسه صفرا، بهبودی و مراقبت های پس از آن را مورد بحث قرار می دهد.

چه زمانی به جراحی نیاز دارید؟

بر اساس منبع معتبر بیماری های گوارشی و کلیوی، همه سنگ های صفراوی نیاز به درمان ندارند. بسیاری از آنها مشکلی ایجاد نمی کنند و به آنها سنگ صفراوی خاموش می گویند. در واقع، تخمین زده می شود که 50 تا 70 درصد از سنگ های صفراوی بدون علامت هستند. بر اساس بیماری های گوارشی و کلیوی، سنگ کیسه صفرا بسیار شایع است و 10 تا 15 درصد از مردم ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می دهد. هر سال حدود یک چهارم افرادی که سنگ کیسه صفرا تشخیص داده می شوند، نیاز به درمان دارند که معمولاً جراحی است. با این حال، بین پزشکان از چندین تخصص اتفاق نظر وجود دارد که افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا بدون علامت نباید تحت عمل جراحی قرار گیرند، زیرا این خطر وجود دارد و هیچ مزیت مشخصی ندارد. گفته می‌شود، نوع سنگ‌های صفراوی که یک فرد دارد می‌تواند باعث شود که پزشک احتمال جراحی را بیشتر کند. دو نوع سنگ کیسه صفرا وجود دارد: کلسترول و رنگدانه. پزشک ممکن است بتواند سنگ های کلسترولی را بدون مداخله جراحی درمان کند، اما احتمالاً جراحی سنگ های رنگدانه را پیشنهاد می کند. سنگ های رنگدانه سنگ هایی هستند که قهوه ای یا سیاه هستند. مقدار بیش از حد بیلی روبین در خون فرد می تواند باعث تشکیل سنگ های رنگدانه شود. با توجه به منبع معتبر بیماری های گوارشی و کلیوی، برخی از روش های غیرجراحی رایج عبارتند از:

  • سنگ شکنی موج شوک: اگرچه معمول نیست، پزشک ممکن است از امواج ضربه ای برای شکستن سنگ کیسه صفرا استفاده کند.
  • کلانژیوپانکراتوگرافی رتروگراد آندوسکوپی: این روش شامل استفاده از آندوسکوپ برای تجسم مجاری صفراوی است. برای سنگ کیسه صفرا، پزشک ممکن است از این روش برای برداشتن سنگ از مجرای مسدود شده استفاده کند.
  • درمان انحلال خوراکی: پزشک ممکن است از داروهایی مانند اورسودیول و چنودیول برای شکستن سنگ های صفراوی استفاده کند.

با این حال، تلاش برای حل کردن یا شکستن سنگ های صفراوی اغلب به طور موثر کار نمی کند. اگر آنها مؤثر نباشند، پزشک احتمالاً جراحی را توصیه می کند.

طرز تهیه

اگر پزشک فرد جراحی سنگ کیسه صفرا را توصیه کند، دستورالعمل‌های خاصی را در مورد آنچه انتظار می‌رود و نحوه آماده‌سازی ارائه می‌دهد. طبق گفته انجمن جراحان دستگاه گوارش و آندوسکوپی آمریکا، یک فرد قبل از انجام عمل جراحی به معاینه فیزیکی کامل نیاز دارد تا مشخص شود که آیا برای این عمل به اندازه کافی سالم هستند یا خیر. پس از معاینه، جراح می تواند در مورد روش، از جمله آنچه که باید انتظار داشته باشد، صحبت کرده و به هر سوالی پاسخ دهد. اگرچه دستورالعمل‌ها متفاوت خواهد بود، اما بیماری های گوارشی و کلیوی نشان می‌دهد که دستورالعمل‌های آماده‌سازی رایج زیر برای دریافت قبل از جراحی هستند:

  • در صورت توصیه پزشک، خوردن یا آشامیدن را متوقف کنید.
  • شب قبل از عمل دوش بگیرید.
  • قبل از جراحی مصرف برخی داروها - مانند مکمل ها، رقیق کننده های خون و داروهایی که بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارند - را متوقف کنید.
  • هر داروی تایید شده را صبح روز جراحی با مقدار کمی آب مصرف کنید.

انواع جراحی برای سنگ کیسه صفرا

کیسه صفرا یک عضو ضروری برای زندگی انسان نیست. جراح می تواند با روش جراحی به نام کوله سیستکتومی با خیال راحت کیسه صفرا را خارج کند. دو نوع جراحی برای سنگ کیسه صفرا وجود دارد: جراحی لاپاراسکوپی، رباتیک و جراحی باز.

کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی، رباتیک

بر اساس منبع معتبر بیماری های گوارشی و کلیوی، جراحان به احتمال زیاد یک روش لاپاراسکوپی را نسبت به یک روش باز انجام می دهند. در طول کوله سیستکتومی لاپاراسکوپی، جراح از بیهوشی عمومی برای خواباندن فرد استفاده می کند. سپس سه یا چهار برش ایجاد می‌کنند و دستگاه‌هایی به نام پورت‌ها را در برش‌ها قرار می‌دهند تا دسترسی بهتر به کیسه صفرا را فراهم کنند. جراح از یک دوربین کوچک برای کمک به برداشتن کیسه صفرا، قبل از بستن دهانه ها با بخیه یا منگنه استفاده می کند. در برخی موارد، آنها ممکن است از روباتیک برای کمک به جراحی استفاده کنند. این روش ها بسیار شبیه به سایر کوله سیستکتومی های لاپاراسکوپی هستند. تنها تفاوت این است که جراح ربات را برای انجام این عمل دستکاری می کند. در طول این روش، ممکن است نیاز به برداشتن سنگ‌های صفراوی باشد که یک یا چند مجرای صفراوی را مسدود می‌کنند. آنها ممکن است نیاز به استفاده از اشعه ایکس برای دیدن سنگ های اضافی داشته باشند.

کوله سیستکتومی باز

اگر عمل لاپاراسکوپی خوب پیش نرود، جراح ممکن است کوله سیستکتومی باز انجام دهد. همچنین ممکن است در صورتی که کیسه صفرا موارد زیر باشد، این روش را انجام دهند:

  • به شدت ملتهب شده
  • بد آلوده شده
  • زخم ناشی از چندین عمل دیگر

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن