دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

بیماری پاراپلژی چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/06/28 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

پاراپلژی به فلجی گفته می شود که در نیمه پایینی بدن رخ می دهد. این می تواند در نتیجه یک تصادف یا یک بیماری مزمن باشد. افراد مبتلا به پاراپلژی مشکلات حرکتی دارند و ممکن است نیاز به استفاده از ویلچر داشته باشند. با این حال، گزینه های درمانی طولانی مدت برای کمک به کاهش علائم و عوارض در افراد مبتلا به پاراپلژی وجود دارد. و این مقاله در مورد چیستی پاراپلژی و همچنین علل مختلف و درمان های مرتبط با این بیماری بحث خواهد کرد.

بیماری پاراپلژی چیست؟

پاراپلژی نوعی از فلج است که، بیشتر بر حرکت پایین تنه تأثیر می گذارد. افراد مبتلا به پاراپلژی ممکن است نتوانند به طور داوطلبانه پاها، پاها و گاهی شکم خود را حرکت دهند. برخی از افراد پاراپلژی ناقص را تجربه می کنند. این مورد زمانی است که فلج فقط یک پا را درگیر می کند.

انواع دیگر فلج

چند نوع دیگر از فلج وجود دارد. متخصصان مراقبت های بهداشتی ممکن است بسته به شدت، مکان یا تنش عضلانی، انواع مختلف را تشخیص دهند. به عنوان مثال، اشکال مختلف فلج بر اساس محل آنها عبارتند از:

  •     مونوپلژی، که یک ناحیه مانند بازو را تحت تاثیر قرار می دهد
  •     همی پلژی که یک طرف بدن مانند دست چپ و پای چپ را درگیر می کند
  •     تتراپلژی، که هر دو دست و هر دو پا را درگیر می کند

علائم

علائم زیادی وجود دارد که می تواند در پاراپلژی رخ دهد. گاهی اوقات، این علائم در طول زمان یا حتی روز به روز تغییر می کنند. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  •     از دست دادن حس در قسمت پایین بدن
  •     اختلال در تحرک
  •     افزایش وزن
  •     افسردگی
  •     حملات خیالی درد یا احساس در قسمت پایین بدن
  •     درد مزمن
  •     اختلال عملکرد جنسی
  •     مشکل در عملکرد مثانه و روده
  •     عفونت های ثانویه، مانند زخم بستر و مشکلات پوستی
  •     دیس رفلکسی اتونومیک

علل شناسی

افراد مبتلا به پاراپلژی معمولاً در مغز یا نخاع آسیب می بینند که از ارسال سیگنال به قسمت پایین بدن جلوگیری می کند. از دست دادن سیگنال باعث فلج پایین تنه می شود. بر اساس آمار مرکز ملی آمار ضایعات نخاعی، از سال 2015، 38.3 درصد از ضایعات ستون فقرات ناشی از تصادف وسیله نقلیه و 31.6 درصد ناشی از سقوط بوده است. برخی از علل رایج دیگر عبارتند از جنایات خشونت آمیز و حوادث ورزشی. برخی از بیماری های مزمن نیز می توانند منجر به پاراپلژی شوند. شرایطی که ممکن است باعث پاراپلژی شوند عبارتند از:

  •     تومورها یا ضایعات ستون فقرات یا مغز
  •     شرایط عصبی، مانند سکته مغزی یا فلج مغزی منبع مطمئن
  •     شرایط خودایمنی، مانند مولتیپل اسکلروزیس

تشخیص

برای تشخیص پاراپلژی، پزشک علائم و سابقه پزشکی فرد را ارزیابی می کند. آنها همچنین ممکن است در مورد تصادفات اخیر و اینکه آیا فرد سابقه خانوادگی بیماری خاصی دارد یا خیر سوال کنند. مهم است که آنها علت پاراپلژی را برای تعیین مناسب ترین گزینه های درمانی مشخص کنند. تشخیص پاراپلژی معمولاً شامل تصویربرداری پزشکی است. این آزمایشات به پزشکان کمک می کند تا آسیب را ارزیابی کرده و علت فلج را شناسایی کنند. برای مثال، ممکن است از اسکن ام آر آی، سی تی اسکن یا اشعه ایکس استفاده کنند. برای آزمایش عملکرد عصب، پزشک ممکن است از الکترومیوگرافی استفاده کند. این تست پاسخ های بدن به تحریک عضله را اندازه گیری می کند. در حال حاضر هیچ درمانی برای پیشگیری یا معکوس کردن پاراپلژی وجود ندارد. با این حال، می توان برخی از علائم و عوارضی که رخ می دهد را درمان کرد. همچنین ممکن است برخی از افراد با گذشت زمان کنترل جزئی یا کامل بر مناطق آسیب دیده را به دست آورند. برای مثال، پزشک ممکن است برای کمک به درد و مشکلات عضلانی، فیزیوتراپی یا کاردرمانی تجویز کند. فیزیوتراپی همچنین می تواند به فرد کمک کند تا قدرت و دامنه حرکتی خود را حفظ کند. وسایلی برای پشتیبانی از تحرک، مانند ویلچر یا اسکوتر، معمولاً ضروری هستند. پزشک ممکن است برخی داروها را نیز پیشنهاد کند. به عنوان مثال، مصرف داروهای شل کننده عضلات می تواند به درد یا اسپاسم کمک کند. مصرف داروهای رقیق کننده خون خطر لخته شدن خون را کاهش می دهد. در برخی موارد ممکن است جراحی لازم باشد. جراحی می تواند به تورم و از بین بردن ضایعات کمک کند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

 

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن