دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

بورسیت تروکانتریک

نویسنده Mahan Medical 1401/09/17 08:00:01 0 نظر گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : ارتوپدی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,
بورسیت تروکانتریک زمانی رخ می دهد که کیسه های کوچک پر از مایع در مفصل ران به نام بورسا تحریک می شوند. بورسیت یکی از شایع ترین علل درد لگن است. بورسا کیسه های کوچک پر از مایعی هستند که در نزدیکی مفاصل یافت می شوند. بورسا با اجازه دادن به ماهیچه ها و تاندون ها برای سر خوردن روی استخوان و سایر ساختارها به حرکت راحت تر مفاصل کمک می کند. بدن انسان بیش از 150 بورس دارد. هنگامی که بورس ملتهب می شود، باعث ایجاد بیماری به نام بورسیت می شود. بورسیت تروکانتریک یا سندرم درد تروکانتریک بزرگتر نام خود را به این دلیل گرفت که ناحیه ای از استخوان به نام تروکانتر را تحت تأثیر قرار می دهد. تروکانتر در ناحیه خاصی از لگن، در نوک استخوان ران قرار دارد. برای آشنایی با علل و علائم بورسیت تروکانتریک و همچنین نحوه درمان آن، ادامه مطلب را بخوانید. در حالی که هیچ درمانی وجود ندارد، طیف وسیعی از گزینه های درمانی موجود است که می تواند تحرک را بهبود بخشد و درد لگن را کاهش دهد.
 
علائم
 
حرکت یا فشار دادن به قسمت خارجی لگن یا ران می تواند باعث درد در لگن در زمانی که فرد مبتلا به بورسیت تروکانتریک است، شود. بورسیت تروکانتریک علت شایع درد بیرونی لگن در زنان میانسال فعال است. بورسیت تروکانتریک می تواند باعث درد قابل توجهی در مفصل ران شود، به خصوص اگر فردی به لگن خود فشار بیاورد. همچنین می تواند علائم زیر را ایجاد کند:
  • درد در لگن که معمولاً در خارج از لگن یا ران ایجاد می شود
  • دردی که با فعالیت بدنی بدتر می شود
  • درد هنگام بالا رفتن از پله ها
  • درد هنگام دراز کشیدن به سمت آسیب دیده
  • درد هنگام لمس یا فشار دادن روی لگن
  • درد مربوط به بورسیت تروکانتریک معمولاً در شب بدتر می شود، به خصوص زمانی که فرد دراز کشیده یا مدتی است که به پهلو خوابیده است. اگر تاندون های اطراف استخوان لگن نیز ملتهب باشند، علائم ممکن است بدتر شوند.
پارگی گلوتئوس مدیوس
 
علائم بورسیت تروکانتریک می تواند مشابه علائم ناشی از پارگی گلوتئوس مدیوس باشد که عضله ای است که به همان ناحیه می چسبد. با این حال، پارگی گلوتئوس مدیوس باعث ضعف در هنگام تلاش برای دور کردن لگن یا ساق پا از بدن می شود. اگر علائم ادامه یابد و فردی مشکوک به پارگی گلوتئوس مدیوس باشد، باید به پزشک مراجعه کند زیرا این آسیب ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.
 
علل بورسیت تروکانتریک
 
دویدن یا دوچرخه سواری منظم ممکن است خطر بورسیت تروکانتریک را افزایش دهد. برخی از علل مرتبط با این بیماری عبارتند از:
  • ضربه، سابقه زمین خوردن یا برخورد شدید لگن به چیزی می تواند باعث بورسیت تروکانتریک شود.
  • استعمال مفرط، افرادی که فعالیت های فیزیکی تکراری مانند دویدن یا دوچرخه سواری انجام می دهند، می توانند باعث التهاب کیسه های بورس در لگن شوند.
  • وضعیت بدنی، ضعیف نشستن در حالت خمیده یا وضعیت نامناسب دیگری می تواند فشار بیشتری را بر روی باسن وارد کند. شرایط مرتبط با وضعیت بدن مانند اسکولیوز نیز می تواند باعث بورسیت تروکانتریک شود.
  • خارهای استخوانی یا رسوبات کلسیم، گاهی اوقات ممکن است یک فرد رشد استخوانی به نام خار استخوانی روی تروکانتر ایجاد کند. اینها می توانند به بورس مالیده شوند و در نتیجه التهاب ایجاد شود.
  • سابقه بیماری های مزمن خاص، افرادی که بیماری های مزمن مانند نقرس، بیماری تیروئید، پسوریازیس و آرتریت روماتوئید دارند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بورسیت تروکانتریک باشند.
  • جراحی قبلی اگر فردی در گذشته بر روی لگن خود جراحی کرده باشد، از جمله تعویض مفصل ران، احتمال ابتلا به بورسیت تروکانتریک بیشتر است. بین 3 تا 17 درصد از افرادی که تعویض مفصل ران انجام داده اند، بورسیت تروکانتریک دارند. گاهی اوقات، جراحی های مفصل ران می تواند منجر به تفاوت جزئی در طول ساق پا شود که می تواند به بورسیت تروکانتریک نیز کمک کند.
  • اضافه وزن داشتن، اضافه وزن یا چاقی نیز می تواند به بورسیت تروکانتریک کمک کند. این به این دلیل است که وزن اضافی فشار بیشتری بر روی لگن و ناحیه اطراف آن وارد می کند.
درمان ها
 
برخی از روش های مورد استفاده برای درمان بورسیت تروکانتریک عبارتند از:
  • استراحت برای دادن زمان برای بهبود کیسه های بورس ملتهب. گاهی ممکن است فرد به وسایل راه رفتن کمکی مانند عصا یا عصا نیاز داشته باشد.
  • مصرف داروهای ضد التهابی بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن.
  • استفاده از پد گرمایشی، پد خنک کننده یا کیسه یخ روی ناحیه آسیب دیده. این می تواند التهاب را کاهش دهد و به مدیریت درد کمک کند.
  • انجام تمرینات فیزیوتراپی برای بهبود دامنه حرکتی و تقویت عضلات اطراف لگن.
  • انجام تزریق کورتیکواستروئید، در صورت توصیه پزشک. این تزریق ها به کاهش درد و التهاب کمک می کنند.
  • کاهش وزن اگر فردی اضافه وزن داشته باشد. اضافه وزن می تواند فشار اضافی بر روی باسن وارد کند و در نتیجه باعث درد بورسیت تروکانتریک شود.
اگر فردی روش های درمانی را در خانه امتحان کند و همچنان درد داشته باشد، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند. پزشک معمولاً جراحی را پیشنهاد نمی‌کند، مگر اینکه علائم فرد با 12 ماه درمان خانگی و پزشکی بهبود نیافته باشد. در موارد شدید، فرد می تواند بورس خود را از طریق تکنیک های کم تهاجمی خارج کند. این جراحی اغلب می تواند به صورت سرپایی انجام شود، جایی که فرد مجبور نیست یک شبه در بیمارستان بماند.
 
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - ارتوپدی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن