اسید فولیک چیست؟
اسید فولیک یک ویتامین محلول در آب است. و این یک نسخه مصنوعی از فولات، که یکی از ویتامین های ب است، می باشد. و از آنجایی که بدن شما نمی تواند فولات بسازد، باید آن را از رژیم غذایی خود دریافت کنید. برخی از غذاها به طور طبیعی حاوی فولات هستند. بنابراین، اسید فولیک به غذاهای دیگر اضافه می شود. و همچنین، می توانید اسید فولیک را از مکمل های غذایی دریافت کنید.
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه دستگاه اکسیژن ساز با گارانتی شرکتی
تفاوت فولات و اسید فولیک چیست؟
اگرچه اصطلاحات فولات و اسید فولیک اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، اما در واقع اشکال مختلف یک ویتامین هستند، ویتامینی به نام ب 9 . اسید فولیک ساختار متفاوتی نسبت به فولات دارد و اثرات کمی متفاوت در بدن شما دارد. فولات نام عمومی است که، تمام اشکال ویتامین ب9 از جمله اسید فولیک را در بر می گیرد. اسید فولیک شکل مصنوعی خاصی از این ویتامین است. می توانید فولات را در غذاهای گیاهی و حیوانی مانند اینها پیدا کنید،از جمله :
- اسفناج
- کلم پیچ
- کلم بروکلی
- آووکادو
- میوه های خانواده مرکبات
- تخم مرغ
- جگر گاو
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در برند های معتبر داخلی و خارجی
اسید فولیک به غذاهایی مانند آرد، غلات صبحانه آماده و نان اضافه می شود. همچنین در مکمل های غذایی مانند مولتی ویتامین ها وجود دارد. و بدن برای چه کاری از فولات استفاده می کند؟ بدن شما از فولات برای موارد زیر استفاده می کند:
- ساخت و ترمیم DNA
- به رشد، تقسیم و عملکرد صحیح سلول ها کمک می کند
- پروتئین های خاصی تولید کند
- کمک به بلوغ گلبول های قرمز
کمبود فولات می تواند منجر به بسیاری از مشکلات سلامتی شود، از جمله :
- کم خونی
- افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و برخی سرطان ها
- بی نظمی رشد در نوزادان در صورتی که افراد باردار فولات کافی دریافت نکنند.
بسیاری از کشورها، از جمله ایالات متحده، نیاز دارند که برخی از محصولات غلات با اسید فولیک غنی شوند. غنی سازی اسید فولیک به جلوگیری از بی نظمی لوله عصبی در نوزادان کمک می کند.
جهت مشاهده لیست قیمت انواع دستگاه ترازو دیجیتال به فروشگاه اینترنتی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.
سطوح مصرف توصیه شده
مقدار توصیه شده رژیم غذایی، برای فولات در معادل فولات رژیمی، ذکر شده است. این واحد اندازه گیری تفاوت در نحوه جذب فولات از غذاها و اسید فولیک از غذاها و مکمل های غنی شده توسط بدن را نشان می دهد. و بدن شما تقریباً نیمی از فولات طبیعی و همچنین اسید فولیک را از مکمل ها جذب می کند. و بزرگسالان روزانه به حدود 400 میکروگرم فولات نیاز دارند. در دوران بارداری و شیردهی، نیاز به فولات می تواند افزایش یابد. و در دوران بارداری 600 میکروگرم است. و بدن شما 15 تا 30 میلی گرم فولات ذخیره می کند. بیشتر آن فولات در کبد شما و بقیه در خون و بافت های شما است. و میزان فولات برای نوزادان، کودکان و نوجوانان به شرح زیر است :
- تولد تا 6 ماهگی، 65 میکروگرم
- سنین 7 تا 12 ماه، 80 میکروگرم
- سنین 1 تا 3، 150 میکروگرم
- سنین 4 تا 8، 200 میکروگرم
- سنین 9 تا 13، 300 میکروگرم
- سنین 14 تا 18، 400 میکروگرم
مزایا و موارد استفاده
هر دو اسید فولیک و فولات در مکمل ها استفاده می شوند. اگرچه این دو ماده مغذی شرایط یکسانی را درمان می کنند، اما به طور متفاوتی در بدن متابولیزه می شوند و می توانند به طرق مختلف بر سلامتی تأثیر بگذارند. و در اینجا به برخی از کاربردها و فواید مکمل های اسید فولیک اشاره می کنیم.
درمان کمبود فولات
کمبود فولات ممکن است به دلایل زیادی رخ دهد. برخی از دلایل احتمالی کمبود فولات عبارتند از:
- کمبود فولات در رژیم غذایی
- بیماری ها یا جراحی هایی که بر نحوه جذب فولات بدن شما تأثیر می گذارد، از جمله بیماری سلیاک، سندرم روده کوتاه و جراحی بای پس معده
- بدون اسید معده یا اسید معده پایین
- داروهایی که بر جذب فولات تأثیر می گذارند، از جمله متوترکسات و سولفاسالازین
- اختلال مصرف الکل
- بارداری
- کم خونی همولیتیک
- دیالیز
مصرف کم فولات می تواند عوارضی مانند کم خونی، مشکلات رشد جنین، اختلالات ذهنی، اختلال در عملکرد ایمنی و افسردگی ایجاد کند. مصرف مکمل های اسید فولیک یا فولات می تواند سطح شما را بالا ببرد و از این عوارض جلوگیری کند.
منبع : Healthline.com
ترجمه : تحریریه مجله پزشکی ماهان مدیکال
جهت مشاهده قیمت و خرید انواع دستگاه فشار خون به وبسایت ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.
همچنین:
ماهان مدیکال مرجعی مطمئن جهت تهیه انواع گن در برند های معتبر