اختلال پوستی فولیکولیت چیست؟
فولیکولیت یک اختلال شایع پوستی است که شامل التهاب فولیکول های مو می شود. این معمولاً به دلیل عفونت است و منجر به ایجاد لکه های جوش مانند یا پوسچول می شود. و فولیکولیت بر نواحی دارای موی بدن، اغلب بازوها، سر و صورت تأثیر می گذارد. این بیماری برجستگی های کوچک تغییر رنگی را نشان می دهد که ممکن است نوک سفید و پر از چرک داشته باشد. و در بیشتر موارد، فولیکولیت یک بیماری بی ضرر است. با این حال، در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، می تواند به یک بیماری جدی تر تبدیل شود.
- استافیلوکوکوس اورئوس شایع ترین علت عفونی فولیکولیت است.
- در بیشتر موارد، فولیکولیت به طور مستقل ناپدید می شود.
- شایع ترین علت فولیکولیت آسیب به فولیکول مو است.
- تکنیک های نامناسب اصلاح، لباس های تنگ، مالش پوست و برخی داروها همگی می توانند باعث آسیب فولیکول شوند.
این مقاله دلایل، علائم و عوارض فولیکولیت را توضیح می دهد. و ما همچنین مواردی را که افراد می توانند برای درمان یا پیشگیری از این بیماری انجام دهند را پوشش می دهیم.
جهت مشاهده و خرید انواع ترازو دیجیتال به فروشگاه تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.
علل فولیکولیت
فولیکولیت به طور کلی نتیجه عفونت در فولیکول مو آسیب دیده است. و عفونت توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، مخمر، قارچ و ویروس ها همگی می توانند باعث فولیکولیت شوند. و علل دیگر عبارتند از:
- تحریک پوست
- انسداد یا انسداد فولیکول
- استروئیدهای موضعی
- اختلالات پوستی، مانند آکنه یا درماتیت
- برخی از داروها
- مواد شیمیایی تحریک کننده
- داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی
جهت مشاهده قیمت و خرید انواع جوراب واریس به وبسایت ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.
عوامل خطر فولیکولیت
موارد زیر ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را در فرد افزایش دهد.
- سابقه دیابت
- مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک
- اصلاح مکرر
- استفاده از وان آب گرم یا استخر شنا
- سیستم ایمنی ضعیف در اثر شرایطی مانند ایدز یا سرطان
- اضافه وزن یا چاقی
علائم فولیکولیت
فولیکولیت التهاب فولیکول مو است. فولیکول ها حفره های لوله مانند کوچکی در اپیدرم هستند که در آن موهای فردی رشد می کنند. آنها در تمام قسمت های پوست به جز لب ها، کف دست ها و کف پا وجود دارند. و در مراحل اولیه، فولیکولیت ممکن است شبیه بثورات پوستی، تکهای از برجستگیهای کوچک یا جوشهایی با نوک زرد یا سفید باشد. لکه های فولیکولیت ممکن است در رنگ های روشن پوست قرمز یا صورتی به نظر برسند. در پوست های تیره تر، ممکن است تیره تر از پوست اطراف به نظر برسد و ممکن است دارای رنگ های قرمز یا بنفش باشد. و با گذشت زمان، این می تواند به فولیکول های موی نزدیک گسترش یابد و به زخم های پوسته ای تبدیل شود. ممکن است به نظر شبیه منبع مورد اعتماد شیوع آکنه باشد، اما مهم است که آنها را متمایز کنید.
علائم دیگر عبارتند از:
- خارش یا برآمدگی های حساس
- زخم های پر از چرک
- زخم های پوسته ای
- پوست ملتهب
- خارش
- لطافت
- درد
این عارضه می تواند یک یا چند فولیکول را تحت تاثیر قرار دهد و ممکن است مدت کوتاهی ادامه داشته باشد یا طولانی مدت باقی بماند.
عوارض فولیکولیت
اگرچه فولیکولیت تهدیدی برای زندگی نیست، ممکن است برخی از عوارض ایجاد شود. این شامل:
- فورونکولوز، زیر پوست می جوشد
- اسکار یا لکه های تیره
- ریزش دائمی مو به دلیل آسیب فولیکول
- عفونت های مکرر فولیکولی
- عفونت هایی که به مناطق دیگر سرایت می کنند
- سلولیت، عفونت پوست
انواع فولیکولیت
بسته به عمق عفونت، انواع مختلفی از فولیکولیت وجود دارد. برخی از انواع ممکن است فقط علائم سطحی ایجاد کنند، در حالی که برخی دیگر می توانند به عفونت فولیکولی عمیق تر پیشرفت کنند. و انواع متداول شامل منابع قابل اعتماد است:
- فولیکولیت باکتریایی این یک نوع رایج فولیکولیت است که، دارای جوش های چرکی است که باعث خارش می شود. این معمولاً ناشی از عفونت استاف یا سودوموناس آئروژینوزا یا مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک موضعی است.
- فولیکولیت سودوموناس، مردم اغلب از آن به عنوان فولیکولیت وان آب گرم یاد می کنند. این ناشی از نوعی باکتری سودوموناس، است که در استخرها و جکوزی ها با سطوح نادرست کلر و تعادل پی اچ، یافت می شود.
- فولیکولیت پیتیروسپوروم، عفونت مخمری پوست، که منجر به ضایعات مزمن قرمز و خارش دار می شود. این بیماری بیشتر صورت و قسمت بالایی بدن را درگیر می کند و به ویژه در بزرگسالان جوان و مردان بالغ شایع است.
- فولیکولیت ائوزینوفیلیک، افراد مبتلا به اچآیوی، ایدز در مراحل پایانی یا سرطان به احتمال زیاد این نوع فولیکولیت را تجربه میکنند. علائم خارش شدید و مکرر است و می تواند باعث ایجاد لکه های تیره پوست به نام هایپرپیگمانتاسیون شود. پزشکان علت فولیکولیت ائوزینوفیلیک را نمی دانند.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه مجله پزشکی ماهان مدیکال
جهت مشاهده قیمت و خرید انواع دستگاه فشار خون به وبسایت ماهان مدیکال مراجعه بفرمایید.
همچنین:
ماهان مدیکال مرجعی مطمئن جهت تهیه انواع گن در برند های معتبر