دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

گلوکوم چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/08/08 20:00:00 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : عارضه های چشمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : سلامت عمومی,

گلوکوم وضعیتی است که در آن فشار مایع در داخل چشم افزایش می یابد. بدون درمان، می تواند به عصب بینایی آسیب برساند و منجر به از دست دادن بینایی شود. گلوکوم نسبتا شایع است. به احتمال زیاد سفیدپوستان بعد از سن 60 سالگی و سیاهپوستان و اسپانیایی تبارها بعد از سن 40 سالگی را مبتلا می کند. علائم شایع ترین نوع1، گلوکوم با زاویه باز به آرامی شروع می شود و به سختی قابل توجه است. با این حال، چشم پزشک ممکن است تغییرات را در طول آزمایش چشم تشخیص دهد. هیچ درمانی برای گلوکوم وجود ندارد، اما درمان می تواند پیشرفت آن را کند یا متوقف کند. و در این مقاله به بررسی علل، علائم و درمان گلوکوم می پردازیم. همچنین انواع مختلف گلوکوم و روش های جراحی احتمالی را توضیح خواهیم داد.

گلوکوم چیست؟

گلوکوم به تجمع فشار در چشم اشاره دارد که باعث آسیب به عصب بینایی می شود. قسمت جلویی چشم حاوی مایع شفافی به نام زلالیه است. این مایع چشم را تغذیه می کند و به آن شکل می دهد. چشم دائماً این مایع را تولید می کند و آن را از طریق یک سیستم زهکشی تخلیه می کند. اگر فردی مبتلا به گلوکوم باشد، مایع به آرامی از چشم خارج می شود. وقتی این اتفاق می افتد، مایع جمع می شود و فشار داخل چشم افزایش می یابد. اگر فردی این فشار را مدیریت نکند، ممکن است به عصب بینایی و سایر قسمت های چشم آسیب برساند و منجر به از دست دادن بینایی شود. گلوکوم معمولاً هر دو چشم را درگیر می کند، اگرچه ممکن است یک چشم را شدیدتر از دیگری تحت تأثیر قرار دهد.

علل و عوامل خطر

متخصصان دقیقاً نمی دانند چه چیزی باعث گلوکوم می شود، اما برخی از شرایط سلامتی این خطر را افزایش می دهند. اگر فردی مبتلا به گلوکوم اولیه باشد، هیچ علت قابل شناسایی وجود ندارد. اگر مبتلا به گلوکوم ثانویه باشند، یک علت زمینه ای مانند تومور، دیابت، کم کاری تیروئید، آب مروارید پیشرفته یا التهاب وجود دارد.عوامل خطر برای گلوکوم شامل موارد زیر است:

  •     برای افراد سفید پوست، بالای 60 سال
  •     برای سیاهپوستان و اسپانیایی تبارها که بالای 40 سال سن دارند
  •     داشتن دیابت یا بیماری زمینه ای دیگر
  •     سابقه خانوادگی گلوکوم
  •     داشتن آسیب یا بیماری چشم
  •     جراحی قبلی چشم
  •     نزدیک بینی شدید، نزدیک بینی
  •     مصرف داروهای کورتیکواستروئیدی، به ویژه به عنوان قطره چشم
  •     فشار خون بالا
  •     عوامل ژنتیکی که می تواند منجر به گلوکوم دوران کودکی شود

انواع

انواع مختلفی از گلوکوم وجود دارد، از جمله:

  •     گلوکوم با زاویه باز
  •     گلوکوم با زاویه بسته
  •     گلوکوم با فشار پایین
  •     گلوکوم رنگدانه ای
  •    گلوکوم با زاویه باز

همچنین به عنوان گلوکوم مزمن شناخته می شود، این شایع ترین نوع است. به کندی ایجاد می شود و فرد ممکن است هیچ علامتی را متوجه نشود، حتی اگر از دست دادن دید خفیف رخ دهد. بسیاری از افراد مبتلا به این نوع گلوکوم تا زمانی که آسیب دائمی ایجاد نشده باشد به دنبال کمک پزشکی نمی روند.

گلوکوم با زاویه بسته

این گلوکوم حاد با زاویه بسته نیز شناخته می شود. ممکن است به طور ناگهانی با درد و از دست دادن سریع بینایی شروع شود. و از آنجایی که علائم قابل توجه است، فرد معمولاً به دنبال کمک پزشکی می‌رود و در نتیجه درمان فوری انجام می‌شود. این می تواند از آسیب دائمی جلوگیری کند.

گلوکوم کم فشار

این نوع نادرتر از گلوکوم است که در آن فشار چشم بالاتر از حد طبیعی نیست اما همچنان باعث آسیبی می شود که عصب بینایی را تحت تأثیر قرار می دهد. متخصصان اطلاعات کمی در مورد این وضعیت دارند، اما ممکن است به دلیل کاهش خون رسانی به عصب بینایی باشد.

گلوکوم رنگدانه ای

این یک نوع گلوکوم با زاویه باز است که معمولاً در اوایل یا اواسط بزرگسالی ایجاد می شود. این شامل تغییراتی در سلول های رنگدانه ای است که به عنبیه رنگ می دهد. در گلوکوم رنگدانه ای، سلول های رنگدانه در سراسر چشم پراکنده می شوند. اگر سلول‌ها در کانال‌هایی که مایع را از چشم تخلیه می‌کنند تجمع کنند، می‌توانند جریان طبیعی مایعات را در چشم مختل کنند. این می تواند منجر به افزایش فشار چشم شود.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - عارضه های چشمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن