دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

مواد افیونی و مغز

نویسنده Mahan Medical 1401/04/05 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : دستگاه تنفسی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

اثرات مواد افیونی بر مغز منجر به سرخوشی، کاهش درد و سرکوب تنفس می شود. این علائم زمانی رخ می دهد که مواد افیونی به گیرنده های اپیوئیدی در سلول های عصبی مغز متصل می شوند و آنها را فعال می کنند. و مصرف طولانی مدت مواد افیونی می تواند باعث اختلال مصرف مواد افیونی شود. همچنین ممکن است تغییراتی در مغز ایجاد کند که به شناخت، توانایی تفکر آسیب می رساند. درمان سوء استفاده از مواد افیونی ممکن است شامل درمان با کمک دارو با استفاده از داروهایی باشد که به گیرنده های مخدر مشابهی در مغز متصل می شوند. و به خواندن ادامه دهید تا در مورد مواد افیونی و اثرات کوتاه مدت و بلندمدت آنها بر مغز و همچنین گزینه های درمانی اختلال مصرف مواد افیونی و نحوه کمک گرفتن بیشتر بدانید.


ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی


مواد افیونی چیست؟

اپیوئیدها دسته ای از داروها هستند که به گیرنده های مواد افیونی در مغز و سایر قسمت های بدن متصل می شوند. انواع مختلف منبع قابل اعتماد شامل طبیعی، مصنوعی و نیمه مصنوعی است. برخی از مواد افیونی مصارف پزشکی دارند، در حالی که برخی دیگر اینگونه نیستند.

مواد افیونی طبیعی

مواد افیونی طبیعی از گیاه خشخاش به دست می آیند. اینها شامل مورفین، درمان درد، و کدئین، درمان درد و سرفه است.

مواد افیونی مصنوعی

مواد افیونی مصنوعی آنهایی هستند که مردم و شرکت های دارویی تولید می کنند. موارد تجویزی عبارتند از:

  •     فنتانیل، درمانی برای درد شدید
  •     متادون، درمانی برای اختلال مصرف مواد افیونی
  •     ترامادول، درمانی برای دردهای متوسط تا متوسط شدید

مواد افیونی نیمه مصنوعی

مواد افیونی نیمه مصنوعی آنهایی هستند که مردم و شرکت های دارویی در آزمایشگاه تولید می کنند، اما در عین حال از مواد افیونی طبیعی نیز استفاده می کنند. نمونه های نسخه برای تسکین درد پس از جراحی یا جراحت هستند. آنها عبارتند از:

  •     هیدروکودون
  •     اکسی کدون
  •     اکسی مورفون
  •     هیدرومورفون

مواد افیونی و مصرف خطرناک

در حالی که تمام داروهای فوق داروهای مخدر تجویزی برای مصارف پزشکی هستند، برخی از مواد افیونی به صورت غیرقانونی تولید، فروخته و استفاده می شوند. اینها می توانند بسیار خطرناک باشند. یکی از آنها هروئین است، یک ماده مخدر بسیار اعتیادآور که از مورفین ساخته می شود. و مواد افیونی مصنوعی نیز وجود دارند که ساختارهای شیمیایی مشابه فنتانیل دارند. چند مثال عبارتند از:

  •     استیل فنتانیل
  •     بوتیریل فنتانیل
  •     فورانیل فنتانیل
  •     بتا هیدروکسی تیوفنتانیل

نحوه تأثیر مواد افیونی بر مغز

  • مواد افیونی اثرات کوتاه مدت و بلندمدت بر مغز دارند.
  • اثرات کوتاه مدت

این موارد شامل موارد زیر است:

  • تسکین درد: آنها به گیرنده های مواد افیونی در سلول های عصبی در مغز و سایر قسمت های بدن متصل می شوند. این کار پیام های درد ارسال شده از بدن به مغز را مسدود می کند که درک درد را کاهش می دهد.
  • سرخوشی: آنها بخشی از مغز به نام "مدار پاداش" را تحت تأثیر قرار می دهند، که منبع قابل اعتماد احساس سرخوشی یا اوج هیجانی ایجاد می کند. علاوه بر این، آنها مغز را با دوپامین پر می کنند، یک ماده شیمیایی که بر مدار پاداش تأثیر می گذارد به گونه ای که باعث ایجاد لذت می شود. این باعث می شود فرد تمایل به ادامه مصرف داروها داشته باشد.
  • تنفس سرکوب شده: آنها قسمت های منبع مطمئن ساقه مغز را که سرعت تنفس را کنترل می کنند سرکوب می کنند. این باعث می شود تنفس کند و کم عمق باشد که می تواند بسیار خطرناک باشد. تنفس سرکوب شده می تواند باعث رسیدن اکسیژن بسیار کم به مغز شود که می تواند منجر به تغییرات دائمی مغز، کما و در برخی موارد مرگ شود.
  • خواب‌آلودگی و سرگیجه: اینها عوارض جانبی شایع مصرف مواد افیونی هستند.
  • استدلال و آگاهی آگاهانه سرکوب شده: به عنوان مثال، فردی که به دلیل مصرف مواد افیونی مشکلات تنفسی دارد، از ناراحتی تنفسی خود آگاه نیست، بنابراین نمی داند که به کمک اضطراری نیاز دارد.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - دستگاه تنفسی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن