دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

زخم معده چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/11/17 08:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : دستگاه گوارش,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : تغذیه,گروه : سلامت عمومی,

زخم معده زخمی است که زمانی ایجاد می شود که شیره های گوارشی پوشش داخلی دستگاه گوارش را از بین ببرند. این می تواند در پوشش داخلی معده، دوازدهه یا قسمت پایینی مری رخ دهد. علائم می تواند شامل دردهای شبه سوء هاضمه، حالت تهوع و کاهش وزن باشد.ذدر سطح جهانی، محققان تخمین می زنند که حدود 8.09درصد منبع مورد اعتماد حداقل یک زخم معده در سال 2019 داشته اند که نشان دهنده افزایش درصد  نسبت به سال 1990 است. همین مطالعه گزارش داد که موارد در ایالات متحده از نیمه اول قرن بیستم کاهش یافته است. بین سال های 1990 تا 2019 دوباره شروع به افزایش کردند. زخم معده می تواند چندین ناحیه از دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین نام های مختلفی دارد که عبارتند از:

  • زخم معده
  • زخم اثنی عشر

علل بالقوه زخم معده شامل عفونت باکتری هلیکوباکتر پیلوری و استفاده طولانی مدت از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است. این مقاله به بررسی زخم‌های گوارشی و علائم، علل، تشخیص، درمان و موارد دیگر می‌پردازد. در مورد زخم معده و اثنی عشر بیشتر بدانید.

علائم

زخم معده ممکن است علائم قابل توجهی ایجاد نکند، یا ممکن است باعث ناراحتی خفیف شود. برخی دیگر ممکن است درد مبهم و سوزشی را در معده خود تجربه کنند. علائم دیگر می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مشکل در بلع غذا
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • احساس نفخ یا پری
  • مدفوع سیاه و چسبناک

در برخی موارد، زخم می تواند باعث علائم و نشانه های شدید و خونریزی شود. علائم خونریزی زخم عبارتند از:

  • استفراغ خون
  • مدفوع سیاه و قیری، یا مدفوع با خون قرمز تیره
  • حالت تهوع و استفراغ که به خصوص مداوم و شدید است

علل

زخم معده به دلایل بالقوه متعددی رخ می دهد، اما دو مورد از رایج ترین آنها عبارتند از منبع مورد اعتماد:

  • باکتری هلیکوباکتر پیلوری
  • استفاده طولانی مدت از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی

چگونه هلیکوباکتر پیلوری باعث ایجاد زخم می شود؟

اگرچه بسیاری از افراد به طور طبیعی حامل باکتری هلیکوباکتر پیلوری هستند، اما مشخص نیست که چرا این باکتری ها فقط در برخی افراد باعث ایجاد زخم می شوند. هلیکوباکتر پیلوری از طریق غذا و آب پخش می شود. آنها در مخاطی زندگی می کنند که پوشش معده و اثنی عشر را می پوشاند و اوره آز تولید می کنند، آنزیمی که اسید معده را با کاهش اسیدی شدن آن خنثی می کند. برای جبران این امر، معده اسید بیشتری تولید می کند و این باعث تحریک مخاط معده می شود. این باکتری همچنین سیستم دفاعی معده را ضعیف می کند و باعث التهاب می شود. بیماران مبتلا به زخم معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری برای حذف باکتری از معده و جلوگیری از بازگشت آنها به درمان آنتی بیوتیکی منبع مطمئن نیاز دارند. 

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی چگونه باعث ایجاد زخم می شوند؟

داروهای ضد التهاب که اغلب برای سردرد، درد پریود و سایر دردها استفاده می شود. آنها همچنین می توانند به کاهش تب و التهاب کمک کنند. به عنوان مثال می توان به آسپرین و ایبوپروفن اشاره کرد. بسیاری از ضد التهاب ها بدون نسخه در دسترس هستند. آنها توانایی معده را برای ایجاد یک لایه محافظ مخاط کاهش می دهند. این باعث می شود منبع مطمئن آن را در معرض آسیب اسید معده قرار دهد. ضد التهاب ها همچنین می توانند بر جریان خون به معده تأثیر بگذارند و توانایی بدن برای ترمیم سلول ها را کاهش دهند.

سایر علل زخم معده

سایر علل بالقوه زخم معده عبارتند از:
ژنتیک:

 بسیاری از افراد مبتلا به زخم معده، بستگان نزدیکی دارند که مشکل مشابهی دارند، که نشان می‌دهد عوامل ژنتیکی ممکن است در ایجاد این مشکل مؤثر باشند.
سیگار کشیدن:

 افرادی که به طور منظم تنباکو می‌کشند در مقایسه با افراد غیرسیگاری ممکن است احتمال بیشتری برای ابتلا به زخم معده داشته باشند، اما نحوه دقیق تأثیر سیگار بر زخم معده نامشخص است.
مصرف الکل:

 نوشیدن الکل می تواند پوشش معده را تحریک کرده و اسیدیته را افزایش دهد.

مصرف کورتیکواستروئیدها:

طبق تحقیقات، افرادی که دوزهای زیاد یا مزمن کورتیکواستروئید مصرف می کنند نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
استرس:
 مطالعات در مورد افزایش خطر زخم ناشی از استرس متناقض هستند، اما یک مطالعه نشان داد که استرس روانی ممکن است بروز زخم های گوارشی را به گونه ای افزایش دهد که با عوامل دیگری مانند استفاده از ضد التهاب ها یا عفونت هلیکوباکتر پیلوری قابل توضیح نباشد.

تشخیص
توصیف یک فرد از علائم اغلب باعث می شود که پزشک در طول یک معاینه معمول به زخم معده مشکوک شود. آزمایش هایی که می توانند تشخیص را تأیید کنند عبارتند از:

  • آزمایش خون برای بررسی هلیکوباکتر پیلوری، اگرچه مثبت بودن آزمایش همیشه به معنای وجود عفونت فعال نیست
  • یک آزمایش تنفس که از یک اتم کربن رادیواکتیو برای تشخیص هلیکوباکتر پیلوری استفاده می کند
  • آزمایش آنتی ژن مدفوع برای تشخیص هلیکوباکتر پیلوری در مدفوع
  • رادیوگرافی دستگاه گوارش فوقانی برای شناسایی زخم ها

رایج ترین ابزاری که پزشکان برای تشخیص استفاده می کنند، آندوسکوپی فوقانی است. این شامل وارد کردن یک لوله از طریق دهان برای بررسی وجود زخم در معده و روده فوقانی است. اگر آزمایش زخم را تشخیص دهد، پزشک ممکن است بیوپسی  را برای بررسی زیر میکروسکوپ بگیرد. بیوپسی می تواند هلیکوباکتر پیلوری را آزمایش کند و شواهدی از سرطان را جستجو کند. ممکن است لازم باشد فرد چند ماه بعد آندوسکوپی را تکرار کند تا مشخص شود که آیا زخم در حال بهبود است یا خیر.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
روغن‌های ضروری و یائسگی
روغن‌های ضروری و یائسگی
1401/08/13 14:00:00 0

تشخیص لیپادم
تشخیص لیپادم
1402/01/25 02:00:01 0

علل حرکات مکرر روده
علل حرکات مکرر روده
1401/05/29 08:17:01 0

آلرژی غذایی چیست؟
آلرژی غذایی چیست؟
1401/06/01 08:27:01 0

درمان سیاهی گردن
درمان سیاهی گردن
1401/03/01 02:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن